Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Biografie (5)

Alexander Siddig (herec / režisér)

19.02.2009

Alexander Siddig se narodil v Súdánu jako: Siddig El Tahir El Fadil El Siddig Abderahman Mohammed Ahmed Abdel Karim El Mahdi. (Arabsky: صدّيق الطاهر الفاضل الصدّيق عبدالرحمن محمد أحمد عبدالكريم المهدي‎; ) Otec byl súdánec a matka angličanka. Jeho strýc z matčiny strany je anglický herec Malcolm McDowell (Dr. Tolian Soran ve… (více)

Avery Brooks (herec / režisér)

01.02.2009

Univerzitní profesor, herec, operní zpěvák, jazzový hudebník a režisér. Narodil se v roce 1949 v Evansvillea a od osmi let vyrůstal v Gary, v Indianě, ve velmi muzikální rodině. Jeho otec, Samuel Leon zpíval ve sboru a jeho matka Eva Lydia Crawford (pianistka a ředitelka chóru) byla jedna z prvních afro-američanek, která… (více)

Marek Brodský (herec / producent)

21.11.2008

Výtvarník, animátor, hudebník, publicista a herec Marek Brodský je syn Vlastimila Brodského a nevlastní bratr Terezy Brodské. Absolvoval SUPŠ a na FAMU krátce studoval animovanou tvorbu. Od roku 1982 spolupracoval na krátkých animovaných filmech jako výtvarník a animátor. V 90. letech se věnoval především publicistice (Audio… (více)

Sonya Walger (herečka)

21.11.2008

Sonya Walger se narodila v Londýně. Studovala anglickou literaturu na Oxfordu. Protože otec pochází z Argentiny mluví plynně i španělsky. Herectví bylo jejím velkým snem a věnovala se mu už během školy. Po skončení studia začínala v anglických televizních seriálech GOODNIGHT SWEETHEART, HEAT OF THE SUN, THE VICE a filmech… (více)

William Shatner (herec / režisér / scenárista)

05.02.2009

Willam Shatner se narodil 22. března 1931 v Montrealu v Kanadě. Matka Anna (rozená Garmaise) a otec Joseph Shatner, výrobce oblečení. Shatnerovi prarodiče byli židovští přistěhovalci z Polska a Maďarska, díky čemuž byl Shatner vychován v konzervativním judaismusu. Získal bakalářský titul v oblasti obchodu na McGill University … (více)

Reklama