Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (267)

plakát

Plán útěku (2013) 

Jedním slovem: MAZEC. Vlastně nemám co bych vytknul. Žánrovka, která hravě strčí do kapsy většinu současné akční produkce.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Ani moc nevím, proč mě to nechytlo tak jako první 300. Jediné, co mě napadá, je casting té kladné řecké strany, protože jak hlavní hrdina, tak všichni jeho "poskoci" jsou neuvěřitelně toporní a nepřesvědčiví. Oproti charizmatickému Butlerovi neuvěřitelný úpadek na tom nejdůležitějším postu. Díkybohu za Evičku, která kupodivu hrála jestě líp než vypadala a její postavu tak považuju za nejvýraznější klad filmu, spolu s nesporně dobře odvedenou technickou stránkou, kdy stříkající krev a létající končetiny nepůsobí komicky a celkově se na akční pasáže (včetně jedné trochu jinak *akční*) docela dobře kouká.

plakát

Revival (2013) 

Od dob Pelíšků první český film, který si rád pustím znova. Děkuji.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Nakonec to nebyla až taková katastrofa, jak bych čekal. Sice jsem první půlhodinku měl chuť film znechuceně vypnout, ale pak se kupodivu něco stalo a já se začal i bavit. Dobrých nápadů si moc neužijete, naopak logických nesmyslů je na 100 minut až příliš, ale vesměs se jedná o koukatelné "skoro scifi". Shyamalan by se měl konečně vrátit do komornějších vod. 50%

plakát

Elysium (2013) 

Od jisté doby mám alergii na scifka, které se tváří jako inteligentní věděcká zábava a ve výsledku jsou blbé až na půdu (zářný příklad z posledních let je Prometheus). Elysium si od začátku na nic nehraje a přitom hlavní dějová linka není úplně hloupá. Sice jsem každých cca 10-15 minut nevěřícně zíral na to, jakou hovadinu dokázal scénárista vyplodit, ale přesto byl výsledný dojem vesměs pozitivní. Je to dobře natočené, dobře zahrané, dobře se na to dívá a pokud hledáte nenáročnou podívanou se sci-fi pozadím a překousnete těch několik do očí bijících nesmyslů, můžu Elysium v klidu doporučit.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Pár (doslova) dobrých vtipů na více než 100minutovou komedii opravdu nestačí. Škoda, potenciál tam byl.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Pěkně natočená a zábavná pohádka. Herci mi narozdíl od většiny okolních komentářů přišli trefení velice dobře. James Franco jako úlisný sobecký podvodník výborný, Mila Kunis skvělá hlavně ve své druhé (zelenější) podobě a Rachel Weisz klasicky precizní, jen je její postava příběhově lehce nevýrazná. Michelle Williams mě jako jediná nebavila, ale to bylo spíše scénářem určenou rolí. Celkově jsem se velice dobře bavil - 85%.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Po prvním Thorovi a následných Avengers se trochu vytrácí ten WOW efekt a film chvílemi vypadá jako recyklát svých předchůdců. Zase tady máme nevzhlednou mimozemskou rasu, která se snaží změnit všechny světy dle svého vkusu a shodou okolností je k tomu opět potřeba naše milovaná Zemička. Zase se to rube, bourají se domy a člověk má pocit, že už to někde viděl. Dokážu si představit, že za půl roku nebudu schopen poznat, jaká scéna je z jakého filmu. Ve výsledku tak druhému Thorovi chybí nějaká přidaná hodnota, něco, co by člověku utkvělo v paměti. Dost velkou vinu na tom nese hlavní záporák, kterého od ostatních elfíků ani nerozeznáte (Loki je prostě Loki...díkybohu za něj) a hlavní ženská postava, která je tak neuvěřitelně fádní a nudná, že i supermanova Lois je proti ní "majstrštyk" (až je mi líto Natálky, že se svým talentem hraje postavu, kterou by v poklidu zvládla jakákoli ženská z komparzu). I přes všechny nedostatky je Temný svět zábavnou, okulahodící podívanou, kterou si fandové žánru určitě užijí. 70%

plakát

Rivalové (2013) 

Ano, je to výborně napsaný, natočený a zahraný film, ale zhruba od poloviny na mě začal čišet prvoplánový kalkul, kdy Howard útočí na city až příliš okatě a přirozenost první poloviny snímku se lehce vytrácí. Výsledný dojem tak zachraňuje hlavně epický finální závod a povedený závěr obecně. 75% a další IMHO značně přehodnocený snímek.

plakát

Carrie (2013) 

"Americký horor podle předlohy Stephena Kinga, navíc vlastně remake a jako bonus pod dohledem nepříliš zkušené režisérky = hrozný průser." Přesně s tímhle očekáváním jsem k filmu přistupoval a hned úvodní scéna mi jen dala za pravdu...Jenže nasledujích 100 minut nečekaně dávalo smysl, scénárista se díkybohu držel zpět a nijak nepřestřelil (naopak v knížce údajně bylo mrtvolek podtstatně více), k tomu Chloë Moretz spolu s Julianne Moore hrají naprosto pirozeně a bez viditelného přehrávání (což je vzhledem k postavám malý zázrak) a celý film na mě působil tak nějak celistvě a hlavně nenudil ani minutu. Maličko nevýrazný mi připadal jen konec s tradiční dramatickou tečkou (zachování konce z knihy by se k těto podobě filmu asi hodilo víc), ale i přesto je pro mě Carrie jedno z nejpříjemnějších hororových překvapení posledních let. 75%