Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Ano, nasypu si popel na hlavu - já se u toho bál. Některé scény jakoby vypadl z pera naturalistů, jiné zahalují svou tvář v oparu umělecké kvality. Tak či onak, Černá labuť je... je... no... ehm... skvělá? Fenomenální? Úžasná? Možná bych řekl - zlatá! Na ten film si rozhodně zajděte. Už se mi totiž dlouho nestalo, že bych vyšel z kina a koukal do blba úplně pohlcen snímkem...

Králova řeč

Králova řeč (2010)

Bezpochyby nejlepší, nejzajímavější, nejpoutavější, nejlépe sfilmovaný... prostě nejlepší film roku 2010! Když jsem odcházel z ochozů po zhlédnutí Black Swan, předával jsem svého Oscara Natalie Portman a Aronofskému, už v půlce královského proslovu jsem svou sošku režisérovi labutě bral a ovenčil ní Hoopera! Úžasný film, skvělý scénář, výjimečná režie a skvělé herecké výkony. Překvapivě včetně Heleny Bonham Carterové... Superlativy se šetřit nemá a já bych se tak rád rozepsal, ale kdo by to po mně četl, že jo... Prostě na tu jděte a to beze slova.

Počátek

Počátek (2010)

Ach můj Bože! Ach můj Bože! Leo, Christophere, tohle je veledílo, které jdu automaticky zařadit mezi své top a vás dva, kluci jedni američtí, taky. Leonardo už konečně není umolousaný lovec buchet z Titanicu ani rádoby drsňák z newyorských gangů, ale tímto dokazuje, že s každou rolí roste. Vynikající. Stejně jako zasazení jiných herců do děje, který zatím nemá obdoby. Ve filmu, který vám nedá odpovědi, ale jen naznačí a přijďte si na to sami. A ty, Christophere Nolane, bravó!!!

Cesta do zatracení

Cesta do zatracení (2002)

Za mě tedy nejlepší gangsterka od zfilmování Puzova bestselleru a možná ještě v jedné věci lepší - před filmem jsem nečetl knížku, takže jsem nevěděl, co přijde. Tedy až na lehce očekávatelnou... jo, dobře, já to neřeknu. Každopádně hra, ve které i ze záporňáků se dělají klaďasové, to se mi líbí a mafiánky jsou prostě dobrý žánr. Obzvláště, když je to jejich pero uchopeno takovýmto způsobem. Za mě ano!

Alois Nebel

Alois Nebel (2011)

Excelentní film. Nepochopí jen ten, kdo je celý život zalezlý v díře jménem Praha či Brno a nikdy nezažil život mimo "velkoměsto". O způsobu ztvárnění není pochyb - tohle je mistrovské dílo! Tenhle film ale není o ději. Je o tom, jak se dá čelit nepříjemným vzpomínkám, samotě, falešnosti. O tom, jak se dá bojovat o to, aby člověk nebyl spláchnut samotou v opuštěném kraji jesenickém. Nejlepší český film od Pelíšků! Bezpochyby!