Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (65)

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

DBC na mě působil celkově paradoxně sterilně. Podle mě má film větší ambice, které nejsou naplněny, i když náběhy na dotažení příběhu dokonce tu jsou. Musím přiznat, že jsem se nejvíce těšil na Jareda a ten mě opravdu nezklamal - jeho pojetí postavy je originální a nejvíce uvěřitelné, opravdu je cítit strach ze smrti. Film jako celek je průměrný, herci jsou více než slušní akorát jim příběh nedává moc prostoru být hrdiny svých životů.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Já byl opět nadšený. Tarantinovský styl (jasné výstřiky krve), tvrdá story, úžasní herci a to hlavně Herr Waltz, který má úžasné charisma a auru nezlomitelného chlápka (stejně jako panchart Landa), správná hudba a výprava. A na závěr klišé póza jako tečka za dalším povedeným filmem kultovního režiséra.

plakát

Prometheus (2012) 

Vetřelec hadr, nepřekvapí, nepotěší aneb ve vesmíru vás opět nebude slyšet křičet.

plakát

3-iron (2004) 

Mé první setkání s tvorbou tohoto pozoruhodného režiséra. Je zvláštní jaký rozdíl je mezi naší evropskou filosofií a tou východní. Proč jsme tolik realističtí a potřebujeme vše nějak vysvětlit? Přitom stačí zavřít oči, neptat se a sledovat tento film a zamyslet se na tímto: It's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream...

plakát

Zabil jsem svou matku (2009) 

Xavier jako nehorázný spratek toužící sprovodit svou matku ze světa? Proč by se někdo chtěl ukazovat v takovém světle? Nicméně se postupem času ukáže, jaký je Dolan ve skutečnosti talent a dokáže tuto látku zvládnout s lehkostí do krásného konce, s nádhernou kamerou a postavami s bonusem parádní hudby. Velice podařené.

plakát

Sexy botky (2005) 

Film pro pány, dámy a pro ty, kteří se ještě nerozhodli. Majitel firmy ťunťa, ostatní postavy mdlé a příběh slabý. Nicméně černoch v šatech je charismatický a já se ve scénách s ním náramně bavil.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Kůže je můj čtvrtý film od tohoto úchylně šíleného Španěla...a já se těším na další! To jak dlouho měli ve Španělsku diktaturu a cenzuru prospělo tomu, že nová vlna kinematografie vrhla do světa s tabuizovanými tématy a nestydí se přikořenit realitu. A já tento Almodóvarův styl prostě žeru.

plakát

Temné stíny (2012) 

Podle mého pan Burton posnídal vtipnou kaši a za chladné měsíční noci napsal scénář. Vznikla tak celkem klasická Burtonovka s užasným soundtrackem (Mr. Elfman), obsadil své oblíbence a do svého šíleného cirkusu přibral i další hosty jako Michelle Pfieffer a hříšně krásnou Evu Green, a ty všechny oblékl do originálních kostýmů, jak to umí přesně on. Dialogy jsou celkově svižné a vtipné tam, kde mají. Jen těch zamilovaných keců bylo možná příliš moc. Temné stíny nejsou Timův nejsilnější film (jsem zvědavý jestli někdy překoná Velkou rybu), ale nicméně je to snímek se všemi jeho atributy a já se vcelku bavil...

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

Daldry zklamal. Jeho Billy Elliota prostě miluju. A tak po zhlédnutí traileru, to vypadalo, že si přidám další film do svých oblíbených. Jenže potencionální Jamie Bell zde Thomas Horn, je přiškrcený, vlezlý a hrozně důležitý spratek, který v okamžicích, kdy by film měl nejvíc působit, hraje velký prd. Ale nechci házet špínu jen na něj, on ani scénář není na vystavení. V silných okamžicích snímku, svazuje herce a dává jim do pusy repliky, které zní moc naškrobeně a šustí papírem. Suma sumarum, film není zas tak špatný, jen je pro mě příliš americký, dlouhý a strnulý.