Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Charlie Victor Romeo (2013) 

Je potřeba pochopit že dohle není dramatizovaný dokument ale pouze přesné přehrání záznamů z CVR (Cockpit Voice Recorder). Oproti jiným pořadům o leteckých katastrofách je tady opravdu jen mimimum doplňujících informací a divák si musí udělat svojí představu o kontextu. Kulisy jsou trochu legrační, ale o ty nejde. Jde opravdu jenom o to audio.

plakát

TACHO (2010) 

Velká škoda. S Landou problém nemám a jako rally jezdec jsem se na Tacho docela těšil. Úplně bych se obešel bez lanýžů, bez šílených angličanů i bez úchylnýho slovenských mafiána. Nic z toho mi ve filmu nedávalo smysl. Tochu mě mrzí i jiné části scénáře. Například rivalita mezi Alexem a Weberem. Rally přece takové není a Landa to určitě ví. I když jde o důležitou soutěž, tak se všichni (zvláště ty v top 10) respektují. Nechápu proč je to ve filmu tak vyhrocené. Vyházet všechny nesmyslné postavy a dějové linie. Soustředit se na vztah Alexe a Lucie (dva lidi co ví že brzo umřou, neříkejte mi že by z toho nešlo vydolovat víc) a všechno to volné místo zaplnit rally. Pak bych byl spokojený. "Nebe je modrý země je kulatá a Weber je píča"

plakát

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975) 

Bohužel se musím zaředit do skupiny těch, kteří film neustáli. Některé scény jsem musel přeskočit, protože se mi dělalo doslova zle od žaludku. Byl jsem připravený opravdu na hodně, ale to co jsem viděl překonalo i ty nejhorší očekávání. Fascinuje mě co včechno jsou lidé schopni dělat pod hlavičkou sexu, nebo erotiky. Tohle ale nemá se sexem ani s erotikou vůbec nic společného. Po několika měsících kdy už jsem dostal z hlavy ty nejhorší obrazy si i dovedu představit myšlenku kterou měl film zprostředkovat. Jsem dokonce přesvědčený že za určitých okolností a v určitém čase by k něčemu podobnému mohlo dojít. Ta kanonána hnusu byla ale tak brutální že si asi nic jiného pomatovat nebudu. Hvězdičku dávám za vyjímečnost, protože nic odpornějšího snad zatím nikdo nenatočil. A pokud ano, tak to vidět nechci.

plakát

Le Mans (1971) 

Nevím jestli existuje kategorie lyrických filmů. Pokud ano, tak Le Mans do ní určitě patří. Připravte se na praktickou absenci děje. Ta tenká dějová linie, která se scénami proplétá je dle mého názoru spíš ke škodě. Pokud máte rádi auta (skutečně rádi skutečná auta, předplatné časopisu tuning se nepočítá) očekávejte silný zážitek. Film je vlastně zinscenovaný průběh vytrvalostního závodu z doby kdy šlo skutečně o závodění a ne o peníze. Přeju příjemný zážitek a pokud budete po půlce filmu cítit vůni spálených pneumatik a mít na jazyku chuť benzínu tak vězte, že patříte mezi skutečné motoristy.

plakát

Jamieho revoluce ve stravování (2010) (pořad) 

Proč vědomě zkracujeme život sobě a svým dětem tím že jim podáváme nezdravé jídlo? Jak z toho ven? Právě to se Jamie Oliver snaží zjistit. Dal si nelehký úkol, vybral "nejobéznější" město v "nejobéznějším" státě světa a rozhodl se změnit způsob stravování v tamějších školách. Nevím kolik ze scén je zrežírovaných a kolik skutečných. Samozřejmě že je to primárně reality show. Ale pokud šestileté dítě nepozná základní druhy zeleniny a naopak perfektně identifikuje hranolky, kuřecí nugety a pizzu, tak přece musí být něco špatně. Vřele doporučuji zejména lidem, kteří rozhodují o stravování v našich školních jídelnách, ale i všem rodičům.

plakát

Zachraňte Edwardse (2010) 

Předčasné ukončení těhotenství po nepříznivém výsledku genetických testů plodu je velmi kontroverzní téma. Neznám nikoho kdo by na to neměl názor. Ani tento dokument není nestranný a já věřím že je to tak dobře. Seznámení s rodinou, která se vzepřela současnému trendu a šla proti názoru lékařů, rodiny a vlastně všech ostatních je opravdu silným zážitkem. Představte si že jedete do porodnice a jedinou výbavou, kterou pro miminko máte je rakev. Film určitě obohatí všechny, kteří jej budou sledovat s otevřenou myslí. Všem ostatním možná pomůže jejich mysl alespoň trochu pootevřít.