Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Psychiatr - Anděl temnot (2020) (série) 

2. Série Alienisty by se neměla jmenovat Alienist, nýbrž Brave, Stuning, first emancipated Woman Detective and her courageous way to succes. Protože to tak je, holt taková je nyní doba a tohle tu vážně bije do očí. Hlavní role se tu vyměnily (i ty tradiční, mužské a ženské) náš psychiatr je tu vedlejší postava přizvaná na občasné konzultace, náš novinář tu je jako věrný a uslintaný pes, co by šel pro svoji ženu detektivku i do samotných pekel a stačilo by na to její pouhopouhé zapískání. Nicméně líbí se mi tu moc herecké obsazení a to celé, bez výjimek, herci tu do svých rolí zapadají přirozeně a dá se na to tudíž pohodlně koukat. Svět špinavého New Yorku je tu stále předveden velice dobře a hlavní záporácké téma je opravdu zajímavé a dalo by se říci - neokoukané, což je u mě velké plus.

plakát

Westworld - Parce Domine (2020) (epizoda) 

Kdybych to měl rozpitvat, tak akce, hudba a cyberpunk styl některých scén byla super. Nejvíc se mi líbilo tričko na emoce a pracování na kriminálních úkolech jak v počítačových hrách. Aaron Paul jako underdog je skvělej. Toť jsou za mě pozitiva, celkově to je ale dost přihlouplé (úvodní scéna Zorro osvobotitelka byla scénářem a celkovou logičností tak na úrovni německého ovčáka po transplantaci hlavy) a hlavně ve všem předvídatelné, plot armory jsou vytvořeny z hodně tvrdého materiálu a zdá se, že tu máme další variaci Robot + Skynet. Jestli to je dobře nebo ne, to se ještě uvidí.

plakát

Máme jasno (2018) (seriál) 

U některých dílů, u kterých si to dnešní doba zřejmě "žádá", je velmi zřetelně rozpoznatelné sociální inženýrství, které se snaží o všeobecnou indoktrinaci lidí. U nich se pak dá stěží říci, že se jedná o nestranný dokument. U zbytku epizod, kde mají tvůrci přece jenom trochu větší volnost na nestrannost k danému tématu, můžete narazit dokonce i na pár zajímavých informací... :) Celkově to je pro mě ale dost velká slabota, hodně mi tu vadí ta předpojatost, která nemá v naučném dokumentárním seriálu co pohledávat.

plakát

Castlevania - Season 3 (2020) (série) 

Třetí série mě hlavně překvapila tím, že naše hlavní trojka ze sérií minulých - Trevor, Sypha a Alucard zde hrála dost nepodstatnou součást příběhu. Všichni zde totiž skončili tak, jako na konci druhé série. Čili Trevor a Sypha na cestách v kočáře a Alucard s depkou sám, chránící zámek po otci a rodinné sídlo Belmontů. Naopak linka Isaaca a Hectora byla super, dialogy perfektně napsané, nejvíc se mi asi líbil rozhovor Isaaca se starým pirátským kapitánem při plavbě lodí. Myšlenka přidání možnosti cestování mezi dalšími světy byla dost odvážná, nicméně se vůbec nepovedla, připadalo mi to i tím zpracováním úplně mimo mísu a tak nějak nezapadající do světa Castlevanie. No a nakonec to by nebyl Netflix abychom i zde nebyli "obohaceni" dnešními superdúper trendy..... Z Alucarda se tím stal bisexuální zoufalec, z Morany, mj. západoslovanským zosobněním smrti a zimy se stala Indská (asi podle podoby představitelky Yennefer od dalšího Netflix počinu Zaklínač) lesba, které se hnusí heterosexuální akt atakdále atakdále. Sečteno a podtrženo zatím nejslabší série, hrozně se ale těším na další vývoj a příběh postav Isaaca a Hectora takže další sérii - pokud tedy nějaká bude, rozhodně shlédnu. :)

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Slabý Termouš, který nám v druhé půlce filmu ukáže Árnyho s fousama (asi si je nalepil vteřiňákem), co se zmůže akorát tak na roli správného taťky od rodiny, který umí ve svejch žabkách dokonale krájet limetky a bavit své hosty. Nejlepší hláška? "Bojí se tvé dělohy." Nechápu jak toto může mít takovéto hodnocení, svět se asi už vážně zbláznil, kdy za chvíli bude kombinace testosteron + white man zřejmě zakázaná látka. Krom tohohle můžu říct, že to mělo dobrou akci, pár dobrých konverzačních hlášek mezi Sarah a Arnoušem a překvapivě dobrého Mexického termoušského zahradníka, který mě mile překvapil svým buldočím výkonem. Bohužel, nepovedlo se mi celkově se povznést nad některé SJW odpornosti, kterých je ve filmu docela dost, takže sem si film moc neužil, škoda.

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

Víc feministicky založený seriál jsem ještě snad ani neviděl. Teď už je to v tom bodě kdy žena vůdce se hádá s další ženou vůdkyní, obě mají po boku ty nejlepší rádce ženy, kteří dostávají informace od hlavních techniků, těch nejlepších mozků s nadáním pro všechno, hádejte, dalších žen. Chlapi zde jsou jen jako ti trubci v úlu, vykonávajíc rozkazy od královny, chrání ženy svými životy, jsou tupější než příborový nůž a jsou naprosto slepě oddaní jejich favoritkám. Já osobně mám rád, když v seriálu jsou ženské silné charaktery které v něčem vynikají, nedovedu si dobrý seriál bez toho představit, ale na druhou stranu mám taky rád když se tam nachází i nějaká mužská postava která za něco stojí. No a to můžu zde s jistotou prohlásiti, že ani jeden chlápek co v tomto Americkém multikulti sci-fi seriálu pro mladé byl či zbyl, nestojí ani za zlámanou grešli. Pokud jste mužského rodu a patříte do čímdálvíce se rozrůstající skupiny mužů co milují býti dominováni silnou ženou (a že takovýchto žen je ve skutečnosti ve světě hodně málo, proto je to možné vidět akorát ve filmech či seriálech jako tento) a není vám přes 45 let, tento seriál je pro Vás to pravé. Pokud ne, připravte se že Vaše mužská ješitnost bude malinko trpět, ale zároveň Vás bude pohánět jakási zvrácená touha vpřed na sledování dalších dílů, kde tajně doufáte že se konečně nějakej ten BOREC taky objeví.

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Kdyby nebylo seriálové postavy Gemmy, tento seriál by měl maximálně tak 3 řady. Ty zbylé čtyři řady jsou v podstatě jen o následcích Gemminých průserů, prohřešků, lží a různých zatajení ve smyslu: "neřeknu mu/jí to, má toho hodně takže ho/jí tím ochráním" zatímco je to právě naopak. Podle tohoto návodu se vlastně sere pomalu ale jistě děj celého seriálu, kdy se udělá jeden krok kupředu k nápravě věcí, zatímco další dva kroky jdou dozadu páč se něco dalšího posere. A to hlavně kvůli Gemmě. Herečce Katey Sagal blahopřeji k perfektnímu ztvárnění postavy, kterou z celého srdce nenávidím a to asi byla v tomto dramatickém seriálu o motorkářích co kšeftujou se zbraněmi a jejich klub je "vždy" na prvním místě, ta hlavní pointa.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Ultimate survival/ Ultimate revenge. Troufám si říct že tohle by ani Bear Grylls nerozdejchal. :D Místy velmi zdlouhavé, je možné že začne brnět ke konci prdélka a tu správnou polohu né a né najít. Perfektní dlouhé kamerové záběry, realističnost (až na tu samonabíjecí pistoli) a ta příroda! Velmi vhodný film pro shlédnutí v kině.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Fanoušci chtěli pokračování epické ságy, kultu filmové fantasy a životního stylu některých jedinců a já nevicoještě. A dostali ho. Přesně všechno a do puntíku. Hezky na jistotu. Film je v podstatě jedna velká kasička peněz která se velmi rychle naplňuje už jen díky tomu, že jeho příběh a svět je legendární a lidé dávají 10 hvězdiček z 5ti už jen za to, že se najednou na scéně vyloupne starý a zmuchlaný Herisn a prohlásí: "Jsme doma, Žvejku". Právě proto že z tohoto filmu bude trhák ať už by byl jakýkoli, jsem očekával, že se J.J. Abrams rozhodne jako ve Star Treku vytvořit něco originálního, nějaké smysluplné pokračování, těch možností a nápadů měl k dispozici mraky. A ejhle, ono prt + Cliffhanger. Film je v podstatě jeden velký plagiát předchozích dílů, kvalitně natočený a odvyprávěný s přidanými bonusovkami což jsou původní herci, kteří zajistili obrovské výdělky prachů dopředu. Mladí hrdinové nesympatický černoch+běloška 45kgispostelí jsou na plátně nejdéle, z čehož jsem samozřejmě radost vůbec neměl, páč na ně nikdo samozřejmě nebyl zvědavý. Nakonec tohle vše bych ještě dokázal unést a dal bych 4 hvězdy ale co mě dostalo nejvíc, byla naprostá likvidace dosavadní Star Wars ideologie o rytířích Jedi a tou bylo UČENÍ. Nejdřív se našel mladý nadějný žák plný síly, poté se spousty let učil všem těm věcem a až za spoooustu let byl již připraven stát se superbourákem. Bylo to v každém díle, hezky srozumitelné a věrohodné. Anakin byl přece stvořen jen ze síly ale musel se učit jako každý jiný, podělal spoustu věcí a učil se dál, Luke to samý, všichni, do jednoho. V tomto díle ale pozor! zde přichází na scénu borka 45kgispostelí, která si v 23letech najednou uvědomí že je v ní síla a rázem umí šermovat mečem a umí nakopat do zadku rytíře temné strany panahustokrutopřísného, který si mimochodem tím celým cvičícím tyjátrem prošel (je vlastně z toho stvořena celá zápletka tohoto filmu) a je mu to stejně k prdu.... Je to vysloveně do očí bijící a když to oko mé modravé v kině spatřilo, měl jsem velké nutkání temné síly začít bečet mečet a můůůovat přes celý sál.

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Pro mě jeden z nejlepších filmů Československé kinematografie vůbec. Viděl jsem ho snad 150x a přesto se u něj dokážu rozesmát hned od první rvačky v Saloonu. Nejvíc mě vždy dostane pan Hlinomaz a jeho mučeníčko. Za jeho smích by mu měl někdo postavit pomník. Hláškama nabitý parodický western, který nemá ve světě konkurenta.