Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (190)

plakát

Chlast (2020) 

Hodně komorní snímek co má být defakto originální (nebo od toho člověk čeká víc, pokud jde o hodnocení). Něčím snad i je, ale pro mě, málo zábavný. Hodně nudný. Málo zvratů. Čekal jsem více zábavy a občasný humor (černý). Nic takového se nestalo. Přesto musím říct že herecké výkony a hlavně kamera byla opravdu na jedničku. Dal bych i 3* ale za ten konec a za to ze Mads je fakt borec davam 4* 7/10*

plakát

Půjčovna masa (2018) (seriál) 

Pocity po prvním díle - abnormální šleha ve stylu Blade Runner, a naprosté vizuální orgie nad tímto skvostem, které nemá obdobu v seriálové tvorbě. Cyberpunk je zatím neoukaná záležitost pokud jde o TV produkci, a díky hereckému výkonu hlavní postavy (Joel Kinnaman) to má neskutečnou dynamiku,.. a já jsem v sedmém nebi. Dlouho čekám na filmy tohoto žánru, kterých je prozatím jen pramálo, a jsem naprosto unešen to co NETFLIX nastolil. Bravo! Pokud takto pojede celá serie, a nenechá diváka usmrtit dávkou velkého patosu, tak nemíním snižovat hodnocení na nižší než 6/5*.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Je to dobrý film? - Ano. Je to dobrý Star Wars film? Přidám se k té valné většině a musím říct že - Bohužel ne. A to z několika důvodů.. The last jedi je totiž tak moc odlišný, co jsme doposud mohli vidět, že naprosto nerespektuje nejen zákony celého SW světa, ale i díl předtím (Force Awakens), kde sice Abrams nenadchl ničím extra ale zachoval tam kus té Space-opery, která má alespoň tu čest hrát na nostalgii předešlých. V zásadě je hlavním problémem Humor - bylo ho hodně, a opravdu mě bavil, ale myslím že to padalo až do sebe-parodie. A to bude zarytým fanouškům vždycky proti srsti, protože to na temnějším příběhu absolutně nepřidá. Pokud jde o vývoj postav, tak tady jsme se alespoň někam posunuli. Kylo Ren, který mi jako postava, i herec moc do tohoto světa nikdy neseděl, je tu v tomto díle nejspíš to nejzajímavější. U Rey je to málo uvěřitelné..(SPOILER) Všichni přece čekali na nějaký ten výcvik, který se jaksi nekonal,. nebo né tak, jak by jsme si představovali. V Empire Strike Back měl Luke Yodu, který ho intenzivně trénoval. V tomto případě, Rey nemá (v podstatě) nikoho, protože Luke je naprosto skeptický, a ztratil víru někoho učit. Už to prostě není takový ten Jedi Master jak ho známe. A jeho charakter za ty roky změnil priority, kvůli oné události, a hlavně ze zklamání rozhodnutí učit tehdy mladého Bena Sola. Ke konci se ale dočkáme alespoň nějakého obratu. Režisér dává větší důraz na výtečné bitvy, jako takové, než na boje se světelnými meči, a věci na téma síly. Starý dobrý George Lucas měl vyprávění více pohádkové , kde kouzla a tajuplna nebylo nikdy dost. Hrál hlavně na mytologii vsazenou do děje, která se rozvíjela. A v tom má stále navrch, a vždycky mít bude. Trochu mě zamrzelo , že jsme se v tomto díle nepodívali na více planet,.. někam na Coruscant, nebo do větších měst. Přeci o tom také SW jsou, o nových rozmanitých planetách, a dobrodružstvích.. Kamera a střih na výbornou.. hudba Johna Williamse jako vždy výtečná.. Po kině bych čekal takový ten spokojený pocit, že jsem viděl něco úžasného, a těšil se na pokračování, ale to se jaksi nekonalo.. A tak je to nejspíš první epizoda, kterou hodnotím méně než 5* Snad to Abrams v dalším díle alespoň zakončí v tom správném duchu.

plakát

Temná věž (2017) 

Tohle mohla být naprosto skvělá trilogie filmu (ale není).. Nelze z toho vinit skoro nikoho, (režiséra, scénáristy, a už vůbec ne skvělé herce, kteří nakonec nevzali kramle, a neutekli od toho). Studio totiž koupilo práva, a dostalo tak velký strach realizovat takhle velký koncept,.. "Uděláme z několika bestsellerových knih jeden film..?".. Dobrej nápad? Ne!.. Škoda, protože fanoušci předlohy by byli ve svém živlu. Tak v čem vězí to špatné? V tom , že celá ta široká mytologie, která nám měla být obeznámená na začátku (nebo v průběhu) , se nedostavila.. a člověk který nezná knihy, tomu přestane naprosto rozumět. A protože divákům kterým není obeznámen základní kámen příběhu, nezbývá nic jiného, než jen velká fantazie a otazník...Přesto všechno, se mě to ale líbilo,a protože jsem člověk s velkou představou, dokážu od toho upustit tyto nedostatky,. Neříkám že to tím vše neztrací na kvalitě, ale celé zpracování je víc než nadprůměrné, a já se bavil. Od kamery, střihu, hudby , až po herecké výkony.. Tak proč takový propadák? Osobně bych dal 4 z 5...ale protože je většina zatvrzelá, že je to špatný film,.. nezbývá mi nic jiného, než dát o jednu hvězdu navíc, s přesvědčením že někdy tento příběh dostane svůj vlastní prostor..(At už jako serial nebo reboot). A opravdu se těším, až si přečtu knižní předlohu, protože tohle není kniha, nýbrž film..

plakát

7 životů (2017) 

Použiju nejčastější slovo Gordona Ramsayho a řeknu „Páááni“ ..tak takovou pecku jsem absolutně nečekal. Pokud jste milovníkem sci-fi, nebo nejste,.. je to jedno, tahle napínavá věc vás přesune o několik let dopředu, ale rozhodně tu nečekejte lítající automobily, roboty, nebo kolonizaci marsu. Režisér si na tomhle dost vyhrál, a kupodivu zde nejsou žádné hluché místa. Od samého začátku vás děj vtáhne do života 7 sester (Noomi Rapace) , kdy je zákon díky přelidnění omezen pouze na jedno dítě. Nebudu spoilerovat, jako většina zdejších, nechte se překvapit. Je to chytré, originální, dynamické, místy i dost kruté, ale má to neskutečně našlápnuto. Co se mi na tom líbilo nejvíce, že tento originální příběh s menším rozpočtem daleko předčí většinu celovečerních filmů, které jsou pod spoustou digitálních triků jakousi ostudou tvůrčí mysli, a navoněným nic. Tohle rozhodně není příběh který prokouknete v polovině filmu ,ale naopak vás to žene po hlavě do neznáma. Jsem opravdu rád že se ještě točí něco, co má zase trochu jinou vizi, a nejede v tom typickém hollywoodském klišé. Musím ještě dodat že Hudba byla na jedničku, a je až překvapující, že za 20mil.$ se dá natočit takový Velkofilm.

plakát

Pan Church (2016) 

Krásný příběh o lásce, rodině a kuchaři který se nastěhuje k jedné svobodné matce a její dceři. Film o lidskosti, přátelství, osudovosti a dobrém jídle podtržené skvělou jazzovou hudbou. Dojemné, milé a nenáročné.. Eddie je zpět , a to ve své naprosto výborné roli. Vůbec by mi nevadilo kdyby točil podobné snímky a od komedie si dal pauzu. Doporučuji.. 5/5*

plakát

Bitva o Sevastopol (2015) 

Akční scény mohli být lépe natočené. To dělá hlavně kamera a střih, rejža si při nich odešel na boršč a flašku vodky , když se vrátil na plac, byl už tak nalitej, že si zapálil vajgl a šel se vykadit. Každej výbornej záběr , úplně kazí ten nadcházející, a naprosto sráží kvalitu celého snímku. Proč? To mi hlava nebere. Začátek je možná trochu nezajímavý, ale jakmile začne výcvik, nabere to na obratkách. Rozhodně jsem se u toho ale nenudil. Pokud jde o "snajperku" , nevím jestli vybrali méně sympatickou dívku záměrně, ale přišlo mi, že si občas pletla roli s Terminatorem. Nevěřím, že Lju Pavličenkov byla až taková zarytá feministka - při jejím kamenném pohledu, by nejspíš každé lesbičce ztvrdly bradavky. A to že jí dělá zabíjení fašounů větší radost, než dnešním holkám selfies s psíma ušima, je asi určitou dávkou fetišismu.. Takže mně celkem překvapilo, že se jí snaží sbalit i 4 chlapi najednou. Jedinej dobrej důvod proč být s takovou ženou je ten, že jste se zrovna přistěhovali do Iráku, vyvěsili na barák dvou-metrovou židovskou vlajku a na dveře přidělali Ježíše s klepadlem na varlatech. Důvod? Protože sakra můžete,.. A "Stará" se o všechny postará, ..jako placačka na mouchy. Sice bylo zmíněno, že byl taťka taky tak trochu magor, ale asi je zbytečný v tom hledat víc,.. Na sobotní odpoledne fajn. 65%

plakát

Ve jménu krve (2016) 

Celkem zklamání,.. po dlouhé době novej film s Gibsonem, od kterého jsem čekal daleko víc. Scény které se tvářily drsně, byly spíš jako parodie a vykrádačka z komanda a 96hodin. Upřímně mít takovou dceru, tak ji v tom průseru nechám vymáchat, protože její role byla na facku. Tohle už nezachrání ani Melovo charisma, bohužel. 40%

plakát

Do posledního dechu (2016) 

Mělo se to jmenovat "Do posledního vzdechu" , protože jsem si musel dát v půlce sirky do očí, a na konci se profackovat, abych si stačil dojít na záchod, než se dostanu do hlubokého kómatu. Naprosto fádní a tuctový příběh, bez napětí, drama, nebo silnějšího momentu. Herci hrajou jak kdyby je někdo probral po dvoudenní nonstop párty , a vzbudil vojenskou trubkou. Hlavně nesympatický Casey Affleck, který nahazoval mimiku stylem, že si na hajzlu zapomněl utřít prdel, a teď to musí rozchodit, načež se tvářit před všemi jako kdyby nic.. Efekty houpací loďky ve studiu, a zeleného plátna nemůže být žádným očím nijak příjemné, a tím méně realistické (dá se to natočit lépe). Konec už spíše pro smích, než pláč..

plakát

Dcera (2015) 

Film má sice pomalejší náběh, kdy nechává diváka na pochybách. Ovšem od první třetiny vám všechno začne docházet, i když absolutně nevíte, jak to celé nakonec dopadne. Herecké výkony byly dobré ,ale hlavně od takových legend, jako je Geoffrey Rush a Sam Neill, se žádný propadák ani nedá čekat. Líbila se mi výtečná kamera se záběry australských lesů, ale i hudba která vykresluje lehce depresivní atmosféru tohoto smutného rodinného dramatu.