Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zvíře

Zvíře (1977)

Přesně takhle mám Belmonda nejraději! Famozní štramák, kterej se s ničím nesere a z ničeho si nedělá těžkou hlavu. Zvíře je film plnej vtipu a krásnejch lidí v čele s Raquel Welch, kteří vytvořili nezapomunetelné filmové charaktery a díky kterým se i u dvacátého shlédnutí královsky bavím. Nejde se nesmát, když na scénu vyskočí teplouš Bruno Ferrari, rozbitej kaskadér s vofáčovanou hnátou nebo vopičák s Panzani v tlamě...Troufám si napsat, že Zvíře je film bez chyby, již zmíněné skvělé herecké výkony jsou podpořeny dobrým scénářem a všechno podrthne záverečná melodie, která mi zní v uších ještě ted. Belmondo je zvíře!

Půlnoc v Paříži

Půlnoc v Paříži (2011)

Woody je klasik. Po slabším roce 2010 Allen vymyslel opět pětihvězdovej film, kde si v těle Owena Wilsona vystřihnul i hlavní roli. Když si divák u závěrečnejch titulků uvědomí, že ona óda na Paříž uběhla neuvěřitelně rychle, že má chut' ještě chvíli bloudit v romantických uličkách Montmártru a topit se v humoru pana režiséra, je to pravděpodobně známka báječného zážitku a povedeného filmu...

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Dva králové svý doby se potkali na divokém západě a vznikl jeden z nejlepších westernů vůbec! Film, který je možno vidět x-krát a neomrzí, mezi Butchem a Sundancem funguje nepopsatelná chemie, která vás na chvíli "zastaví", osloví, chytne a nepustí!

Prázdniny

Prázdniny (2006)

Oblíbenci z TOPky odpustí, ale já nemohu jinak než za pět a jinak něž umístit The Holiday do TOPky. Nebudu nikomu vymlouvat jejich pocity o přeslazenosti a podprůměrnosti filmu, možná to je i pravda, ale obvykle jednou do roka mívám potřebu se trochu rozněžnit u romantické komedie, trochu se přesladit (abych to pak mohl zabít kulervoucíma kouskama jako The Expandables nebo TF 1,2,3) a tuhle mojí potřebu Prázdniny splnili na jedničku. Je fakt, že dvojice Winslet - Black mě až tak nebavila, ale co tahle dvojička pohnojila, to s přehledem dotáhlo duo Diaz - Law, malebnej domeček Winsletovky, britská zima a zelenej Rover Lawa. Sám se divím, že jsem mezi klady zahrnul Cameron, ale The Holiday působí jako celek tak pohádkově, že ani její čistá profesní ignorace mi nemohla pokazit zážitek.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Ukažte mi lepší romantickou komedii! Přiznávám, že jsem jejich velkým fanouškem a trochu jim nadržuju, ale to nic nemění na kvalitě Love Actually. Vemte v potaz několik příjemných hereckých výkonů, vánoční čas, krásné propojení několika životních osudů a faktor Richard Curtis. Spojením těchto bodů vznikne film, který hravě strčí do kapsy veškeré své žánrové kolegy Notting Hill počínaje a Four Weddings and a Funeral (a to je co říct!) konče. Love Actually je film pro všechny kategorie diváků, který dle mého názoru nemůže urazit ani ty největší mrzouty a hnidopichy. Doporučuji pustit v předvánočním čase a otevřít si k tomu lahev červeného. Garantuji umocnění zážitku.

96 hodin

96 hodin (2008)

Nepotřebuje žádný zdlouhavý slovní hodnocení, jedním slovem....."nářez"!!! Hodina a půl akce na jejímž konci je Paříž vyčištěná od Albánců! Když Liam pronesl: "I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for a ransom, I can tell you, I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career , skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it . I will not look for you. I will not pursue you but if you don't, I will look for you, I will find you and I will kill you", měl sem husí kůži!

Náhradníci

Náhradníci (2000)

Velice dobře poskládaná mozaika vykreslující příběh party amatérů tahnoucí skomírající Washington Sentinels do Play-off a to vše pod taktovkou charismatického Gena Hackmana. The Replacements je tak trochu mojí srdcovkou a zároveň nejoblíbenější sportovní komedií. Mužstvo postavené z charatkerů, drsňáků, mafiánů, blbců a jednoho irského individua (Rhys Ifans) vám zaručeně přiroste k srdci a 118 minut vás bude bavit. Vše je podpořeno libovým soundtrackem.