Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Stanley Kubrick

Šaman, který točil jeden pangalaktický megacloumák za druhým.

David Lynch

Chcete-li hrát hru, kdy vám pustí jednu sekundu písničky a vy máte hádat, od které kapely ta písnička je, pak první, koho vždy poznáte, bude AC/DC. Pokud byste chtěli stejnou hru hrát s filmem, Lynche si nespletete. Jeho filmy mají atmosféru, pro kterou neexistuje adjektivum. Snad jen: lynchovská.

Oldřich Lipský

Oldřich Lipský mi vždy přišel jako málo doceněný režisér. Tři veteráni, Čtyři vraždy, Šest medvědů, Adéla, Zabil jsem Einsteina, Limonádový Joe, Tajemství hradu v Karpatech... to jsou perly české komedie. Co se týče tohoto žánru, neměl podle mě u nás konkurenci.

Jim Jarmusch

Jarmuschova Noc na Zemi byla prvním Filmem, který jsem kdy viděl. Poprvé jsem si uvědomil, že od filmu se dá čekat (a dostat) víc, než jen že tam budou střílet kovbojové a indiáni. Prastará vzpomínka na letní prázdniny, dědovu kuchyni v Klenovicích, jeho větu "divé se na televizu, jak dlóho chceš", otřískanou zrnící televizi a vcelku správný pocit, že sledováním nočního pořadu se dopouštím tajemné výpravy do neznámých končin. --- Příslovečný "Král nezávislého filmu" Jim Jarmusch mě sice ne vždy dokáže přesvědčit, ale první Film je holt první Film, navíc na Ghost Doga se můžu dívat furt dokola :-)

Christopher Nolan

Po Inception jsem o tom začal uvažovat, po Interstallar jsem přestal váhat. Dal jsem tomu ale radši měsíc odstup, dnes si pustil soundtrack a bylo jasno. Christopher Nolan je mým oblíbeným režisérem. Těším se, co dalšího nám tento pán přinese. 

Ovládací panel
10 bodů