Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (292)

plakát

Největší showman (2017) 

Strašně dlouho jsem tuhle SHOW chtěl vidět, ale stále jsem to odkládal z obav, že budu zklamaný. A víte co? Nejsem. Ty obavy byly naprosto nemístné. Všechny postavy jsou přesně takové, jaké mají být, příběh je naprosto dech beroucí a stále nás tlačí kupředu bez hluchých míst. A pak písničky (a hudba celkově) - je to hooodně divné a zvláštní, ale asi poprvé v životě jsem v muzikálu nezaznamenal jedinou otravnou či jinak iritující písničku či vystoupení. V tomto příběhu prostě všechno zapadlo do sebe takovým způsobem, až se mi tajil dech. Výkony herců (všech, včetně Efrona, Jackman jako vždy excelentní) byly naprosto fantastické. Takže Jackman opravdu je "The Greatest SHOWMAN" a já děkuji všem, kteří se podíleli na vytvoření tohoto klenotu. Za mojí maličkost emotivních 100%.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Dobrá, tohle bylo hodně těžký ohodnotit. Musím přiznat, že po první epizodě jsem byl doslova a do písmene nasraný (nebudu se omlouvat za ten výraz), po druhé to pak ještě vzrostlo. Celkově jsem myslel, že to asi raději ani nebudu chtít vidět, ale pak mě napadla jedna jednoduchá myšlenka (která se nakonec ukázala jako spásná pro celý seriál) - nebudu na to koukat jako na seriál ze světa LOTR, ale jako na nezávislé fantasy. A ono to kupodivu začalo fungovat. Takže pokud si chcete užít zážitek ze světa LOTR, jděte raději jinam, ušetříte si čas, nervy a veeeeelkou spoustu nadávek. Pokud si ale chcete odpočinout, vypnout mozek a užít si trochu toho fantasy příběhu, pak by to mohlo fungovat a mohlo by se vám povést přetrpět těch 9 hodin 1. série. Shrnu to po jednotlivých příběhových linkách. Elrond a Durin jsou fajn (trpaslíci rules), celková tahle linka se mi líbila, i když si tak úplně nemyslím, že by to tak mělo být. Co se týče linky Galadriel a Halbranta (nebo tak nějak), tak to byla celkem hrůza, děs a utrpení, hlavně z důvodu naprosto prkenného výkonu hlavní představitelky (jako vážně, Hollywoode? Tos nenašel někoho, kohokoliv, jiného?). Poslední díl ale trochu zachránil. Linie s vesničanama a tím netradičním špičatým uchem byla asi nejzajímavější, co se tam dělo. Jako vážně jsem rád, že se vrátili zpět k těm nádherným maskám skřetů a nezůstali u té hrůzy z Hobita. Celkově je to sice trochu drsnější, než byl celý LOTR, ale prostě to u téhle linky fungovalo. No a nakonec příběhová linka chluponohů - vím, že to spoustě lidí vadilo (obzváště jednomu kamarádovi), ale mě tahle linka přišla zajímavá a hlavně roztomilá (ano, správně, mluvím o  Nori :D ).    Takže abych to shrnul, tak jako seriál ze světa LOTR fuj, jako samostatné fantasy celkově povedené. Takže hodnotím 75%, ale jen, pokud vypnete mozek (o to přeci u dnešní masivní tvorby jde, že?)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Viděno v rámci placené projekce zakulturouonline. Tato pohádka má něco, co jsem zatím viděl jen u zahraničních fantasy filmů - a to je dokonalý scénář, skvělé herecké výkony a hlavně (a teď mě nesežerte) efekty, které mě osobně chyběly v Harry Potterovi. Na Českou produkci je tohle naprosto excelentní film (nebudu psát, že se jedná o pohádku, pač tohle je opravdu čistokrevné fantasy). Dopadlo to celé nad očekávání, víc takovýchto filmů!!! 95%

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Po shlédnutí to byly 4*, ale po tom, co jsem viděl film Aquaman jednu ubírám, pač A byl mnohem lepší nářez než tohle. To ovšem v mých očích neznamená, že se mi JL nelíbila - za mě prima film, kterej sice nedosahuje kvalit MCU, zato ale pobaví. Takže 75%.

plakát

Inferno (2016) 

Začátek celkem nepřehledný, ale pak se to dalo celkem fajn dohromady a kromě posledních 20 minut to bylo velmi koukatelné. On i ten konec je super, ale pro někoho, kdo četl knížku je to trochu urážka skvělé předlohy. Film jako celek působí akcí nabitě, jen škoda toho závěru (pokud chcete vědět, jak to mělo skončit, přečtěte si knížku ;) ). Za mě dobrý (což je za 3), takže 50%.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Sice zatím viděno jen s dabingem, ale.... Tohle je prostě nářez. Jo a Thanos je BŮH!!!!!!!! 99% (to jedno přidán až dle originál znění :p )

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Velmi povedené, nicméně pro mě zůstává první díl nepřekonán, tak jen 4*.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Dámy a pánové, připoutejte se prosím!!! To byla panečku jízda. I když to má trochu pomalejší rozjezd, poslední třetina filmu to kompletně vynahrazuje. Tomuhle říkám opravdové Star Wars v plné síle. Loni se síla probouzela, letos ji ale trumfnul prequel, od kterého asi málokdo očekává něco víc než jen zaplnění děje mezi epizodami III. a IV. Já jsem naprosto spokojen s nářezem, kterého se mi dostalo. Za mě jednoznačně film hoden značky SW. 95% (viděno s dabingem, až to omrknu v původním znění, nejspíš dodám zbytek do 100 :D ).

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Super akce. Dal bych 4*, ale za Spideyho musím tu jednu přidat, pač ten byl fakt nej :D Ale jinak opravdu super film. 90%

Ovládací panel
12 bodů