Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (70)

Slídil

Slídil (1972)

Na zarámované fotografii, pod kterou inspektor Doppler hledá ve zdi díru po kulce, je Agatha Christie.

Slídil

Slídil (1972)

Aristokratickým sídlem, kde se natáčely venkovní scény, je Athelhampton House v hrabství Dorset. Dodnes skvěle zachovalé tudorovské sídlo bylo postaveno v roce 1485. Interiéry se ale natáčely už ve studiu Pinewood nedaleko Londýna.

Slídil

Slídil (1972)

Andrew (Laurence Olivier) má ve sklepě svého sídla dvě cedule s názvy ulic odkazující ke světu zločinu. Baker Street, kde v povídkách a románech A. C. Doyla bydlel Sherlock Holmes, a Barner Street, kde vraždil Jack Rozparovač.

Signál z neznáma

Signál z neznáma (2014)

Nima Fakhrara, který k filmu skládal hudbu, navrhl a na míru pro tento snímek vytvořil několik upravených hudebních nástrojů, mj. různé druhy gongů a smyčcových nástrojů.

Signál z neznáma

Signál z neznáma (2014)

Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2014 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA).

Nevyřešený případ

Nevyřešený případ (1988)

Postava vydavatele Normana Greenhougha (Peter Cook) je inspirována skutečným šéredaktorem Herbertem G. Smithem. Byl to právě on, kdo od roku 1891 do roku 1927 otiskoval Doylovy holmesovské detektivní příběhy ve svém časopise Strand.

Ctihodné mrtvoly

Ctihodné mrtvoly (1976)

Film končí větou: „Pravda musí někdy počkat,“ a dlouhým záběrem na obraz italského malíře Renato Guttusa z roku 1972 „Funerali di Togliatti“, česky „Pohřeb (předsedy Italské komunistické strany Palmiro) Togliattiho“.

Agatha Christie's Poirot - Hodiny

Agatha Christie's Poirot - Hodiny (2011) (epizoda)

Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band.

Reklama