Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Stanley Kubrick

Jedna z největších ikon světové kinematografie vůbec. Režisér jenž má na kontě většinu nejzásadnějších filmů minulého století. Jeho přístup nenávisti vůči divákovi a jeho důsledný perfekcionizmus jsou jen výrazné rysy tohoto filmového mága.

David Fincher

Režisér, který ne nadarmo bývá nazýván Kubrickem nového tisíciletí. Temná atmosféra, surová narace a propracovaná vizuální stránka jsou typickým aspektem jeho filmů. Jeden z mála ražisérů u kterého stále platí rovnice co film to hit.

Darren Aronofsky

Vizuální bůh, který i přes naprosto vynikající vizuální stránku neopomíjí obsáhlost a komplexnost příběhů jenž točí. Jedna z mála současných režisérských jistot a záruk vynikající vizuální a příběhové stránky.

Christopher Nolan

Inspirace Ridley Scottem a Stanleym Kubrickem jsou poměrně viditelné u tohoto osobitého režiséra. Jeho typická surová realističnost a sympatičnost prostupuje každým jeho filmem. Nejen výborný režijní styl ale i propracované scénáře, to jsou prvky, které z něj dělají jednoho z nejlepších současných režisérů na poli komerčního filmu.

Edgar Wright

Jeden z nejcennějších britských importů současnosti. Jeho vizuální a narativní styl jsou jedním z nejsympatičtějších současnosti.