Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Hodnotit s předstihem nebudu, avšak na to jak to bylo drahé mi zatím přijdou některé momenty laciné. Mírný nadprůměr.

plakát

Severní Korea: portrét rudého diktátora (2008) 

Škoda, velká škoda, že tento dokument nemohou shlédnout sami severokorejci, aby viděli, jak se jejich generál vybarvil, když jeho narození podle propagandy zvěstovala lavina a duha nad hlavou. Dávám plný počet.

plakát

Cukrárna (2010) (seriál) 

Zatím je to na slabší 3 hvězdy, uvidíme jakým směrem to půjde dál.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Cesta do hlubin študákovy duše na fancouzský způsob. Zdrojem neagresivního sarkasmu tohoto snímku je jednak střet dětských představ s realitou, jednak odhalení, že pošetilost dětského obrazu světa nikterak nezaostává nad pošetilostí obrazu světa dospělých, v tomto případě světa konstruovaného konzervativním hodnotovým systémem 60. let. Mikulášova snaha zabránit katastrofě spojené s příchodem jeho domnělého bratříčka je neméně kouzelná, než píle jeho maminky, která se poctivě učí konverzovat a společensky vystupovat "na úrovni". Celkový dojem: 80 %.

plakát

Vetřelci a lovci - Zrozen bez porodu (2009) (epizoda) 

Na naše poměry zdařilý krimi snímek. Setkáváme se v něm se sofistikovaným druhem kriminality, velmi rafinovaným. Paní Stašová opět ukázala, že se umí poprat s každou rolí. Pozvolné rozplétání jinak svižného děje. Jediné co mi na tomto krimi vadilo bylo to, že oplýval spoustou detailních chyb. Celkový dojem 65%.

plakát

Vítejte v KLDR! (2008) 

Jsem toho názoru , že toto dílo je spíše videem z exotické dovolené, než dokumentem, který by nám poskytnul zřetelný obraz života obyčejných lidí žijících v současné KLDR. Každopádně je tento dokument odvážným počinem a na druhou stranu celý dojem z něho degradují někteří "Účastníci zájezdu" svými připitomělými poznámkami. Velmi úsměvné mi připadalo tvrzení o vypěstování vlastních odrůd růží, Kim-Irsénií a Kim-Čongilií. Za zmínku ještě stojí, že v Pchjongjangu jezdí metro se dvěmi linkami a zástávky tvoří názvy jako např. Tři výbuchy, Soudruh, Jednota či Triumfální návrat.