Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (180)

plakát

Zachraňte Willyho! (1993) 

Už jenom kvůli Lori Petty, která je v tomhle snímku, v roli cvičitelky kosatek a ostatních oblud, naprosto překrásná. Můžu připojit krásnou krajinu severozápadního pobřeží USA a jelikož scenář a režie rozhodně nejsou špatné dá mi to příjemný zážitek. Teda zcela nenáročný, ale potěšující.

plakát

Helimadoe (1992) 

Poměrně poetické ale jinak nijak zvlášť zajímavé.

plakát

Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975) 

Tenhle film málem způsobil, že jsem se nedožil dospělého věku. Smál jsem se tak, že už jsem nemohl dýchat. Děsnej úlet. Opakovat!

plakát

Podivné dědictví (1972) 

Jako vesternová komedie naprostá jednička, kterou nepředstihlo asi nic.

plakát

Lucky Luke (1991) 

Ale hodně fajnový, kde jsou ta léta.

plakát

Jdi na to (1983) 

Když mi bylo deset let byli pro mě tito dva pánové skutečnýi bohy, hlavně díky tomuto filmu. Aneb taková pořádná facka vůbec není česká záležitost.

plakát

Nevěsta na útěku (1999) 

Dobře si pamatuju jak jsem to viděl. Byly jsme s tátou po dlouhé době sami doma, ostatní členové rodiny byli někde v pekle. Šli jsme do kina na Robertsovou, pač jí otec měl rád. Mě bylo tak osmáct, devatenáct, Kotva Brodway v obsazení asi deseti mileneckých páru neustále zakouslých v sobě já a otec. Totální úlet. Ale rozhodně ne takovej jako ten film. Jedinej snímek kde chyběla jakákoliv kauzalita mezi skutečnostma které se tam objevily. Naprosto jsem to nepochopil a do teď si říkám, že se na tuhle naprosto neskutečnou hloupost musím kouknout znovu. Jestli ono tam nebylo nějaké podprahové sdělení. Jako třeba "kupte se další kolu, nebo amerika s námi na věčné časy" :) Tragédie

plakát

Milionový závod (2001) 

Kvůli návštěvě Barbieho muzea a následném útěku z něho to stojí za to vidět. Nepamatuju si kdy bych viděl ve filmu takhle vostrej a politicky nekorektní vtípek, kterej je fakt na nejzazší hranici vkusu, kde se často pohybuje spousta výbornejch vtipů a skečů. Málem jsem se smíchy pominul. Když uvážim, film byl natočený na začátku tohoto tisíciletí a ještě v americe, tak nevím koho za tím hledat. Možná Johna Cleese, to by tak bylo v jeho stylu. Jinak je to volovina spíš pro děti, ale rozhodně to neuráží.

plakát

Křižovatky medicíny (2000) (seriál) 

No pokavaď pomineme silný feministický náboj tohoto filmu. Odsouzení všech mužských do pozic lamačů ženských srdcí bez náznaku výčitek svědomí a nechutných scén ze sezení postižených žen, které v podstatě buď nadávají na všechno kolem nebo hystericky brečí, dá se mluvit o docela příjemném seriálu z nemocničního prostředí. Po tomhle dílu neštěkne jednou ani pes. Zase jedna role, která Janine nesedí. Inteligentní ale ne příliš rozhodná dokrorka ve středních letech vypadá jako Laura Buschová. Zdá se že jde o vyšší stádium filmu s robotickými herci. Nemá to štávu a jenom kopíruje ostatní nepoměrně kvalitní seriály tohoto typu.