Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Oblíbené herečky (10)

Ingrid Bergman

Nejvíce půvabná dáma hereckého nebe, na níž mě kromě uhrančivého vzhledu zaujala i široká paleta hereckých poloh, které byla schopna bez problémů zahrát. Taktéž se mi líbí, že se svou hereckou přirozeností a klidem držela dále od tehdejších hereckých atributů.

Audrey Hepburn

Dle mého názoru asi nejvhodnější typ pro romantické filmy, díky přirozené křehkosti, šarmu a hlavně skvělému hereckému i hlasovému projevu.

Grace Kelly

Nepočítáme-li univerzální Ingrid Bergman, jedná se o nejpůvabnější a nejzdatnější herečku, která kdy hrála pod taktovkou mistra napětí Alfreda Hitchcocka.

Katharine Hepburn

Její největší předností je rozhodně uhrančivý pohled a mile působící nakřáplý hlas. Nezapomenutelných rolí měla více, nicméně kdyby natočila jen Leopardí ženu, pořád by mi to stačilo k nesmrtelnosti.

Sophia Loren

S nadsázkou řečeno, když někdo přehraje v nějaké komedii božského Sellerse, tak má místo v topce předplacené... Sympatická je mi ale především díky svému temperamentu ve sloních dávkách a samozřejmě i odzbrojující kráse.

Jacqueline Bisset

Přesně ten typ šarmantní Francouzky (byť paradoxně říznutá Británií), který mi imponuje. Její přirozená herecká poloha se neztratila ani ve filmech s menším prostorem - například Vražda v Orient expresu či Casino Royale.

Meryl Streep

Nejlepší herečka současnosti, na které mi krom její univerzálnosti (zaskvěla se jak v dramatech, tak i muzikálech či komediích) fascinuje, že s přibývajícím věkem vůbec nestárne.

Nicole Kidman

Neuvěřitelná kombinace laskavé drzosti a dámské elegance, která pod taktovkou Kubricka předvedla nejlepší herecký výkon uplynulých dvaceti let (a díky této práci jsem se o ni začal blíže zajímat).

Katarzyna Figura

Fascinující osobní i komediální šarm, zpříjemňující značnou část polských filmů. I když jsem ji zaznamenal již dříve v její nejslavnější roli (Kingsajz), plně jsem ji docenil až s výrazným časovým odstupem.

Iva Janžurová

Dle mě je z českých hereček asi nejlepší, zaujala mě hlavně skvěle ztvárněnými komediálními rolemi.