Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (267)

plakát

Predátor: Kořist (2022) odpad!

Říkal jsem si, že budu s odpadem šetřit, ale tady nemůžu jinak. Utrpení od samého počátku až do úplného konce. V tomto filmu je fakt špatně úplně vše od neexistujícího scénáře, přes naprosto debilní chování postav v čele se samotným predátorem, jehož pohnutky se dokáží změnit 3x do minuty, až po epicky dementní finále, při kterém musí být Arniemu stydno, že měl s predátorem tolik práce ... au au au ... už dlouho jsem tak nelitoval ztraceného času

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) odpad!

Opravdu jsem se snažil najít alespoň jeden klad, abych nemusel naložit další odpad!, ale nepodařilo se. Obsazení tragické, scénář plochý, akční scény až trapné atd. atd. atd. ... prostě všechno špatně. Očistec od začátku do konce.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

První polovina seriálu excelentní ... od půlky to bylo už jen horší a horší, závěr pak vyloženě slabý. Škoda.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Po hodně dlouhé době velice příjemné překvapení. Podle stávajících hodnocení jsem čekal velký průšvih, ale dostal jsem Hellboye přesně takového, jako jsem si přál. Jízda po celou stopáž bez hluchých míst, celé je to záměrně přitažené za vlasy, ale přitom film zůstává temný, chvílemi až morbidně nechutný (Rko vytěžené opravdu na maximum) a hlavní postava je vtipná správným neinfantilním způsobem. Nečekal bych, že si někdo troufne adaptovat komiks tímto způsobem, který je IMHO o dost věrnější než soft verze od Del Tora ... jen to hold každý neskousne. PS1: Milu jsem neviděl více než 10 let a velice příjemně překvapila. PS2: Při scéně s babou Jagou mi běhal mráz po zádech, což se mi nestává ani u hororů, palec hore

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Varuji, možná budu lehce spoilerovat!!! Velké zklamání ... i když jsem to lehce tušil. Kdyby celá linka skončila v minulém filmu, byl bych vlastně hodně spokojený, protože to, jak jsem se cítil po konci předchozího dílu bylo násobně silnější než cokoli si událo v Endgame. Dle očekávání tvůrci moc nevěděli, jakým způsobem zvrátit konec předchozího filmu a tak vytáhli to nejtrapnější klišé s cestováním v čase. Připadalo mi, že sami z toho nebyli kdovíjak odvaření a tak je začátek filmu hodně rychle prostříhaná sekvence scének, která ve výsledku nic nevysvětlí a jen vrší podivné události na sebe (cpt. Marvel, krysa, new Hulk, ...) ... celé to pak začne hrát na nostalgickou strunu z předchozích filmů, k tomu i docela vtipnou formou, která nesklouzává do topornosti jako v posledních Strážcích galaxie a vlastně je to docela fajn ... bohužel epické finále mi přišlo hrozně nepřehledné, neosobní a chvílemi i nesmyslné ... závěrečný nechutně dlouhý patos byl asi nutný, finální časový paradox s cpt. Americou už jen jako třešnička na dortu. Pro mě jednoznačně nejslabší Avengers a celkově jedna z nejslabších Marvelovek. PS: Hodnocení co film má mě udivuje a přijde mi, že jsem se zbláznil, ale dlouho se mi nestalo, že bych se v kině chvílemi nudil, takže není zbytí.

plakát

Aquaman (2018) 

Bože proč? Zajímavý svět, charismatický hlavní hrdina, výborné zpracování ... a přece "blbost jak mraky". Naprosto tupý scénář, kde už po pár minutách víte, co se bude zbytek filmu dít a jak to celé dopadne, vem čert, ale to neuvěřitelně patetické zpracování plné nekonečných zpomalovaček a rádoby vážných monologů / dialogů, to vše navíc vygradováno monumentální hudbou ... no, nepamatuju, kdy mi při sledování filmu bylo naposled tak trapně. Veliké zklamání.

plakát

Anihilace (2018) 

Film bych rozdělil na části, takové ty klasické slohové zápletka - vyvrcholení - rozuzlení: 1. Atmosférický začátek, který i díky Natálce buduje výbornou atmosféru a pocit, že tohle bude fakt super - jasných 5 hvězd, 2. Sklouznutí do klasického béčkového výplachu, kdy se skupinka velmi inteligentních vědkyň vydává na výpravu ověšená vojenským vybavením včetně automatických zbraní, ze kterých neumí (krom Natálky) ani jedna střílet. Holčiny po cestě potkají pár znepokojivých věcí , které vyřeší buď zběsilou střelbou nebo hysterickým záchvatem ... taková ta hororová klasika, člověk sice kroutí hlavou, ale nenudí se, 3 hvězdičky 3. Rozuzlení příběhu, snaha o objasnění záhady navíc završená hodně "divnou" a hlavně hodně dlouhou závěrečnou scénou, u které jsem měl nutkání film vypnout a dál se netrápit... nakonec jsem to sebezapřením vydržel, ale v ten okamžik jsem se dostal s hodnocením na odpad! ... nakonec dávám jednu hvězdičku ze soucitu a s tím, že jsem možná jen nepochopil "co tím chtěl básník říci".

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) odpad!

Ne. Tohle fakt ne. Film, který je hloupý stejně jako nudný. Opravdu nechápu (ani po přečtení velké řady komentářů), co se lidem na tomto snímku líbí natolik, že zde má 82%. Většina filmu jsou jen záběry na funícího a hekajícího Lea, který si občas (asi aby divák neusnul) střihne nějakou scénku, kterou by záviděl i Chuck Norris...na pořadu dne tak máme válení sudů s medvídkem, skok plavmo ze srázu, zimní rafting bez raftu.... Druhá "dějová" linka s indiány šla taky mimo mě a kdyby ve filmu nebyla, vůbec nic by se nestalo. Korunu tomu nasadí závěrečná hra na honěnou, kterou jsem bral jen jako úsměvné samoúčelné prodlužování mučení diváka. Zabitý večer.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Kompaktnější než první díl, kulisy a celková postapo atmosféra super, ale dějově je to pořád hrozně nevyrovnané. Nemá to hlavu ani patu, nějaké náznaky a pokusy o vysvětlení toho, co se děje tam sice jsou, ale nadělají ve výsledku víc škody než užitku. Přesto jsem zvědavý na pokračování. 60%

plakát

Rezistence (2015) 

Podobně jako jednička je to koukatelné ale hloupé. Navíc tomu nasadilo korunu závěrečné překvapivé rozuzlení, které je sice "silné", ale logiku by v něm nenašla ani celá frakce sečtělých...kupodivu jsem ale díky tomu docela zvědavý na finále (i když značně škodolibě, protože z tohoto průjmu kuličku nikdo neudělá)