Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (116)

plakát

Mateřské galeje (2009) 

Ubíjející film o čím dál víc zoufalejší matce na mateřské. Po hodině sledování jsem chytla hroznou depresi a uvědomila si, že se dosud ve filmu neudála jediná pozitivní věc, jen samé nadávání, marnost, zoufalost, beznaděj a rezignovanost jedné matky.... Jsem na mateřské už přes rok a takové to opravdu není a reálný život není jen o těch špatných mikropříbězích. Uma Thurman je vynikající herečka a mám ji moc ráda, ale radši se na ní podívám v jiném filmu.

plakát

Hook (1991) 

Krásné a roztomilé, pro každého, kdo má rád pohádky.

plakát

Jurský park 3 (2001) 

Mnohem lepší než dvojka, ale stejně těžký průměr. Oproti dvojce ubylo logických nesmyslů, i tak se jim režisér neubránil. Do dvou třetin film celkem slušně běží, ale poslední třetina je o poznání slabší a místy doporučuji vypnout mozek. Díky sympatickému Samu Neillovi tři hvězdičky, jinak tak dvě a půl.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Po sérii nesmyslů bijících do očí jsem už po půl hodině měla chuť film vypnout. Nakonec jsem se k němu vrátila a bylo to ještě horší, než jsem čekala. Pitomé dialogy, které by v reálu vůbec neproběhly, situace, které byly uměle přidány pro větší akčnost. No prostě jedno velké zklamání. Vůbec jsem nemohla uvěřit, že TOHLE mohl Spielberg natočit... a dodnes nevěřím.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Skvělé dílo Romana Polanského. Musím se přiznat, že v prvních 50 minutách jsem marně přemýšlela, co z toho všichni dělají, přede mnou se odvíjel normální příběh a tu a tam se objevily "zneklidňující" náznaky. Jak začala být ostražitější Mia Farrow, tak jsem i já byla jako na trnkách. S postupem času jsem hltala každou minutu. Nevěděla jsem, zda má Rosemary skutečně pravdu, anebo se stává objetí svých vlastních představ. Úplně jsem cítila její bezmocnost a opuštěnost. Když vlezla s nožem do místnosti, ani jsem nedýchala. Je pravda, že konec mě trochu zklamal, na druhou stranu mám ráda happyendy. Ale bylo by to jiný kafe, kdyby se vzpamatovala a rozhodla bodnout přímo do.....

plakát

Osvícení (1980) 

Musím říct, že na mě Kubrickovo Osvícení udělalo velký dojem a při poslední scéně - honička v bludišti - jsem ani nedýchala. Celé dílo je skvěle podbarveno hudbou, která některým statickým scénám vyloženě dominovala... ale to už je typický Kubrick, takový jeho podpis a jeho film bez strhujícího zvuku a obrazově a kompozičně dokonalých scén si už neumím ani představit. Malý Danný Lloyd se skvěle hodí do role "osvíceného" chlapce, Jack Nicholson předvádí celou paletu svého mistrného herectví. Do tohoto hororového dramatu mi vůbec nesedla Shelley Duvall, ani vizáží, ani herecky. Marně jsem přemýšlela, proč si ji vlastně Kubrick vybral.

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Kouzelný příběh s napínavým dějem, který vám nenechá odpočinout. Jedna z nejkrásnějších fantasy pohádek, co kdy byla natočena. Díky jedinečnému skloubení ze začátku naprosto dvou hlavních hrdinů - Atreje a Bastiena, množství originálních postav a netradičnímu vyřešení zápletky je tento film naprosto nadčasový. Pokaždé, když se na něj dívám znova, pokaždé objevím další detail, který mě učaruje. Jako malá jsem tento film milovala a ani s přibývajícími roky se láska s tomuto dílku nezmenšila.

plakát

Zvíře (1977) 

Jeden z nejlepších filmů Belmonda. Raquel Welch je přímo okouzlující.

plakát

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 

Mě pokračování Madagaskaru dost zklamalo. Ze začátku jsem měla problém se zorientovat. Témata se opakují, mnohokrát už nejsou ani vtipná. Místy mi přišlo, že tvůrci dvojky moc neví jak dál, a tak děj "opepřily" dalšími minipříběhy, které ale už tak plytký scénář rozmělňují. Dost mě šokovala scéna souboje lva s babičkou, kterou ještě poté porazili (tuším) tučňáci džípem. Nejsem vůbec prudérní, beru když se takové scény objeví např. ve filmu, který je určen dospělým, ale na tohle se koukají šestileté děti. Druhá polovina už byla lepší, proto ty dvě hvězdičky. Nicméně Madagaskar 2 pro mě zůstane film poslepovaný, jak se jen dalo. Docela zklamání.