Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (286)

plakát

Princezna Fantaghiró 5 (1996) (TV film) 

Po zpětném připomenutí musím smutně konstatovat, že tenhle díl kazí vcelku dobrou pověst této pohádkové série. Je škoda, že museli tenhle díl natočit co nejdřív po čtvrtém, protože kdyby dali scénáristovi volno, možná by se vzpamatoval a vymyslel něco lepšího, než neustálé omílání děje okolo jezení a fňukání dětí. Za co dávám tu druhou hvězdičku je ovšem skvělé masožravé ovoce. Ty jabka mě jako malou strašili docela dobře:)

plakát

Princezna Fantaghiró 4 (1994) (TV film) 

Musím říct, že po zhlédnutí pátého dílu musim přehodnotit. Tenhle díl je, když už né tak vybroušený, alespoň zajímavý a snaží se, aby se tam něco dělo. Co se mi ale nelíbí je stopáž, spousta scén by mohlo být prostřiháno, zvláště při konfrontaci otce se synem. A ti jezdci byli skvělý, na to měli tvůrci cit, na ty různá monstra.

plakát

Vyvolávač deště (1997) 

Svěží film, který stojí přesně naproti dnešním kinohitům, které se rovnají: velké náklady a očekávání=žádný dojem. Tady to je nenápadný příběh bez velkých zvratů, zato zcela upřímný a poctivý.

plakát

Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (1991) (TV film) 

Dneska už to vidím trochu jinak, tenhle film, ale v dětství jsem ho strašně žrala. Nejspíš kvůli tomu, že princezna to vždycky všem natře. Pak taky kvůli prvním mužským idolům, kterýžto vkus i po letech shledávám značně rozvinutým :). Z pohledu dospělého všechny ty umělohmotné mluvící a mrkající předměty vypadají jako strašný kýč, ale děti mají zkrátka jiný svět.

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Když jsem byla malá, myslela jsem si podle triků a barev, že je ten film strašně starý, ale patřil mezi mé nejoblíbenější ,,pohádky".

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Podlehla sem zde kouzlu 3D, ale zas ne natolik, abych si nevšimla nedostatků. Opravdu jsem čekala, že Burtonova spolupráce bude patrnější, přidalo by to na šťavnatosti. Některý scény byly trošičku hloupé tím, že byly vytvořeny za účelem třetího rozměru, ale tak to je u mnoha filmů a dlouho to asi nezmizí. A třetí věc, co mi vadilo, bylo ztvárnění Bílé královny, Anne Hathaway nemám moc v lásce a její chození s nosem a ručkama nahoře mi poněkud vadilo. A tanec, který předvádí Johnny je tam jenom kvůli tomu, aby se děti zasmály. Takže sumasumárum slabší čtyři, za přínos do filmové estetiky a novodobé historie tvorby trojrozměrných filmů.

plakát

Rytmus v patách (2009) (TV film) 

Na TV film a na to, že tam hrál idol všech náctiletých, to předčilo má očekávání.

plakát

Děvče za výkladem (1937) 

Taková ta průměrná kvalita té doby, ovšem jako týdenní dávka naivity a optimismu přijde vhod.

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Vyhlíží to sice jako slušná blbost, ale když jsem se přistihla jak při scéně u nemocnice se mi zamlžili oči, přecejen si myslim, že si to moje hodnocení zaslouží. Možná, kdyby z toho vynechali komediální prvky a to ovládání, bylo by to slušný drama:)

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Můžu říct, že celý film fungoval dobře, zvlášť po hudební stránce. Výtvarné ztvárnění alá Burton a jiní už mi přijde okoukaný, ale pořád zabírá. Stejně ale ve mě novodobý Sherlock nevzbudil dojmy, které jsem čekala. Zvlášť Downeyho role mě trochu zklamala, zdá se mi, že hraje opět spíš sebe než geniálního, chladně kombinujícího detektiva. Je to skvělá podívaná, o to nic, ale jako ve spoustě nových filmů mi tam něco chybí.