Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (287)

plakát

Cesta zpátky (2020) 

Druhý Warrior se nekoná. Přesto je O'Connor pořád skvělý režisér který umí pracovat jak s emocemi tak s postavami. A tady se může převážně opřít o skvělého Afflecka který je tu naprosto přesný a role mu byla napsaná na tělo. Škoda že příběh není zajímavější a celkově víc propracovaný až do úplného finále (působilo to na mě že tam jsou 2 konce). Je to takový vše na půl. Ale závěr je vcelku nečekaný a perfektně sedí. Lepší 3*

plakát

Hitman (2007) 

Tento film jsem viděl zhruba před více jak 10 lety, přičemž jsem si pamatoval maximálně že tam hraje sexy Kurylenko, toť vše. Věděl jsem že mě to asi moc nezaujalo, proto jsem si to pustil znovu jen tak pro připomenutí a naléhání kamaráda který film vychvaloval. Teď už vím jaký má vkus a že do mého se určitě netrefil. Hodina a půl zívání a čekání na něco co mě učaruje, což se možná stalo jen jednou, dvakrát (scéna ve vlaku celkem ujde). Hlavní hrdina má být nelítostný zabiják, bohužel Olyphant mi tam vážně nesedí a celou dobu jsem si říkal jaký by to bylo kdyby ho hrál (a nejsem sám, jak tak koukám) třeba Jason Statham. Celé se to táhne a čekání na onu pointu, která je de facto o ničem, je strašně nezáživné. Taková vykrádačka všeho, což by nevadilo, kdyby to aspoň bylo trochu zábavný. Proto jsem se zděsil když jsem najel na profil tohoto filmu a vidím že jsem tomu dal 4* ... no asi jsem byl mladej a blbej. :)

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Nechápejte mě špatně, pořád je to nadprůměrná podívaná a bavil jsem se, přesto na mě předešlé díly fungovaly o něco lépe. Animace úžasná, výborný vývoj postav ale taky značně nevyužitý potenciál (především závěrečná bitva, to mohlo být jedno z nejepičtějších, animovaných bitev jaký jsme viděli). A na to že tento díl zakončuje svojí trilogii, jsem čekal že mě emočně zasáhne víc. Stalo se to tak napůl. I tak ale se rád někdy vrátím k této trilogii. Lepší 3*.

plakát

Bumblebee (2018) 

Příjemné překvapení. Stejně jako u Sola nebo Venoma jsem od toho nic neočekával a nakonec jsem se skvěle bavil. Film mě hrozně bavil svým feelingem z 80. let, kdy mě donutil zavzpomínat na ty skvělé dobrodružné filmy ve stylu Spielberga. Co mě překvapilo že ve filmu se nesází na akci, nýbrž na komorní příběh o dívce a jednoho robota. Film se tak zaměřuje na postavy a rozhodně pochopíte i jejich důvody (ano, i u Johna Ceny). Po akční stránce nemám co vytknout, po posledních dílech Transformers mě přišlo ze konečně vidím nápaditou akci a hlavně krásně přehlednou, v nichž osobní souboje kde se mlátí Bee, jasně vedou. Myslel jsem si že další filmy ze světa Transformers už mě bavit nebudou ( poslední díl tomu nasadil korunu) ale zřejmě je vidět že když už k tomu nepustí M. Baye který už téhle sérii nemá co nabídnout, ale někoho kdo filmu dodá srdce a ne jen prázdný film kde se mlátí roboti hlava nehlava. Po tomhle filmu bych si dal pokračování, v tom samém stylu.

plakát

Vyvolený (2000) 

Není to na plný počet jako u Šestého smyslu, nicméně pořád je to kvalitní thriller jenž jsem si užil víc během druhé projekce než napoprvé. Shyamalanův styl mi hrozně sedí a jeho rukopis jde poznat od prvního záběru.

plakát

Venom (2018) 

Vlastně stejné překvapení jako Solo. Ano, je to vlastně natočené stylem jak se dřív natáčeli komiksové filmy a celý film je spíš jakoby úvod k něčemu co nám naservírují v dalším díle (potenciál to fakt má), ALE má to výborného Toma Hardyho bez kterého by ten film nejspíš zapadl, navíc jeho scény s Venomem patří k těm nejlepším a nejzábavnějším (kdyby celý film spolu jenom kecaly, nezlobil bych se) scénám co jsem letos viděl. Akce vcelku nápaditá, příběh je klasické klišé, herci ok a faktem že tu chybí jedna věc, a to že film není R-ko. Zatím hodnotím lepší 3*, uvidíme po prodloužené verzi. Bavil jsem se.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

No .. v podstatě tady bylo už vše řečeno. Skvělý úvod, (byť teda značně nepřehledný), dějová linka Lestrangové, závěr .. a to je tak vše, zbytek je dějová vata která buď nedávají smysl a nebo je to nezajímavý (dlouho jsem se takhle v kině nenudil). Dost mě vadilo že Depp a Law se moc neohřáli, ale později mi došlo, že vlastně tyhle 2 postavy budou mít dost prostoru v dalších dílech. Což mě dostává k tomu co další díly ... děsí mě představa že tímhle utahaným stylem budou dalších 3 nadcházející filmy. Ale uvidíme, pořád jsem zvědavý na ten velkolepý souboj .. Viděno v kině.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Vzhledem k tomu že se blíží další díl, říkal jsem si že bych si mohl zopakovat ten první. Jelikož si pamatuju, že po zhlédnutí filmu v kině jsem říkal, že vlastně už bych to znovu vidět nepotřeboval. A měl jsem se toho držet. Film sám o sobě nabídne jen pár zajímavých a skvělých scén (chytání samotných zvířat, Mlokův kufr), jenže to mi nestačí. Příběh se vlastně pořádně rozvine v dalším díle (alespoň doufám) takže tady se toho vlastně moc nestane. Herci jsou ok a vše okolo je vlastně fajn, ale v několika chvílích jsem se vyloženě nudil. Jsem zvědav jak si povedou další díly. Viděno v kině.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

One man show Garyho Oldmana. Vlastně Winstona Churchilla. :) Viděno v kině.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Tam kde 1. díl nesplnila svůj potenciál (jednoduše, nenadchlo mě to), tam ho 2. díl splňuje se vším všudy. A to ještě víc než bych očekával. Po dlouhé době marvelovka která nebyla na jedno brdo, tak jako ty předešlé a tvůrci se odhodlali jít jiným směrem. A vyšlo jim to. No a ten konec mě jednoduše dojmul, co vám budu povídat.