Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Viděn (Director's cut: 202 min). Mít ten film (minimálně) o 49 minut míň, tak bych možná dal o 2* víc, ale ta poslední půl hodinka, kdy na scénu přijde Marlon Brando... - 40% [Napsáno o pár měsíců později]: Táák. Po tom co jsem zhlédl ostatní "klasiky" z Vietnamu a podruhé si pustil Apokalypsu jsem se rozhodl radikálně změnit názor... Ten film je bomba. Ač místy nudný (= skoro pořád), tak na mě zapůsobil absolutně nejvíc. Krásná destrukce. - 100%

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Depresivní jízda na koksu plná trpaslíků, ku*ev a zku*vených, nudných Brugg.

Město bohů

Město bohů (2002)

Hledal jsem nějako chybu na tomhle skvostu, ale nenašel jsem absolutně nic!!! Ten film je prostě a jednoduše geniální.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Viděl jsem to asi tak v deseti, dvanácti, ale dodnes si pamatuju ty nádherné obrazy. (Aktualizováno 3.4.2010: Geniální hudba, úžasná tvůrčí imaginace a i přesto, že je to staré 13 roků, tak to na mě pořád působí stejně, jako když jsem to viděl poprvé. Kam se hrabe americké 3D. Celý den jsem potom byl v takové zvláštní, zadumané náladě.) Bezpochyby NEJLEPŠÍ ANIMOVANÝ FILM VŠECH DOB! - 100%

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Napoprvé jsem se hodně nudil, podruhé jsem ale tu nudu už vůbec nevnímal - jenom jsem se bavil. Pro dokonalý prožitek doporučuji přečíst scénář k Pulp Fiction a biografii Palba od boku.

Hvězdná pěchota

Hvězdná pěchota (1997)

Když jsem to viděl poprvé (tak ve čtrnácti), tak jse si říkal, že je to blbé béčko. Takové to kýčovité sci-fi z osmdesátých/devadesátých let. No prostě se mi to nelíbilo. Napodruhé (asi o dva roky později) se můj názor radikálně změnil. Tohle byla přece bomba! Tvůrci prostě využili všech těch do extrémů vyhnaných kýčů k tomu, aby si z nás, ze sci-fi žánru a možná i sami ze sebe udělali srandu. Pokud ten film (a hlavně jeho hlavní myšlenku) nebudete brát vážně, tak si ten film užijete.

Děkujeme, že kouříte

Děkujeme, že kouříte (2005)

Politicky nekorektní. Mám rád tohle slovní spojení. A oblášť mám rád, když ho můžu použít u nějakého filmu.

Defendor

Defendor (2009)

Myslel jsem, že to bude něco jako Kick-Ass, akorát že míň akční a levnější, ale tohle bylo daleko lepší, než ta ptákovina pro puboše. A upozorňuji: ten údaj Drama / Komedie je hodně důležitý. V první řadě jde o drama (a nutno dodat, že hodně depresivní) a až pak o komedii (hodně černou). Bezvadně natočené a zahrané. Woody a Kat výborně obsazení. Bravo.