Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7 459)

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 1 (2022) (série) 

Na to se kupodivu nedalo koukat ani kvůli těm holkám, které mi přišly buď moc umělé, nebo hloupé, případně neuvěřitelně ubulené. Vlastně mi nakonec bylo líto, že Pazderková vypadla tak brzy, ta její namyšlená arogance tomu aspoň dodávala cosi přirozeného. Jinak mi přišlo, že než o nějaké přežití šlo spíše o takovou dovču s kokosy jako hlavním chodem, sem tam nějaký večírek, KFC, Punčochář, zas tak zle se tam neměli. Za něco stály některé soutěže, ale jinak koukáním ráno na zastávce na partičku puberťáků před cestou do školy asi budu mít podobný zážitek jako ze sledováni tohoto.

plakát

Specialisté - Fake news (2022) (epizoda) 

Přijde mi, že Dancingerová hraje všechno úplně stejně... No nic. Každopádně tenhle díl začal dost dobře a měl jsem dlouhou dobu chuť mu dát slušné hodnocení, ale pak to nějak přestalo dávat smysl, logika šla do kopru, a kdyby přišli s tím, že vrahem je Křemílek, bylo by mi to už jedno. Vzhledem k tomu, že tam těch postav moc není, tipnout si pachatele není problém, a osobně jsem čekal propracovanější zápletku, třeba že sebevraždy nebyly sebevraždami nebo že v té politice šlo o něco víc. Takhle to nakonec bylo utahané nic, nafouknutá bublina.

plakát

Polda - Anděl (2022) (epizoda) 

Do starých Poldů tak do druhé série to začíná mít hodně daleko. Jo, akce s Mrázem fajn, pobavilo, Žilková je jasná, hraje to v poslední době tak nějak na jedno brdo, pár fórků dobrých, ale celkově jsem se zase těšil jen na dýchánky u Vandy.

plakát

Polda - Rána do zad (2022) (epizoda) 

No nevím, LARPisti na scéně... mě to přijde, že tvůrčí tým udělá takhle v pondělí, vlastně v úterý, bo v pondělí všici ještě vyspávají opici, že udělá poradu, jako z jakého prostředí se ještě jako netočilo, co dostane nejvíc hlasů (jednou jóga, podruhé LARP), šup a jdeme točit. Jo, Táňa jako šéfka oddělení, která neumí jezdit na motorce a neumí střílet, to jsou sice vtipné scény, ale jak se potom kurnik mohla stát šéfkou modrparty? jinak případ průhledný a vlastně mě asi nejvíc začíná bavit jen to, když se všeci sejdou U Vandy a dají si pivo.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Takový sterilní životopis. Vezme pár obecně známých faktů z Wikipedie, nejde pro jistotu moc do hloubky, postavy jsou tak spíše jen ilustracemi. Nevím proč se třeba některé scény tak soustředí na vydání jednoho alba, a jestli může být promo písničkou 6minutové dada. Jako by Queeni nenatočili nikdy nic jiného. Raději si od nich pustím něco dle svého výběru a holt na nějaký komplexnější životopisný film, který se nebude bát ukázat i negativní stránky postav, si ještě počkám.

plakát

The Conclave (2006) 

Řím, 15. století. Papež Kalixtos umírá a koná se konkláve, kde chce oproti mladému Borgiovi uplatnit svou moc kardinál Orsini. Konkláve se tak stává politickou hrou na kočku a na myš. V pozadí je i kardinál, který je bohatým přítelem francouzského krále... Těžko tento film hodnotit. Z hlediska zpracování je to spíše televizní projekt se všemi klady i zápory. Snaží se bez servítků vykreslit dobu takovou, jaká byla - kardinálové mají milenky, děti, jde jim o bohatství a moc, nějaká víra v Boha nikoho nezajímá. Což se v té době skutečně dělo. Poněkud mi tam vadí ti přemoudřelí jinoši jakožto hlavní hrdinové příběhu, daleko víc by se mi líbilo, být hlavní postavou od samotného začátku právě ten Piccolomini ze Sieny jako sarkastický a snad jediný skutečně věřící komentátor právě tohoto od Boha odloučeného dění na údajně svatých místech. Zkrátka to rovnou postavit na tom rozporu víry a tužeb po moci a bohatství. Popravdě si myslím, že podobné politikaření se ve francké církvi, které se dnes říká římsko-katolická, odehrává dnes a denně, jen nevím, jestli v současné době jsou protináboženské filmy potřeba a jestli samy o sobě nejsou politikum. Jinak o víře (protože náboženství a víra jsou dvě často zcela rozdílné věci) ten film až tak moc není.

plakát

Nevěsta přes internet (2001) 

Už unylý začátek mě mohl varovat. :-( Jako vůbec nechápu, proč tenhle film vlastně vznikl, jaký je důvod jeho realizace a proč by na to někdo měl koukat? Kvůli stárnoucí Kidmance, na níž je to stárnutí tady fakt znát? Že tam bude pár erotických scén? Nebo kvůli té z prstu vycucané historce s bratranci? Navíc se to celé táhne jako čekání před ordinací zubaře, každou chvíli to mění tempo a náladu, nedrží to pohromadě, není to ani vtipné, ani romantické, ani akční. Ztráta času takový film.

plakát

Schůzka se stíny (1982) 

Nesmírně silné téma pomíjivosti člověka a jeho hledání místa na zemi, téma strachu ze smrti a touhy tu po sobě něco zanechat, třeba otisk dlaně, a do toho přitom ta nebývalá lidská krutost. Svým způsobem je to detektivka, kdy teprve závěr nám odhalí "vraha", resp. vrahy. A je to pro mne závěr podobně silný jako u Tlumočníka. Vše se spojí a vše je vysvětleno - zpětně i jeho vztah k ženám, zvířatům a vlastní ženě a proč neměl děti, proč pořád musí otevírat okno... Možná škoda, že není dořečena linie ukecaného archeologa, který za svůj cynismus schovává svůj strach, dokud nezjistí, že z labyrintu existují i jiné cesty. ten film je dokonale promyšlený - nenabízí jen temnotu, jak by se nabízelo, ale promluvami doktora v Kačerově podání i důvody, proč žít. Moc se mi líbilo to o koruně stromu, že ta je důvodem a smyslem kořenů. Nebo když si hlavní postava čte o nutnosti naději, jak před jeho oknem přejde slepec. Je tam toho ale daleko víc. Důvod, proč nehodnotím plným počtem, je v té road movie části. Sice se mi líbí tehdejší nonstopáč s klobásami, ale třeba návštěva u bratra, Pavel Nový s melouny apod. je tu navíc a rozbíjí to soudržnost děje, navíc jen opakuje již řečené. Jinak o atmosféře a dokonalé hudbě a hereckých výkonech asi nemá smysl se zmiňovat, to je zde na velmi vysoké úrovni.

plakát

Nespavost ve dvou (1969) (TV film) 

Přijde mi to spíš jako dlouhé promo na sexy Brejchovou. Měl bych raději napsat "sexy", neb přes veškeré její kreace a napodobování striptýzu na mne nějaké erotické dusno nepůsobilo. Možná, když ukazovala ze svého těla co nejméně a měla dobře ušité šaty, že to bylo víc sexy než když tady je jí vidět velký zadek, nic moc nohy, silnější stehna a malá prsa skoro nic, spíše chlapská záda a nijaký pas... Macháček, kvůli kterému jsem to zkouknul, je to jen prvních 11 minut, pak je holka chvilku sama, a pak přijde Tříska. Dějově je to o tom, že ona má ráda jednoho, který u ní ale nechce přespat, a ji miluje druhý, kterého nemiluje ona, který by u ní přespával moc rád. Charakterově se toho o postavách moc nedozvíme a je to velmi na škodu věci, protože vše tady potom působí jen jako laciná póza s falešným a povrchním pseudofilozofováním. Třeba o postavě Macháčka bych chtěl vědět víc, proč u ní nezůstane, ale jeho postava je jen stereotypem uspěchaného chlapa, bez jakékoliv větší hloubky. A je znát, že ani Macháček netuší, jak to má hrát, je si překvapivě velmi nejistý.

plakát

Dobré chutnání, Vaše lordstvo (1996) (seriál) 

To je divný seriál. Snaží se být za každou cenu vtipný, ale mně to nějak humorné nepřišlo. Třeba díl s omeletou - mají udělat omeletu, tak s pomocí stále většího rachotu ze slepice dolují další a další vajíčka, až musí slepice k doktorovi a mezitím lasička jim vejce sebere, ale poperou se s ní, jdou vařit, ale placka padne psovi na hlavu a pes se motá ven. Konec. (Nakonec ani ty v názvu slibované třešně tam nejsou. :-)) Přijde mi to tak nějak mimo a vlastně to ani odnikud nikam nejde.