Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (1 047)

plakát

13. komnata - 13. komnata Tomáše Hanáka (2006) (epizoda) 

Parodické ztvárnění pořadu, ve kterém "slavný umělec" zkušeně navádí neschopnou reportérku ze slepé uličky na cestu do své 13. komnaty.

plakát

Holka na hlídání (2007) 

Triviálně obehraný příběh o nadřazenosti lásky nad nasyslovanými financemi sice každý mnohokrát viděl, ale málokdo tomu uvěří dřív, než to pozná na vlastní kůži.

plakát

Planeta opic (1968) 

Astronaut Taylor přistál na podivné planetě. O přítomnosti existence života se přesvědčil poměrně záhy, ale místo slavnostního výkřiku "Hurá, nejsme na světě sami" mu na hlavě přistála síť a stal se předmětem bádání opičích vědců. Němí lidé, kteří zde pouze slouží upovídaným opičákům, mu v boji za svobodu určitě nepomohou a proto se o sebe musí badatel postarat sám dřív, než nějakou gorilku napadne pitevním rozborem prozkoumat funkčnost jeho těla. Filmové zpracování Boilleova románu muselo zákonitě skončit jinak než kniha, ale vize toho, k čemu spěje lidská společnost, je zde ukázána velmi přesvědčivě.

plakát

Výkupné (1996) 

Multimilionáři by si měli lépe hlídat svoje rodiny, protože vždy se najde nějaký dobrák, kterému by bakšiš za vrácení příbuzné osoby přišel vhod. Jednomu z odporně bohatých podnikatelů, Tomovi Mullenovi, někdo unesl syna a dezorientovaný Tom za asistence orgánů činných v trestním řízení rychle rozbíjí prasátko, aby mohl opět zkompletovat svou rodinu. Jakmile se však uklidní a srovná si myšlenky, tak se na celou věc začne dívat z obchodního hlediska. Byznysu Tom rozumí moc dobře, takže z jeho obchodních strategií bude brzy únosce bolet hlava.

plakát

Donald and Pluto (1936) 

Cholerický instalatér Donald si při opravě topné soustavy vystačí pouze s kladivem a zarputilý idiot Pluto předvede se spolknutým magnetem něco na způsob myšlenkové exhibice. Nejvíce mne pobavil Plutův sprint s utočícími noži, vidličkami a sekáčkem na maso za zadkem.

plakát

Dr. Dolittle (1998) 

John Dolittle si od útlého věku rozuměl lépe se zvířaty než s lidmi. I když sám sebe na nějakou dobu přesvědčil, že jejich tlachání nerozumí, tak právě nastala doba, kdy si může s ukecanou faunou vzájemně pomoci. Jako konfrontace lidského pohledu na svět s tím animálním snímek bez problémů funguje, což by mělo být pro hledače filmové estetiky jasným varováním, aby se k tomuto dílu přiblížil pouze na vlastní nebezpečí.

plakát

Pýcha národa (2009) 

Německý odstřelovač Frederick Zoller kosí z věže přesnými zásahy neustále se zvyšující počet amerických vojáků. Ve volné chvíli (při komplexní americké palbě) si nožíkem rýpe svastiku do prkenné podlahy, ale pak se opět chopí své zbraně, kterou nechá chrchlat kulky až do úplného vyhlazení bezradných útočníků.

plakát

LOH Soul 1988 (2006) (seriál) 

Po nezbytném úvodním barevném ceremoniálu přicházejí na řadu sportovci, zpomaleně natočená ladnost jejich pohybů, vítězství, porážky, skandály rozhodčích v ringu i odhalování tolik oblíbených dopingových berliček.

plakát

Restaurace U prince (2005) (TV film) 

Králové Filip I. a Ludvík se rozhodnou svatbou svých potomků vyřešit své mocenské záležitosti. Jejich děti o královské lajnování svého života překvapivě nestojí a tak princezna Róza i princ Filip II. zmizí ze scény dříve, než se mohou poznat. Pátrání po potenciálních posedávačích na trůnu se okamžitě rozjíždí, ale o jejich současné poloze něco ví pouze mudrlantský nezletilec princ Ferdinand, který však dal závazný předkrálovský slib mlčenlivosti a jako budoucí státník ho hodlá řádně dodržet.

plakát

Rivalové (1996) 

Hokejista Happy Gilmore se shodou okolností ocitne na golfovém pažitu a od této chvíle již sport gentlemanů nikdy nebude vyznávat stejné hodnoty. Happy, stylově oděný v plandavém hokejovém dresu, potřebuje fanatické povzbuzování při svém nekonečném odpalu prováděném z rozběhu, na netaktní poznámky reaguje fyzickým napadením a přetahováním dresu soka přes hlavu, aligátor povalující míček v tlamičce dostane po zásluze naloženo a skok do jezírka pro potopený míček je rovněž žhavou novinkou ve světě golfu. Zákeřnosti golfového profíka Shootera McGavina nesmí ve snímku podobného typu chybět, srážka hráče na fairwayi vozidlem značky VW Brouk bude intrikářským trikem budoucnosti a vítězný buzarový úder patovací hokejkou historie golfové hry rovněž nepamatuje.