Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (106)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Je až trapně jednoduchý tenhle film odbýt pár větami a invektivy. A vlastně se těm, co to tak udělají, moc nedivím. Jenže v době, kdy mě mainstream filmy a seriály jako Star Wars, Predátor, Jurský park nebo Hra o trůny tak strašně zklamaly, nasraly a vlastně mě donutily nasadit takovej ten "I don´t even care anymore" přístup, tak jedno se novým ( a pro mě asi i posledním) Avengerům musí nechat - odešli s pompézností sobě vlastní. Humor zahrál na tu správnou notu, patetických proslovů tam bylo míň než bych čekal, akce byla většinou přehledná a ty tři hodiny uběhly jako voda. Bavil jsem se královsky a myslím, že se tahle éra uzavřela více než důstojně. To, co bude následovat mě nezajímá, protože to pravděpodobně převezme Captain Karen "I want to speak with the manager".

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

5*, který voní (nebo smrdí, každýmu dle gusta) po popkornu a litrový kole za kilo. Marvelovky beru jako takový zvláštní, předražený spotřební zboží. Jako Conversky za dva a půl litru, který se mi s železnou pravidelností roztrhaj za jeden rok nošení. Nebo jako gamesa za 15 stovek, kterou dohraju za 10 hodin. Nehledám v tom nic hlubšího, jen jsem se chtěl bavit a udělat si radost. Bavil jsem se královsky. Je to šíleně barevný, furt se něco děje, všechno dělá bum prásk, hraje do toho našlápnutá hudba a sem tam se zahláškuje. Co ale tuhle Marvelovku naprosto odlišuje od těch ostatních je Thanos. Tak svělýho záporáka MCU ještě nemělo. Není to totiž jen klasickej kydač. Nebojte se, není to žádný sluníčko, ale prostě je na něm něco lidskýho, něco "pochopitelnýho". Na konci jsem mu vážně fandil tomu, aby sebral všechny kameny, páč jsem chtěl vidět, co rozjede za echt mord. Takže, mozek nastavit na mód "now... fucking entertain me!" a je spokojenost. Tenhle film nevyléčí smrtelnou nemoc, neušetří prachy, nedá vám novej pohled do života, ale budete se prostě bavit. A to někdy vlastně docela stačí.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Ale jo, nebylo to špatný. Další z českých dramedy, ale z relativně neotřelého prostředí otužilců. Nový, Kronerová a Neužil hráli skvěle, ostatní se dali taky zkousnout, jen nechápu toho lva pro Špalkovou, ve filmu byla asi 4 minuty. Nepřijde mi to jako taková bomba, co jsem podle ohlasů čekal, ale je to příjemnej, lidskej film, ve kterým nikdo není dokonalej, stejně jako v reálnym světě.

plakát

Banda - Bezuzdná zuřivost (2022) (epizoda) 

Well, třetí řada byla skvělá, o tom žádná. Až na finále. To byl naprostej smyslnedávající a vlastnosti charakterů popírající bulšítek.

plakát

Barbar (2022) 

Takhle - určitě je pravda, že film nejede úplně podle zajetých žánrových kolejí a dokáže překvapit a pobavit. Ale přeci jen to na mě chvílema působilo dost nekoherentně s až obsesivní potřebou vrazit do ksichtu divákovi prostředníček se slovy - "tos nečekals, co". Přitom tam není žádný vyložený dějový twist, jen se to zkrátka ubírá jiným směrem, než by člověk čekal. A i to se počítá. Bavila mě nejvíc první část, ta měla naprosto skvělou, až Shyamalanovsky nejistou atmosféru a té bych dal bez problémů 5*. Připomnělo mi to The Visit. Musím vyzdvihnout kameru a celkovou stylizaci s širokými "rybími" záběry a pohledem z první osoby. To bylo hodně osvěžující.

plakát

Batman (2022) 

4,5* Konečně "World's best detective". Není to ale bez chyby. Hlavně poslední akt je v porovnání s předešlými noirově komorními částmi zbytečně epický a rozmáchlý (a taky trochu smysl-nedávající), ale jinak je to skvělá detektivka s atmosférou, která by se dala krájet, kamerou, která je potěchou pro oko a soundtrackem, jehož burácení vám bude hrát v hlavě ještě dlouho po skončení. Pattison je skvělej Batman (i když ne už tak přesvědčivej Wayne) a častokrát jsem si vzpomněl na herní Arkham sérii.

plakát

Bill Burr: Why Do I Do This? (2008) (pořad) 

V dnešní hyperkorektní době je to balzám na duši. U jeho příběhů s Hitlerem, plánů na to jak a proč snížit populaci, nebo u jeho názorů na genderovou vyváženost jsem brečel smíchy. "You know why men make more money than women? Because, in the unlikely event that we're both on the Titanic and it starts to sink, for some reason, you get to leave with the kids and I have to stay - that's why I get the dollar more an hour." Bill Burr