Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (441)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Dojemně roztomilé. Až překvapivě stravitelné i pro mojí maličkost. Má to nadhled, vtip i tempo. Nelze mnoho vytknout, veškeré pochybnosti totiž zaplaší herecké veličiny svým charismatem a své k tomu má co říci i skvělý soundtrack. Láska nebeská.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Opět zcela Cronenbergovsky ujeté, což zároveň znamená i obrovskou kvalitu. Cronenberg investuje svoji osobitost do děje a postav měrou vrchovatou a to pak činí jeho díla zcela interesantními. To co v Dějinách násilí jakoby začal, zde rozvíjí do nádherného vějíře, který zaujme tu zajímavým pojetím, tu obrovskou sílou některých scén (třeba hned té první v holičství). A když najednou naskočily závěrečné titulky, tak jsem byl poněkud mrzutý, neboť bych toho snesl ještě minimálně jednou tolik. Bravo.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Alois Nebel je sám a moc nemluví. Čert vem, že příběh by vydal na deset minut. Už po úvodních titulkách myslím muselo být každému jasné, že v Nebelovi půjde o něco jiného. Byl jsem až dojat, jak kvalitní dílo stran pochmurnosti, pomalosti a atmosféry se v našich končinách urodilo. Tohle je zkrátka přesně něco pro mě. Rozkošné! A to jak v navázání děje na rozpačitou dobu, tak tím jak to jde odnikud nikam. Skvost. Alois Nebel má kocoura! Alois Nebel jsem já!

plakát

Velká ryba (2003) 

Excelentní dílo jenž rozhodně lze označit jako nejzvláštnější a zároveň nejcitlivější v kontextu všech Burtonovo filmů. To jakým způsobem mu dokázal vetknout esenci osudovosti je až zarážející. Z barvité fantasknosti a někdy poněkud rovleklých konverzaček se nakonec vynoří neskutečně silný závěr, obsahující překrásně vystavěnou symboliku života a smrti. Tohle se Burtonovi povedlo nadmíru.

plakát

Most do země Terabithia (2007) 

Bridge to Terabithia je výjimečný film! Dlouho jsem nezhlédl tak vkusné propojení nevinnosti, dětského snění a citovosti. Tento skromný, ale brilantně pojatý snímek je balzámem na duši a navozuje neskutečný tesk po dětství. Naprosto přesně chápu co jím jeho tvůrci zamýšleli sdělit a musím jedině uznale smeknout. Nejvíce asi budou překvapeni ti jenž očekávají jakousi plytkou fantasy s dětskými herci. Tenhle film má zkrátka duši jako hrom a je v něm mnoho krásy.

plakát

Jako jed (1985) 

Na svou dobu neuvěřitelně progresivní dílko, plné inovátorského přístupu ke kameře a atmosféře. Z celého filmu dýchá neskutečná melancholie a částečně i zmar. Skvostně pojatý je i konec. Zařazení do žánru "komedie" považuji za velmi nešťastné.

plakát

Strom života (2011) 

Pustil se na ledy nejtenší z tenkých. Natočil dílo jenž nemůže a nebude nikdy přijato jinak, nežli rozporuplně či rozpačitě. Přesto zůstává Malick mistrem nad mistry, neboť vjem, pocit i myšlenka v jeho podání jsou skvostem okamžiku. Budiž mu věčná sláva za to, že se vydal tam kam před ním podobným způsobem ještě nikdo. Aneb universum lásky, života a smíru na ploše 138 minut v úchvatně chlácholivém vizuálním spočinutí. Vítejte na hostině duší, kde hlavním chodem jsou abstraktní přesahy do všehomíra. Ikona zrození, Malick Bůh, film život. (počet odchozích během promítání: 3 )

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Nemilovat tenhle film by byl hřích, protože to co v něm pam Lynch roztáčí je něco naprosto skvostného. Každá scéna, každičký záběr kamery jsou vypiplány k dokonalosti. Mnoho scén lze bez jakýchkoliv skrupulí označit za naprosto kultovní záležitosti a fungují s přehledem i samostatně. Lynch pracuje s divákem jako s loutkou, kterou si náležitě vychutná v poslední třetině tohoto mistrovského díla. Atmosféra spojená i s geniální hudbou vám prostě bere dech. Ale přátelé, musíte se nechat.....

plakát

Poslušně hlásím (1957) 

Rum, Kontušovka, Čert...Jeřabinka, Ořechovka, Višňovka a Vanilková!!!!

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Svým způsobem nastavená kaše. Ovšem kašička z ještě více krve, nechutností a prasáren. A to se musí. Někdo, kdo nepohrdnul Blood & Sand, nepohrdne ani tímto. A to i když k zmíněnému i přes skvělý poslední díl něco chybí.

Ovládací panel
8 bodů