Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Inferno (2016) 

Tento film má jeden zásadní nedostatek a to ten, že si z předlohy nevzal téměř nic co by z něj mohlo u dělat minimálně zajímavý film. Jelikož jsem předlohu čet, myslel jsem, že se konečně dostane na plátno zajímavý příběh, který není jen černý a bílý a postavy jsou složitější. Bohužel slavný hollywood udělal film pro tupce, kteří nutně potřebují ve filmu ukázat "pozor! tohle je padouch". Sám jsem měl při čtení knížky takové dilema, co bych já sám dělal, kdybych ten pomyslný "čudlík" na !zastavení! růstu populace měl. Úmyslně říkám zastavení, nikoli regulaci, protože to je právě to, o co se nepochopitelně ten film připravil. Pro ty co nechápou doporučuji knížku přečíst. Každopádně tu máme další odvar, který nebýt šifry, tak nikdy nevznikne. Šifra nebyla tak dobrá jako kniha, ale alespoň nebyla překopaná do takhle mdlého příběhu. Ohromná škoda, tohle měli tvůrci udělat jinak. Samotného by mě zajímalo, zda to vůbec Howard četl, protože myšlenka, že má v ruce takovou předlohu a nechá jí takhle zbastlit, mě trochu u tak známého filmaře děsí.

plakát

Spectre (2015) 

To co se mi líbilo na nových bondovkách bylo přiměřeně uvěřitelné akce. Tady to bylo opravdu za hranicí čehokoli a vypadalo to (jak řekla kamarádka která shlédla se mnou) jako Kobra 11. To co mě ale nejvíce překvapilo bylo, že jsem se opravdu nudil. Příběh negraduje a nedokázal mě vtáhnout do děje. Proti Skyfall je to tak o 3 úrovně níže. Pořád je tam znát ohromný rozpočet. Ani řemeslné zpracování není špatné, ale ten příběh je slaboučký jak čaj a po emocionální rovině je to strašně ploché až naivní. Dost mě mrzí nevyužití a nerozvedení charakterů vedlejších postav, jako byla třeba postava Christopha Waltze. Podle mě z něj mohl být skvěle ujetý záporák, ale skončilo to na půl cesty.

plakát

Mama (2013) 

Rozhodně horor, který stojí za shlédnutí. Poslední scény, kdy ukážou naplno práci animátorů se do klasického hororu sice moc nehodí, ale zas tak tragické to taky není. Líbilo se mi, že takzvanou hororovou demenci lidí omezili jak to jen šlo. Takže se setkáte spíše jen s demencí psychiatra, který moc dobře ví do čeho jde a stejně se do té lesem obklopené chatrče vydá pod rouškou noci. Film mi přišel jako směs finální scény REC (bubáci jsou si hodně podobní asi i díky jejich představiteli ;)) a ženy v černém. Hudba tu funguje podle mě spíš jako u Ženy v černém než u Sinisteru, který měl hodně psycho soundtrack. Atmosféra je místy opravdu hustá a chvílema jsem si přál aby zas byl den a přišel nějaký nudný dialog. 80% protože mama je prostě mama :-)

plakát

Sinister (2012) 

Slibný začátek, kvalitní střed, odfláknutý konec (nebo spíš bez nápadu). Takhle vidím Sinister já. Jedná se rozhodně o nadprůměrný horor, který těží hlavně z psycho soundtracku, ale čekal bych větší zapojení "démona" do děje. Konec mě vyloženě zklamal. Mám rád, když se alespoň ústřední postava rve o život, ale tady byl konec až nečekaně rychlý. Co se týče překvapení (ne lekaček, ale dějových zvratů), tak tam snad nebyl jediný, který bych si v hlavě nesrovnal dřív, než to bylo řečeno na plátně. 60%, protože třeba na Kruh to podle mě nemá, ač je to s ním srovnáváno.

plakát

Sociální síť (2010) 

Bez ohledu na úspěch Facebooku bych rád řekl, že tento film není jen další reklama, nebo způsob jak vyždímat co nejvíc peněz za nějaký filmový paskvil... Filmová linie se proplétá (od založení facebooku, soudní procesy...) a dokonce to ani nepůsobí chaoticky a je to zvládnuté vcelku dobře. Dalším velkým kladem je hudba. Naprosto jednoduchá a přesto efektně sedící do příběhu. Prostě někdy více je méně, a co se hudby týče, tak to tu platí dvojnásob. Tenhle film se vás nesnaží za každou cenu ohromit, ale spíš kvalitně popsat jak to !přibližně! bylo a zárověnň vás to nechce unudit k smrti. Z fimlu mám taky pocit, že je takový nevtíravý, což se mi vážně líbí. Pokud chcete kvalitní film, u kterého nebudete sledovat spoustu výbuchů a akce, ale chcete spíš vidět kvalitní drama o tom, jak se plní "Americký sen" neváhejte ani minutu.

plakát

Warrior (2011) 

Proč pět hvězd? Spousta lidí tu nadává, že je film plný klišé a je děsně předvídatelný. Ano, je plný klišé a je předvídatený, ale to nebrání tomuhle filmu v tom, aby předvedl to klišé a předvídatelnost s totálním nasazením všech herců. Pokud je film jedno velké klišé a přesto vás baví až do konce, jedná se o filmové dílo a tohle je přesně ten případ. Tom Hardy, Nick Nolte a Joel Edgeton vytvořili film nasycený emocema od začátku do konce a mě se to líbí :-)

plakát

Thor (2011) 

Nejedná se o žádný geniální výtvor, ale zároveň to nehyzdí hloupý scénář s moralizační tématikou. Dokonce se tu nevyskytuje jen černá a bílá (dobro a zlo), ale každá postava má své klady a zápory což je mi sympatické. Jelikož komiks neznám, nemůžu hodnotit jak k němu sedí film, ale mě stačilo že jsem se nenudil a celkem jsem se bavil. 72%

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Johnny Depp jako Sparrow sice nezklamal, ale scénář ano. Piráti z Karibiku se snaží z pěněženek lidí vytřískat už počtvrté nějaké ty zlaťáky a upřímně, ať to bude sebehorší lidi na to půjdou a to hlavně díky Johnnymu. Čtyřka je kvalitně naprosto stejná jako trojka, jen musím uznat, že to není taková slátanina a lépe se v tom člověk orientuje. Moc bych si přál, aby příští piráti (pokud budou a já vsadím svojí pistol s poslední kulkou na to, že budou) nebyli jen o tom náhodném šermování šmrncnutém sem tam nějakým vtípkem a Johnnyho elegancí, ale o promyšleném scénáři a taky po těch letech o něčem novém, protože přiznejme si,že i čtyřka stále ždímá co jen může z jedničky a možná trochu dvojky. 60%

plakát

Divoké vlny (2007) 

Není to tak dobré jako původní Shrek, ale má to "šťávu". Moc se mi líbil soundtrack a Kuře z Pardubic spolu s malým tučňákem, co pořád utíká do moře s prknem v ruce a vrací se v bezvědomí. parádní vtipná jízda za 75%

plakát

Ďábel (2010) 

No, když u tohohle filmu neměla strach ani moje přítelkyně, která se bojí pustit si cokoli co má v komentáři titulek horor, bude asi něco v nepořádku. Celý film jsem hledal atmosféru strachu. Hledal, ale nenašel. Alespoň 35% aby mě ďábel neodnesl.