Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (189)

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Tak tohle má k legendárním komediím Marie Poledňákové opravdu hodně daleko. Absolutně tomu chybí taková ta přirozenost, uvěřitelnost a určitá logika chování postav. Naopak to vyniká stupidními, neoriginálními a doslova za vlasy přitaženými zápletkami, jen aby se tam alespoň něco dělo. Bohužel je to celé takové nějaké umělé, strojené a těžkopádné, že se až člověk diví, kdo se pod tohle podepsal.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) odpad!

Těžko hledat větší sračku než bylo tohle a když nad tím tak přemýšlím, tak si říkám, že i ne zrovna povedená verze z roku 2004 je proti tomuhle skutečny majstrštik...:) Tady je špatně snad úplně všechno, užijete si především spoustu nepřehledných a zmatených střihů či pestrou dávku hloupých akčních digiscén, ovšem středověkou Anglii zde nepřipomíná absolutně nic a samozřejmě nepochybuji ani o tom, že Artuše tehdy bezpochyby obklopovali především vysoce postavení inteligentní černoši a kung-fu Asiati...:) Bohužel nezbývá než konstatovat, že multikulturní fanatismus nezná hranic.

plakát

Svět podle Daliborka (2017) odpad!

Být to skutečný dokument, založený na pravdě a s věcnými argumenty, tak bych to samozřejmě ohodnotil jinak. Ovšem poté jakmile jsem si zjistil co všechno režisér Vít Klusák nutil dotyčného či jeho matku dělat, tak aby z nich udělal ještě větší primitivy než ve skutečnosti jsou, to pro mně nemá absolutně žádnou vypovídající hodnotu. No a Daliborek, tak ten si neváží ani sám sebe, když se zcela dobrovolně k něčemu takovému propůjčil, takže vlastně dobře mu tak.

plakát

Svoboda pod nákladem (2016) 

Už jen sledovat tenhle dokument pro mně bylo skutečným pohlazením po duši a nezbývá mi nic jiného než říci, že těm lidem upřímně závidím a zároveň skládám hlubokou poklonu. Sám mám ty místa, které jsme tu měli možnost vidět nachozené i včetně pár vrcholů, fyzičku mám dle mého střízlivého odhadu docela slušnou a i nějaké ty kila v posilovně nazvedám, ale nosit pravidelně v 60letech na Rysy, Zbojnickou či Téryho chatu 100, 120 či 130 kg, to je vážně něco úžasného a skoro až neuvěřitelného. Ta láska a pokora těchto lidí k jejich oblíbeným horám a místům je skutečně upřímná, ryzí a bezelstná, bez jakékoli falše či vypočítavosti a vězte, že ony vám to ty hory potom všechno mnohonásobně vrátí. Ten kdo je na hory správně naladěn a dokáže čerpat jejich energii ví o čem mluvím a onen duševní rozvoj, který se vám tam dostane (pokud o něj tedy vůbec stojíte), vás posune daleko za hranice normálnosti dnešního uspěchaného světa a udělá z vás bezpochyby o mnoho lepšího člověka. Jsem moc rád, že takoví lidé ještě stále existují a dokonce mají i své nástupce v mladší generaci. Zkrátka jedno z mála míst, kde je svět ještě v pořádku...:)

plakát

Otázky Václava Moravce (2004) (pořad) odpad!

Kdysi před lety jsem pořadu udělil 4 - hvězdičky a myslím, že naprosto zaslouženě, ovšem to jak účelově a tendenčně bývá v současné době veden, je jedna veliká ostuda.

plakát

Pistolnice Jane (2016) 

Příjemná westernová pohádka, která mně na rozdíl od většiny uživatelů opravdu nenudila.

plakát

Poslední král (2016) 

Nádherná historická pohádka ze zasněženého severu (aneb Hakonsson a lyžníci), která je inspirovaná skutečnými historickými fakty. Najdeme zde v podstatě vše co tam má být a co mám u těchto filmů tak rád, to jest, čest, věrnost, hrdost, vlastenectví a boj za odkaz svých předků, versus x lstivost, intriky, podlá zrada a touha po moci, zkrátka klasický boj dobra se zlem. Samozřejmě nechybí ani kouzelná severská příroda, kamenné hrady či klasické dřevěné vesničky. Na druhou stranu je trošičku škoda, velmi rychle sfouknutého závěru, tam to rozhodně ještě mělo vygradovat, oproti tomu třeba scéna když Skjervald promlouval při hostině k vesničanům, kteří neměli tušení co je vlastně čeká a představoval jim nového krále, měla mnohonásobně větší sílu. Nicméně i tak u mě převažuje veliká spokojenost a ta úžasná hudba, která to vše ještě umocňuje nemá chybu.

plakát

Snowden (2016) 

Pokud mám být upřímný, tak musím konstatovat, že jsem už samozřejmě viděl lepší i zábavnější filmy a možná i tenhle se dal natočit tak, aby byl ještě o něco napínavější a zajímavější. Snad se i dalo více přitlačit na pilu a odhalit další špinavosti jistých mocenských skupin. Nicméně i přes to všechno, jdu s klidným svědomím na plný počet, jelikož si Edwarda Snowdena z morálního hlediska velmi vážím a vždy jej budu uznávat jako člověka, který se zela osamocen nebál postavit celé té špinavé mašinérii.

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Prvních pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho pořádně dostal, naštěstí to pak celé mělo stoupající tendenci. Spousta postav mi v průběhu seriálu postupně přirostla k srdci a tak mi nakonec bylo až skoro líto, že to všechno končí. Na české poměry vskutku solidní počin. Tento komentář se týká jen a pouze první řady seriálu, druhá je bohužel propadák...

plakát

Konečná (2013) 

Arnold je zkrátka legenda a proto si zaslouží maximální úctu, tudíž není možné jít níž než na 60% a snad i zasloužených..:)