Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Zloděj z Bagdádu (1977) 

Film který jsem viděl začátkem osmdesátých let v kině na mě jako na malého kluka udělal velice silný dojem. Pamatuji si, že jsem chtěl taky takový létající koberec. Hold retronostalgie.

plakát

Kanibalové (1980) 

V první řadě chci podoktnout, že film Kanibalové není po filmařské stránce ( a o tu, myslím, jde u filmu především ) nijak valně zpracován. Nejde ani tak o práci režiséra, ale o kameru a o hereckých výkonech ani nemluvě. Toto se ale dá všechno pominout, protože film ani tak nechce zaujmout nějakým uměleckým dojmem, ale chce šokovat svou brutalitou a rádoby realisticismem. Myslím, že většina lidí kteří zde film hodnotí ho vůbec neviděla. A jestli ano tak určitě ne celý. Tohoto dojmu jsem nabyl po přečtení všech komentářů. Neumím si jinak vysvětlit, že ti co ho hodnotí jako odpad si z něho pamatují jen zabití a vykuchání želvy v " přímém přenosu ". A nebo vůbec nevědí o čem film je. Pravda není zde žádný bůhvíjaký děj, ale to co se nám režisér filmem snažil říct je poselství humanismu. Že to co nás odlišuje od domorodých divochů by mělo být všem jasné. Jenomže tomu tak u mnoha lidí není. Po shlédnutí filmu jsem k němu necítil odpor, ani mi nebylo špatně z krvavých scén. To co jsem cítil byl pocit úzkosti z toho, že by něco takového vůbec bylo možné na konci 20. století. Tento pocit u mě vydržel až do rána. A i po těch letech když si na to vzpomenu, tak se mi vrací. Proto hodnotím 3*. Ještě bych chtěl všem rádoby ochráncům zvířat a vegetariánům tady vzkázat, že maso v supermarketech nepadá z nebe, ale je také ze skutečných zvířat. Myslím, že kdo se účastnil domácí zabíjačky nebo mu babička na vesnici udělala k obědu králíka ( kterého předtím stáhla a vykuchala ) mi plně rozumí.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Podle mého názoru velice zdařilý prequel, který se tváří jako remake a podle toho ho tady většina hodnotí . Herecké výkony nejsou excelentní, ale v rámci možností slušné. Těžko v dnešní době seženete do takového filmu herce kalibru Russela, takže obsazení hlavní role ženou mi příjde jako jediné možné. Dávám 4* za podle mě velice dobré zpracování. Jen by mě zajímal názor samotného Carpentera.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Herecký i režisérský koncert Mela Gibsona! Bravo!!!

plakát

Godzilla (1998) 

Celkově bych řekl, že film není v žádném případě tak špatný, jak ho tady někteří lidé popisují! Na mě udělal velice dobrý dojem jak po stránce herecké tak po stránce technické. Jsou zde vyjímky jako například herecký výkon hlavní představitelky (Maria Pitillo). Určitě film působí celistvěji než japonská verze. Emmerich sice není nějaký univerzální režisér, ale katastrofické filmy zvládá slušně. Zajímalo by mě, co by se zde psalo, kdyby pod hlavičkou režisér nebyl Emmerich ale Spielberg!

plakát

District 9 (2009) 

Výborný námět, perfektní režie a super provedení. Tato kombinace dává dohromady vynikající film, který se tváří jako další sci-fi snímek bez myšlenky, ale vše je přesně naopak. Po dlouhé době film, od kterého jsem ani na okamžik neodešel. Bravo Jackson a Blomkamp !!!

plakát

Ulice (2005) (seriál) 

Nechápu že je zde tolik špatných hodnocení. Tento seriál je především oddechový žánr pro široké spektrum diváků. Je pravda že výkony herců nejsou nijak excelentní, ale v tom je právě ta podobnost s obyčejným životem. Nechci nikoho urazit, ale napsat o něčem že je to odpad jenom proto, že to nesleduju protože se mi to nelíbí, je dost " ubohé "!

plakát

O život (2007) 

Samotný film mi až tak špatný nepřišel, dokonce jsem se při něm i bavil i když to není bůhvíjaký " skvost " české kinematografie. Ale hlášky typu " Je to hnus a všem ostatním to nedoporučuji! " nejsou určitě na místě! Každý má právo film shlédnout a udělat si o něm obrázek sám. Kdo má rád nenáročnou zábavu, ať si poslouží.

plakát

Nejlepší člověk (1954) 

Jeden z lepších filmů Vlasty Buriana. Uplatňuje zde všechen svuj herecký um a hunorné vastupování, které vůbec neustupuje jeho meziválečné filmové kariéře. Je zde ale jeden velký a zasadní rozdíl, kterého si zřejmě lidé kteří tento film hodnotí jako jeho méně povedený nevšimli! Zatímco v dřívějších filmech byl Vlasta Burian "Král komiků" a mohl si k sobě vybrat jakéhokoliv herce ( ne že bych chtěl zlehčovat jejich herecké umění ) , po propuštění z komunistických vězění už takovou možnost neměl. Takže i když je vtitulcích napsán na prvním místě, nejedná se vlastně o hlavní roli! Hlavní roli hraje Pětická rada a všichni její radní ( Václav Vydra st. ,Oldřích Musil , Miloš Kopecký, Josef Hlinomaz a Felix le Breux ) se všemi svými špatnými vlastnostmi lidí, kteří se dostanou k moci a chtějí se tam za každou cenu udržet. V tomto směru je film stále aktuální! A proti takovéto přesile hereckých geniů se už těžko prosazoval. V žádném případě však nesnižuju jeho herecké umění. Ba naopak. Jenom se snažím vysvětlit, že už tak herecky a komediálně nevyčníval jako ve svých dřívějších filmech. Jeho výkon hodnotím 5* protože obdivuji s jakou bravurou se dokázal vypořádat s utrpením kterým si prošel a které jeho vrozenému hereckému talentu nijak neuškodilo.