Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (1 047)

plakát

Nebezpečná rychlost (1994) 

Howard Payne má rád bombičky a tak se rozhodl, že si před důchodem přivydělá vydíráním nějakou tu babku ze státní kasy. Jeho akci mu však překazil dumavý člen zásahové jednotky Jack Traven. Paynea tato skutečnost nechala poměrně klidným, pouze do svého dalšího plánu zapracoval kromě financí i pomstu Jackovi. Proto Jackovi ukázal, jak vypadá detonací na kationty a anionty rozložený autobus a sdělil mu, která linka bude další na řadě. Superman Jack vstupuje za jízdy do spěchajícího busu a doprovázen obdivnými pohledy svých kolegů, děkovným pláčem spolucestujících i sexuálním pokukováním náhradní řidičky Annie, se pouští do souboje, jehož vítěz se pozná podle hlavy pevně usazené na krku.

plakát

Chicken Jitters (1939) 

Ozbrojená liška sebevědomě přišla ukojit své hladové choutky na Porkyho farmu a hned se začíná rozhlížet po prvním vykrmeném soustě. Jaké je však liščino překvapení, když musí odrážet ataky spravedlivě rozhořčené drůběže, která neváhá použít kromě ostrých zobáků i trinitrotoluen.

plakát

Porky's Movie Mystery (1939) 

Neviditelný fantóm řádící v Hollywoodském studiu už tuší, že dny jeho bezstarostného strašení jsou sečteny. Na jeho stopu byl totiž nasazen majitel mobilního ostrova Mr. Motto, který ho s rámem lupy ve své ruce jistě brzy odhalí. Fantóm se nechce vzdát, zvedá sekyru nad Mottovu hlavu a chystá se k provedení rozhodujícího úderu. Jenže rychločtenář Motto se dříve, než mu sekyra pošramotí pěšinku na jeho hlavě, naučí z manuálu jiu-jitsu a hravě vítězí na ypon.

plakát

Polar Pals (1939) 

Porky v roli ochránce ledních medvědů, tučňáků a mrožů, o jejichž vypreparované kůže je velký zájem v mezinárodních řetězcích oděvního průmyslu.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Nevěsta si chvilku oddechla mimo přítomnosti kamer a po krátké pauze se vrátila na plátna kin, aby dokončila svou pomstu. Hodně se už na cestě unavila, takže musí trochu šetřit ranami a začít sázet na ústní názorové výměny. Ještě musí k branám pekelným vyslat duše tří nenapravitelných gaunerů a před poslední cestou jim ukázat, co všechno je mohl naučit mistr Pei - Mei, kdyby v jejich osobách nevycítil hříšnou podstatu žití.

plakát

Kill Bill (2003) 

Svatba (zejména ta první) je radostnou událostí v životě většiny žen. Nevěsta dříve přezdívaná Černá mamba na tu svou asi nebude vzpomínat v nejlepším. Mezi svatebními hosty se totiž objevili Nevěstini nepozvaní kolegové z bývalého zaměstnání pod vedením kápa Billa a učinili řádně krvavou přítrž svatebnímu veselí. Nevěsta si alespoň mohla pár let odpočinout v kómatu a ihned po probuzení vyrazit s mečem z dílny Hattori Hanza v ruce za pomstou. Od této chvíle budou od těl svižně oddělovány nepotřebné končetiny prvních nedobrovolných dárců krve. Nevěsta si postupně může odškrtnout Vernitu Green alias Smrtonoše a O-Ren Ishii alias Korálovce, ale cesta k Billovi je stále ještě zatraceně dlouhá.

plakát

Kuchh Meetha Ho Jaye (2005) 

Na letištích obvykle bývá velký zmatek, ve kterém na řešení osobních problémů není čas. V Gangapurí se však porouchalo letadlo a cestující letu číslo T3357 mají dostatek času na to, aby si mezi sebou vyříkali vše, na co jim v běžném životě nezbývá čas. Klábosení postav nepostrádá dramatičnost mnoha set dílných kolumbijských perel, ale tyto "závažné" rozhovory jsou občas přerušeny naprosto nesmyslnými optimistickými hudebně tanečními čísly, která neuměle balancují na hraně parodie, což musí spolehlivě pobavit každého cynika.

plakát

Annie Leibovitz: Život objektivem (2006) 

Za Annie Leibovitz hovoří celý život její fascinující fotky. Tento snímek není dokumentem o fotkách, ale přesto jimi sestra Barbara na režisérské sesli nechala zaplnit obrazovku, aniž by k naprosté většině z nich dodala zajímavé informace. Životní dráha Annie byla načrtnuta pouze povrchně, avšak Annie alespoň dostala trochu prostoru prokázat, že umí dutinu ústní užít k vyjádření názoru. Nejzajímavější byly ukázky ze samotného focení, kdy se vytvářela scéna a pak docházelo k zobrazení něčeno, co si umělkyně vysnila ve své kreativně hlavince. Její vyjímečnost během celého snímku potvrzovaly světové megastar, ale neustálé (a v podstatě stále stejné) vychvalování její práce bylo spíše otravné.

plakát

Don't Look Now (1936) 

Na svátek svatého Valentýna se mají všichni milovat. To je samozřejmě práce pro malého Amorka, který opráší luk, sklidí právě vyrostlé šípy, vyzkouší pár cvičných ran a spěchá do terénu. Je to malý pracant s bystrým okem a neomylnou rukou, jenže čertík Asbestos mu práci nechce ulehčit a snaží se rozeštvat co nejvíce párů. Láska však neomylně vítězí, čehož jasným důkazem je Asbestos, hrdě si to vykračující k oddávajícímu, zaklesnutý do své vyvolené skunčice.

plakát

Studený krocan (1951) 

Opékaný krocan na televizní obrazovce ani nevoní, ani nechutná a navíc nejde z televize z žádné strany vytáhnout. Pluto s Miltonem si budou muset najít jinou cestu k této laskomině. Lednice je správný směr, ale pejsek s kočičkou jsou tak mizerní kuchaři, že jim ze vzájemného honění zbyde jen dlouhá hladová slina.