Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Když pominu to, že tento film je skutečně výborná filmařská práce, s krásnou vizuální stránkou a skvělými výkony herců (Neeson, Kingsley, Fiennes), tak mne na něm nejvíc zaujal námět. Tu obrovskou odpovědnost natočit film o Oscaru Schindlerovi a o tom, co a jak tento člověk udělal za nejtemnější doby lidstva, si nemohl vzít na svá bedra povolanější muž než Spielberg a zhostil se toho daleko lépe, než bych to od něho očekával! Podtrženo, sečteno, vychází mi z toho nejlepší film všech dob.

Muž s kinoaparátem

Muž s kinoaparátem (1929)

K tomuto nadčasovému němému filmu z roku 1929(!) se nahrálo, většinou až po 70letech, několik soundtracků. Na tomto díle je vidět, co udělá s filmem hudba! Soundtrack Michaela Nymana tento film dle mne naprosto zkazil a srovnání se soundtrackem od The Cinematic Orchestra je jako srovnávat žigul s Ferrari! Film, ve kterém Vertov použil triky, kterými překonal možná 50let, si zaslouží minimálně stejně kvalitní hudbu a to TCO bez pochyby zvládli na jedničku! Hudbu a film načasovali na vteřinu přesně a povedlo se jim i sladit náladu a rychlost hudby s „kapitolami“ a náladami filmu! Nádherný zážitek!

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

Tenhle film si mne prostě získal. Dokonale odvyprávěný příběh, pro mne naprosto originálního námětu s opravdu výbornou režií (což teda u Finchera není nic neobvyklého) mi vyplnilo bez problému celou stopáž. Když k tomu přidáme výkon Brada Pitta s rezervou se dostávám na pátou hvězdičku. A druhá projekce mi navíc brala dech úplně stejně, ne-li víc, než první. 9/10

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Film jsem neznal a nic jsem od něho tedy nečekal. O to víc mě překvapil! Stejně jako Martin McDonagh používá v divadle filmové prvky, tak ve filmu jsou patrné divadelní prvky. Nejvíc právě v dialozích, které jsou někdy absurdní, někdy zábavné, ale skoro vždy dobře promyšlené a zajímavě vypointované. (Stylem natočení mi to trochu připomělo film Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, který natočil další divadelní řežisér Tom Stoppard ) Ale stejně, nejlepší jsou Ralph Fiennes a unuděnej Colin Farrell! :-)

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Film, který bych jako jeden z mála skutečně otituloval slovem KRÁSNÝ v tom pravém smyslu tohoto slova! Film, ve kterém Benigni, pro něj tak typickým způsobem, bagatelizuje takové věci, jako je antisemitismus nebo 2. světová válka. Film, u kterého se budete smát a plakat zároveň! Prostě film s velkým F!

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Sen. Naprosto úžasnym “Lynchovskym“ způsobem zfilmovanej sen! A to se vším, co sny mývají, se skoky z místa na místo, s přeházenými jmény, se změněnou časovou posloupností (a to i v části, kdy už to sen vlastně neni…:-) )! Samozřejmě se to nedá vysvětlit jen takhle jednoduše, ale to je jedině dobře a právě to dělá Lynche Lynchem a i proto se mi jeho filmy tak líbí.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Proč už se dneska netočej takový filmy? Jednoduchej námět, promyšlenej scénář, perfektně sladěnej střih a kamera a výborný, až divadelní výkony všech herců! Smekám!

Kmotr

Kmotr (1972)

Tohle snad nepotřebuje ani komentář. Film je stejně úchvatnej, jako naprosto dechberoucí předloha od Maria Puza!

Život Briana

Život Briana (1979)

Nádherná ukázka toho nejlepšího britského humoru! Pravděpodobně nejvtipnější film, jaký jsem kdy zatím viděl. Scénky jako ukamenování, Palin jako exleprař, psaní 'Římané, jděte domů' a další, jsou prostě jedinečné a nenapodobitelné! Možná bych řekl až geniální.