Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (70)

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Musím říct, že jsem ze začátku nečekal mnoho. O to víc mne celý seriál překvapil. Směs pohádkových dějů (ovšem ne v podání pro děti) s realitou stvořila zábavný koncept. A musím smeknout klobouk tvůrcům, protože ačkoli na hlavní dějovou linii nabalili spoustu subpříběhů, tak jako divák si nepotřebuji v hlavě srovnávat děj. Návaznost je prostě vypilovaná do detailu a bez špetky námahy se orientuji v celém příběhu. Pár nepřesností či nedokonalostí by se našlo, ale celkově to je výborný seriál, který si mne získal. Jediné co mi trochu vadí je Jennifer Morrison, pro mne to není příliš sympatická herečka. Ale roli zde zvládá dobře, takže OK. Jen ty triky vypadají někdy trochu zastarale, hlavně s ohledem na rok vzniku seriálu, ale to už dojem nemůže pokazit.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Prostě super. Mohl bych tu psát dlouho, ale nemá to cenu. Poslední řady sice ztratily na šťávě, ale pořád to nejkoukatelnější v TV.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Mám stejný dojem jako mnoho zdejších uživatelů...dlouho jsem se seriálu vyhýbal, doslech o hlavním hrdinovi-vrahovi a zvláštní obaly na DVD s usměvavým Hallem potřísněným krví...to bude blbost, říkal jsem si. Ale vysoké reference zde na CSFD i neustálý zájem okolí mne přinutil podívat. A bum, přímo rána pěstí. Vyklubal se z toho skvělý seriál s charismatickým hlavním představitelem, krásně temným soundtrackem a neobvyklou zápletkou, neprostou mnoha zohavených těl (a někdy i téměř nahých živých těl). Je to velice svěží počin v přílivu různých poněkud uniformních kriminálek. Za mne plná. A plná i pro M. C. Halla, za překonání těžké nemoci!

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Musím říct, že mne tato pohádka překvapila a potěšila. Čekal jsem hrůznou hovadinu, ale vyklubala se z toho nová příjemná štědrovečerní pohádka. V jiné situaci bych hodnotil méně, ale pro sváteční večer to naprosto sedlo. Jen ty triky trochu zamrzí, i v roce 2012 je úroveň českých filmových triků jak ve světě před 15 lety. A to jsme dřív byli na špičce. Ale zase je to jen TV film, takže v pohodě. (původně jsem dal 4*, ale po přehlídce místního dementstva dávám 5*)

plakát

Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005) 

Já jsem spokojený, pro děti barevné a hravé, pro dospěláky dojemné, velice sympatické obsazení a dojemná hudba. Přesně takhle si představuji pohádku pro sváteční období. Nebude nudit žádnou generaci.

plakát

Top Gear: Nejhorší auto všech dob (2012) (TV film) 

Mne se to teda líbilo, i když do trojky chyběl Richard "Hamster" Hammond, ale aspoň tak "trochu" se ve filmu objevil :-)

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Auta mne baví v každé podobě, ale tento pořad nemá konkurenci. Nejenom běžná jízda, ale i naprosto šílené testy, které ale umí ukázat i další stránky aut. Nissan Pickup/loď - to je jen jeden z příkladů...nezničitelná Toyota Hilux...prostě paráda. A to přítelkyně, která se jinak o auta nijak zvlášť nezajímá, tak ji vůbec nevadí se dívat se mnou. To jen hovoří o kvalitě tohoto pořadu. Zabaví jak nadšence, tak amatéry. K tomu báječný britský humor. Díky, Primo Cool. Jiné televize nemají koule dávat něco, na co se dá dívat...

plakát

Demolition Man (1993) 

Prostě výborná akční sci-fi komedie. Co dodat? Plejáda výborných herců, velice slušně zpracované trikové efekty, které neztrácejí glanc ani po letech a Rob Schneider, který zde překvapivě nehraje trapného tupého blbce, a to se cení. Slušná oddechovka, která se nejlépe slupne s pytlíkem popcornu večer u TV.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Já k tomu nemám co dodat, ohromně se bavím :-) Maximum jak vyšité...a jen musím pochválit český dabing, moc povedený.