Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (459)

plakát

Zkouška umění (2022) 

Záležitost, kterou lze velmi jednoduše zobecnit a představit si k ní i jiné kulisy, jiné VŠ a jiné obory. Velmi citlivě a nestranně zpracováno. Opravdu příjemné překvapení. --- Viděno v rámci Festivalu současného umění Prostějov 2023.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Stejně jako v případě Dunkirku historická látka, ale zde se Nolan dokázal sehnout před tématem, postavou, osobností, příběhem a historickou skutečností. Velice zralé rozhodnutí, které navíc ukazuje, že Nolan nemusí nic dokazovat, nemusí exhibovat, umí jít vstříc látce, ze které chce šít film. Dal jsem si odstup několika dní a tvrdím: Naprosto skvělé.

plakát

Otec Goriot (2004) (TV film) 

Velmi dobré televizní zpracování románu, který k mému velkému podivu na stříbrné plátno příliš převáděn nebyl. Aznavour dobrý a hodný až běda. Předsmrtná scéna prozření zde spíš civilněji pojatá.

plakát

Emigranti (2021) 

Mimořádně působivý snímek se skvělým soundtrackem, který "není slyšet" (tak to podle mě má být), ale skvěle funguje, vynikající kamerou a naprosto s přehledem zahranými rolemi, včetně těch dětských. Díky tomu, jak vše pohromadě dokonale funguje, není film ani chvilku nudný. Ohromné překvapení začátku roku. Viděno v kině v rámci festivalu Scandi Film. P. S. Jeden rok a 4 měsíce :-)

plakát

Paterson (2016) 

V podstatě ryzí Jarmusch, velmi promyšlené záběry, vizuálně zajímavé a vzhledem k zasazení filmu do provinčního městečka i překvapivě hezké. Tohle Jim umí. Navíc brilantně obsazeno (především v hlavní roli) a jemně zahráno. Prostě autorský film barda nezávislého filmu Jima J., jak má být. Pro mě coby jeho celoživotního fanouška (už od Noci na Zemi) velmi příjemný film a svou atmosférou vlastně i tak trochu nostalgický.

plakát

Mistr a Markétka (1972) 

Není to špatné, to říci nemohu, Mizerov (Lichodějev) poskakující na molu na Jaltě je nezapomenutelná scénka, kompromis se spojením dvou ústředních postav bych ještě vzal, nicméně mi to připadá, jako by někdo geniální román Bulgakovův rozečetl do půlky, pak ho to přestalo bavit, tak knihu zavřel. Takhle film "končí", byl-li by to první díl ze dvou, tak by to šlo. Takto spíš ne, téměř trestuhodné nedotažení převodu klasického románu na filmové plátno.

plakát

12:01 PM (1990) 

Přímočaré, bez kudrlinek a vymyšleností si to jde za frustrujícím koncem. Od Kurtwooda Smithe skvěle zahrané, esence všech timeloop filmů.

plakát

Podfukáři (2013) 

"Celé je to podvod! Nedává to smysl! Jak to teda vlastně bylo?" Říkám si, když jdu z povedeného kouzelnického představení, na kterém jsem byl klamán a vláčen bahnem nevědomosti a nakonec nic nepochopil. A o tom to je :-)

Ovládací panel
10 bodů