Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (198)

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Come on... Ta audiokazeta by takové tempo přehrávání vydržela sotva pár týdnů, natož osmnáct dní!!!

plakát

Neutečeš (2014) 

Atmosférický horůrek odehrávající se v ruinách Detroitu, kde hlavní hrdiny pronásleduje personifikovaný syfilis.

plakát

Cesta (2014) 

Tak zázrak se bohužel nekonal. Rover je sice pěkně natočený i atmosférický, ale utahaný a neoriginální počin, bez kterého bych se klidně obešla. David Michôd by se hrozně rád podobal Cormacu McCarthymu, ale na to, bohužel, nemá. Možná by ale mohl zadaptovat Vnější tmu.

plakát

Frank (2014) 

Kdyby se udělovali ceny za nejvíc hipsterský film roku, Frank by bezpečně vyhrál. Překvapivé ovšem je, že vůbec není špatný.

plakát

Aleluja (2014) 

Dobré vědět: V Městském divadle vám nedovolí sedět na schodech. #kviff

plakát

Boží stvoření (2013) 

James Franco natočil velice slušnou adaptaci knihy, kterou většina lidí raději přehlédne. Child of God je stejně jako McCarthyho útlý román o denním zápasu s existencí, opovržení společnosti a čtenářském/diváckém balancování mezi lítostí a znechucením. Nevědět do čeho přesně jdu, nejspíš mám s filmem daleko větší problém. Jako McCarthyho fanda ovšem nemohu nevidět, že Franco na plátno přenesl nejen atmosféru knihy, ale i zásadní prvky, které z ní dělají i po desetiletích kontroverzní četbu.

plakát

Divergence (2014) 

Z Divergnece se mohlo stát nutné zlo, které se snaží svézt na vlně úspěchu Hunger Games, ale vyklubala se z něj docela zábavná záležitost, na kterou se nemusíte bát vyrazit. Ačkoliv u vykreslení světa budete muset přivřít oči, sympatický herecký ansábl a šikovný režisér jako protiváha vše bohatě vynahradí. Navíc se nebojím tvrdit, že Shailene Woodley je další Jennifer Lawrence.

plakát

Hany (2014) 

V souvislosti s Hany se mi nabízí srovnání s jiným českým filmem a tím je Proč. I tady si budete klást onu otázku. Odpověď si nicméně každý musí najít sám (nebo se naopak rozhodnout ji nehledat). Z technického hlediska jde o výjimečný počin, který v české kinematografii zajímavě rozvíří vody. A vířit vody bude doufejme i námět filmu postaveném na otázkách, na které pro většinu není snadné hledat odpovědi. A film o kterém musíte přemýšlet je pořád tím nejlepším typem filmu.

plakát

Transcendence (2014) 

Proč jí nepořídil alespoň koloběžku?

plakát

Noe (2014) 

Natočit biblický epos jako postapokalyptickou fantasy a neztratit u toho tvář dokáže pravděpodobně jen Darren Aronofsky.