Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Děti planety Duna (2003) (seriál) 

Oproti předcházející minisérii Duna se změnilo hodně (pojetí příběhu, vizuální stránka - atmosféra i hudba). Něco je tu lepší, něco je prostě jiné, ale také výborné. Celkově hodnotím o stupínek lépe než Dunu. Na to, že za 4 hodiny pokryjí 2 menší knihy, má příběh co dělat. Kdo nečetl, tak bude mít možné občas problémy pochopit některé části, které jsou spíše naznačeny. Pokračování už bohužel nebylo a nezbývá než doufat, že se k tomu jednou někdo vrátí.

plakát

Duna (2000) (seriál) 

na televizní počin velmi nadprůměrné. Ano, efekty by mohly být lepší, ale celkově je to skvělé zpracování Duny. Dlouhá stopáž dává prostor příběhu mnohem více než starší Duna, ale stále je v tom spousta věcí jen naznačených nebo úplně vypuštěných. To důležité tam ale je a celou dobu to má smysl a příběh vás udrží. Co se týká zpracování původní předlohy, nemá se se tato Duna vůbec za co stydět (stejně jako pokračování) a to je sága jedna z mých nejoblíbenějších.

plakát

Singwa hamkke (2017) 

na 100% to není, ale těch 5 hvězd tomu klidně dám. Komiks pravda neznám, tak nevím, co je vypůjčené. Film je ale úžasný po vizuální stránce a docela i nápaditý. V první řadě je ale hodně emotivní, hlavně ke konci. dohromady to tvoří mix, který funguje velmi dobře.

plakát

Anihilace (2018) 

po dlouhé době zase film, co se hrozně těžko hodnotí a nejraději bych to rozdělil na 2 části a každou hodnotil zvlášť. Film má několik úchvatných scén s pozoruhodnými nápady a myslím, že některé si budu dlouho pamatovat. I po té vizuální stránce to je hodně kreativní a pěkné na pohled a ani to není "moc přeplácané". Na druhou stranu, vždycky když jsem si uvědomil, že to měla být vědecká expedice, mi to dojem z příběhu silně kazilo.

plakát

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (2008) 

pro posledních 15 minut filmu je i "odpad" moc kladné hodnocení. Udělat parodii se musí umět a tohle Verhoevenovi nesahá ani po kotníky. Ze začátku to docela i jde, tam je to možná i na 3 hvězdy, ale pak to jde do háje.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

tak nám ta trilogie pěkně vrcholí nejlepším dílem. po jedničce jsem byl trochu skeptický, dvojka to vylepšila a trojka je krásné zakončení. Doufám, že si to Peter Jackson ještě rozmyslí a na nějakou tu návštěvu do Středozemě se vrátí. Při The Last Goodbye u závěrečných titulek jsem si tak popřemýšlel o tom, co vlastně Jackson dokázal a je toho opravdu hodně.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

jako pokračování legendy 3 hvězdy i když je o něco lepší než trojka. Jako film sám o sobě dám 4. je to slušně natočené (hlavně našlapané vším co se tam vešlo) a ač bych to nečekal, nejvíc mi tam nakonec nesedí Ch. Bale jako John Connor.

plakát

Merlinův učeň (2006) (TV film) 

první díl regulérní 3*, ale ta druhá část v mnoha ohledech pokulhává.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

No příběh to má hrozně ohraný a tolikrát ždímaný. Když to chtějí nějak "hustě" navazovat, tak je to hrozné (jako ty narážky s dinosaurama). Postavy jsou docela různorodé, ale nijak hluboké. Ty zajímavé většinou řeknou ve filmu asi jednu větu (nebo ani to ne).Nicméně co jsem od toho čekal, byla pořádná akce ve stylu transformers. A tu jsem dostal vrchovatě. Roboti jsou výborně propracovaní a na efektech se taky nešetřilo. Hodně nápadů a hlavně peněz ale zbylo i na potvory, takže je to slušně vyvážené. Prostě akční nářez. Del Toro se vrací po asi pětileté pauze ve velkém stylu.

plakát

Sexy párty (2002) 

Van Wilder vznikl v době, kdy jsem šel na střední. V tom věku to bylo přesně něco pro nás. Byla to moje nejoblíbenější studentská komedie. Ryana Raynoldse jsem v té době neznal a jako Van je skvělý no a Tara Reid se mi zase hrozně líbila. :) Když se na ten film podívám po 10 letech, už to pravda není ono, ale i tak to má svoje kouzlo. (možná jenom nostalgie) dnes bych sice dal tak 3 hvězdy, ale když přičtu tu historii, rád dám 4!