Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7 450)

plakát

Black Books - Okno (2000) (epizoda) 

Tři příběhy každého z hrdinů podané zpětně, na přeskáčku a s pauzami, kde se mi asi nejvíc líbil Mannyho příběh. Ten Bernardův mi přišel takový nedotažený.

plakát

Black Books - Mannyho první den (2000) (epizoda) 

Ne tak našlapané jako první díl, a zatímco v tom prvním byl Bernard ještě snesitelný a občas racionálně jednající podivín, tady se kdovíproč chová jen jako kokot. Ale pár dobrých fórů tu je (cedule, zákazník, který si chce sám vybrat).

plakát

Black Books - Jak napálit berňák (2000) (epizoda) 

Zvláštní, i po dvaceti letech se mi to líbí stejně jako tenkrát. První díl je podle mne geniálně vymyšlený, jen škoda, že se víc nepracuje s Mannyho osvícením, a také skinheadi mohli být víc dotaženi do konce. Celým dílem se navíc perfektně táhne snaha Fran zjistit, co je ta koule vlastně zač, a ta pointa je za mne vážně skvělá. A nesmím zapomenout na dokonalou scénku s jehovisty (no, víte, tak daleko jsme se ještě nedostali"). Jo a Martin Freeman tu je za doktora.

plakát

El misterio del Padre Pío (2018) 

Dokument, který na DVD vydala TV Lux i v původním italském znění se slovenskými titulky, nabízí skutečně množství historických záběrů a dvakrát, třikrát dokonce samotný hlas P. Pia, čímž je hodně zajímavý. Jen mi přijde, že některé souvislosti jsou zde trochu silněji naroubované na to, co chtěl autor říci, a podané poněkud černobíle. Ale nemám problém věřit, že mnoha spolubratrům, nadřízeným i papeži a oficiu ležel v žaludku. Ono to tak s mystiky žel bývá, ať šlo o Jana z Kříže či Terezii z Avily, protože skutečná víra je v katolické církvi považována hodně často za podezřelou. (Povšimněte si, že hlavní katolická díla jsou spíše filozofického charakteru a Boha popisují, ne žijí, například na rozdíl od pravoslavných autorů jako Surožskij či Kallistos Ware.) Ostatně, když zde zmiňuji pravoslaví, tak tam by si P. Pia vážili jako starce (což je oficiální titul právě pro mystiky). Škoda, že některé detaily film nerozebral víc nebo do hloubky (třeba atentát na papeže Jana Pavla II. nebo toho bankéře), na jiné se kdovíproč úplně zapomnělo (třeba na bilokaci P. Pia nebo jeho vůni). Proto jen tak nízké hodnocení, ale jinak dokument sám o sobě zajímavý. (VÝZVA KŘESŤANSKÁ DVD č. 1)

plakát

Hospoda - Randevú (1997) (epizoda) 

Tenhle díl mě hodně bavil. Esence lidí, které fakt v hospodě můžete potkat, a často se to může dotknout i vašeho jemnocitu, jako tuhle paní doktorky Práškové, která manželovi říká šmudlíčku a děsí se hrubší mluvy, nápojů ostřejších než čaj a všech těcj podivných lidí s podivným humorem, kteří ten den opravdu ve svém bláznovství excelují. Pár nezapomenutelných hlášek jako "Proč jsi tu pračku nekoupila tedy sama? - No, jestli se bude líbit i tobě, šmudlíčku." (Samozřejmě, že se mu bude muset líbit, jinak by bylo zle.) nebo "To by tady byla nuda, paní, a pan doktor říká, že to by pak klidně mohl jít domů.")

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 2 (2023) (epizoda) odpad!

Tak tohle už byl ale skutečně sešup dolů a ani paní Syslová už nic nezachránila. Tupé dialogy jak od sester Bártových, nevěrohodné postavy, koncept a schéma stejné jako u zoologických zahrad, slunečných farem nebo televizních zpravodajství, resp. ponorů pod hladinu, těžká a ubíjející nuda, amatérské zpracování ani ne snad na první dobrou, ale na první zkoušku kamery, většina herců netuší, co hrát, co říkat, tak se jen tváří nebo se smějí pod vousy, do jaké blbosti to mankote vlezli. Tajný agent od konkurence chce ukrást recept, se kterým se holky chlubí na youtube nebo instáči veřejně. Sledoval jsem to mírně podnapilý, a ani tak to nešlo, navíc jsem z toho rychle vystřízlivěl. Musím si znovu pustit Kate a Leopold, sice to není úplně extra třída, ale Hugh Jackman mě tam aspoň spolehlivě pobaví.

plakát

Kriminálka Anděl - Střelec (2023) (epizoda) 

Specialisté Reloaded. Fakt jen jiný mančaft, jinak to jede ve stejných kolejích, stejně blbě, stejně nezáživně, nudně a bez vtipu. A řeší se celospolečenské problémy i "problémy".

plakát

Kriminálka Anděl - Deset tisíc procent (2023) (epizoda) 

Co to herdek bylo? Původní kriminálka Anděl stála na jisté uvěřitelnosti, chemii mezi postavami a určitém nadhledu a vtipu. Tohle je vážné jak pr.del, kdo jsou ti dva nováčci, včetně Langoše, se ani nedozvíme, Gondík zcela postrádá charisma Stropnického, a celé je to vedené tak úmorně nezáživně (bez zaujetí tvůrců a herců) jako Specialisté, dokonce včetně pokusů o možného překvapivého pachatele těsně před koncem. A paní Dvořáková má něco s okem? Jo a při té přestřelce se policajti proč nekryli?

plakát

Pod hladinou - Voda (2023) (epizoda) 

Ještě nudnější než první díl, akorát Hádek se pokouší překonat svůj strach z vody a dozvíme se víc o tom, se stalo v minulosti. Případ je opět na vedlejší koleji. Otázka do placu: Ukáže Sandra aspoň ko.zy?