Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (6)

plakát

Labyrint lží (2008) 

Film pro všechny, které zajímá prostředí tajných služeb, v tomto případě CIA. Jedná se o další variantu na oblíbené téma současnosti - terorismus. Film vyvolává pocity zmaru nad bezvýchodnou situací na Blízkém východě a zabývá se tím, co vše je možné obětovat pro vyšší dobro. Ridley Scott natáčel v autentickém prostředí a s chutí do filmu zařadil řadu moderních špionážních metod. Herecké obsazení je naprosto funkční. DiCaprio je, jak už jsem si v poslední době zvyknul, výborný, ale ještě lepší je Russel Crowe v roli vedoucího pracovníka CIA, který s naprosto kamennou tváří řeší i ty nejsložitější problémy za pochodu. Překvapením pro mě byl neznámý Mark Strong, z kterého charisma jen prýštilo. Filmy Ridleyho Scotta mě baví a bavil mě i tento.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Film se mi líbil moc. Za prvé mám rád humor Richarda Curtise ( třeba Černá zmije je přímo excelentní) a za druhé je film skvělě obsazen, a to i méně známými herci. Třeba Billa Nighy jsem viděl poprvé a úplně mě nadchnul. Jeho rocker je nezapomenutelný. Od té doby se těším na každý film, ve kterém je možné tohoto britského herce vidět. Lásce nebeské se dá vytknout snad jen přílišné množství postav a příběhů. Ne snad proto, že by nebyly zajímavé, ale proto, že mají malý prostor. Pokud se ale rádi smějete, toto filmu odpustíte a budete se k němu vracet. Tak jako já, každý rok o Vánocích.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Mám rád filmy, u kterých nevím co přesně se na plátně děje. Je jich málo a tohle je jeden z nich. Režisér nechává divákovi volnou ruku, a ten si může události viděné na plátně vykládat po svém a na základě toho si dělat své vlatní závěry. Pokaždé, když jsem tento film viděl, viděl jsem ho jinak. A po každé to bylo fajn.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Muzikály se mi nikdy moc nelíbily. Až do teď. Moulin Rouge mě dostal. Obdivuju režiséra za formu, kterou tento film natočil a za výběr písní a herců. Nicole Kidman je krásná a umí zpívat a Ewan McGregor zpívá tak, že to bere dech a nechce se věřit, že všechny písně nazpíval sám. Za zmínku stojí i skvělá výprava a kostýmy. Film má sice jednoduchý příběh, ale pro muzikál naprosto dostačující. Pro mě má Moulin Rouge pouze jedinou chybu. I když nejsem zrovna příznivcem happyendů, tak tady bych se ho dočkal moc rád. Bohužel, žádný se nekoná. Proč jen musela Satine zemřít, proč?!

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Asi jediný film, viděný v letošním roce, u kterého jsem se nudil od začátku až do konce. Mohl jsem s tím trochu počítat, protože asi největší tahák tohoto filmu, hudba skupiny ABBA, není zrovna můj šálek kávy. S čím jsem ale nepočítal, byla absence aspoň trochu zajímavého příběhu a malý prostor pro tři mužské postavy, které jediné pro mě snímek oživily pokaždé, když se objevily na plátně. Navíc ani nebylo úplně využito atraktivního prostředí, v kterém se děj filmu odehrával, což by mohlo být na celém snímku možná nejzajímavější. Jedinou zajímavostí tak pro mě zůstalo vidět mého druhého nejoblíbenějšího představitele Jamese Bonda zpívat.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Po Casinu Royale jednoznačné zklamání. A i když scénář filmu nebyl kdovíjak kvalitní (ostatně málokterá bondovka ho má), mám zato, že nízká úroveň tohoto snímku je hlavně vinou režiséra. Viděl jsem všechny dosavadní filmy Marca Forstera a všechny bez vyjímky se mi moc líbily. V tomto případě si ale nejspíš ukrojil velký krajíc. A to především v akčních scénách, které byly tak zběsile sestříhány, že jsem se v nich ztrácel a chvílema jsem vůbec nevěděl, co se na plátně děje. Potěšil mě snad jen Daniel Craig, který potvrdil, že je důstojným představitelem agenta 007 a kvůli kterému je tato bondovka o něco lepší než průměrná.