Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (8)

Vesnice

Vesnice (2004)

Vesnice je film, který si naprosto získal mé srdce. Přiznávám, že po jeho zhlédnutí jsem byla lehce zmatená, dlouho jsem však nemohla usnout a přemýšlela místo toho o jednotlivých scénách. Ráno už jsem byla zatvrzelá "Vesničanka"... :o) Film má úžasnou atmosféru, celou dobu je protkán tajemstvím, které nikdy zcela neodhalí. To vše je doplněno úžasnými hereckými výkony (zejména Bryce D. Howard, které jsem obzvlášť v lese věřila každý její pohyb a emoci), skvělou kamerou a především NAPROSTO ÚŽASNOU HUDBOU J. N. Howarda. Vždy, když si pustím krásné smyčcové melodie ze soundtracku, vtáhne mě to zpátky do ohromující atmosféry Vesnice. Co se děje týče, přidávám se k názoru, že na pointě tento film opravdu nestojí. Příběh obsahuje velmi silné motivy a okamžiky, které dělají z filmu hodně niterní záležitost. Osobně tento film hodnotím jako jeden z nejlepších, ne-li nejlepší z dílny M. N. Shyamalana.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Film je velmi poutavý a zajímavý. Velmi oceňuji herecké výkony obou hlavních představitelů. J. Phoenix hrál občas tak, že už to ani nevypadalo, že hraje, a Reese Witherspoon to zase neuvěřitelně slušelo. U mě si touhle rolí rozhodně vylepšila reputaci po Pravé blondýně. Díky skvělé hudbě Johnnyho Cashe má film velmi silnou atmosféru a jestli je pravda, že herci všechny písničky nazpívali a zahráli sami (čemuž se mi pořád nějak nechce věřit), s velkou úctou smekám...

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Jeden z filmů, na který mám velmi subjektivní hodnocení. Knihu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla jsem jako malá četla snad tisíckrát. A možná proto jsem byla velmi zvědavá, jak dopadne filmová adaptace. Ta původní ze 70. let rozhodně nebyla špatná, nicméně mě nijak nenadchla. Mé očekávání bylo tedy velké a s radostí říkám, že nebylo zklamáno! Ve Filmu o filmu říká Felicity Dahl, že "kdyby film Roald viděl, určitě by řekl: 'přesně tak jsem tu knihu myslel' ". Já říkám: "Přesně tak jsem si celou knihu vždycky představovala".