Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (205)

plakát

Znovu 17 (2009) 

Perfektní film. Bravo Zacku Efrone, Ten snímek má strhující tempo Skvělá práce.

plakát

Shrek: Zvonec a konec (2010) 

Solidní zakončení série o zlobrovi. Posum oproti trojce. Přestože kvalit prvních dvou dílů nedosahuje, jedná se o poctivé řemeslo. Na čtvrtý díl dobrý.

plakát

Osudový dotek (2004) 

! Komentář obsahuje Spoilery ! Brilatně natočený v podstatě komorní sci-fi thriller za minimum peněz. Skutečně více jak první dvě třetiny jsou doslova geniálně natočeny, konec je trošičku i na moje poměry zjednodušený happy end. Paradoxně bych možná čekal, že vyústění hrdinových v podstatě halucinací bude mít špatný konec. Leč není tomu tak a mně to trošičku, jak jsem napsal výše, navzdory mým běžným požadavkům od filmu zklamal dobrý konec. Což se mi ještě nestalo. Ashton Kutcher hraje co mu síly stačí velice sympaticky a Amy Smart je fakticky kočka. Jinak to "cestování" časem je zde vyřešeno nejhospodárněji co jsem zatím viděl. Holt za málo peněz vskutku přehršle muziky. Bravo.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Matt Damon to dokázal. Vynikajícím způsobem se zhostil role v romantické komedii a oprostil se předchozí, jinak vynikajicí, škatulky Agenta bez minulosti (Bourna) a Telentovaného pana Ripleyho. Se Scarlett Johansson to zvládli výtečně, moc jim to spolu sluší a film samotný je sice docela klišovitý příběhem, ale samotným nápedem (koupit zoo) vynikající. Hudba je pohodová a celkově ze snímku doslova sálají pozitivní emoce. Takže plné hodnocení je namístě.

plakát

Warrior (2011) 

Bezvadný sportovní film, ale na Rockyho nemá. Jinak herecky perfektně zvolení předtavitelé hlavních rolí, především pak Tom Hardy má opravdu tah na branku a věřím mu každý pohyb a v podstatě i slovo. Jinak mně docela dost zaujala hudba, ta je skutečně dokonalá. Jinak celkově dojemný příběh, ale pro mně je kultem a hlavně Top na zčátku komentáře zmiňovaný jiný film.

plakát

Vinnetou (1963) 

Naprostá klasika a vynikající, v podstatě první díl ságy, který u mně překonal jen Poklad na Stříbrném jezeře. Už jen jak slyším ústřední melodii... Je to bezva.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Neskutečně kvalitní, nadčasový western, který bude asi vždycky soupeřit s "Tenkrát na západě ". U mně je to o maličký kousíček pro TnZ, ale skutečně jen o vlas. Jinak je až neskutečné, že oba tak kvalitní westerny natočil stejný režisér a ještě k tomu Ital. Hodný, zlý a ošklivý má skvěle zahrané hlavní trio v čele s Clintem Eastwooden, navíc opět vynikající hudba.

plakát

Nightwish: End of an Era (2006) (koncert) 

Nezapomenutelný zážitek. Jeden z nejlepších koncertů jaký jsem kdy viděl. Navíc všichni víme co následovalo hned po něm. Odchod frontmenky Tarji Turunen z kapely. Ale tohle byl vážně vrchol jejich kariéry ještě jako celku. Všechno šlape jako hodinky. Navíc kombinace operního zpěvu a metalu (symhonic metal) zde funguje, právě díky již zmiňové ledové královny, na jedničku, teda vlastně pětku. (Viděno přes flash disk 13.7.2012).

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Nesmírně originálně pojatý, komorně laděný příběh o cestování v čase v mysli jednoho spisovatele.

plakát

Resident Evil (2002) 

Film je docela v poho, akorát, že zde není nic, na co bych si vzpomněl třebas druhý den. Pravda kromě souboje Mily se zmutovaným dobrmanem. Ale faktem zůstává, že na jedno shlédnutí to stojí za to.