Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (80)

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Čím sprostější a vulgárnější tím vtipnější? Tenhle přístup teda na mě moc nezabírá. Jediné co bylo na filmu povedené byly vizuální efekty. Čekala jsem, že to bude ten typ filmu, který je tak debilní, až je vtipný. Princ a pruďas je ale pouze debilní. Nejhorší je jak okatě herci tlačí na pilu, aby diváka rozesmáli. Na druhou stranu co jim taky zbývá s tak blbě napsaným scénářem.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Prvoplánové od začátku až do konce. Justin Timberlake mi místy lezl na nervy, zato Mila Kunis, o které jsem neměla moc vysoké mínění, mě dost překvapila. Pokud je děj celého filmu jasně znatelný dopředu, jako v případě Friends with Benefits, tak ho nezachrání ani vtipné dialogy.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Obyčejná komedie se skvělým hereckým obsazením. Z tohoto filmu šlo vytežit mnohem víc a to jen několika změnami ve scénáři, škoda. Ikdyž jsem se bavila, tak Pařbu ve Vegas, kterou mi to místy maličko připomínalo, to rozhodně nepřekonalo.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Příjemná komedie, pro mě ale jedno z největších zklamaní letošního roku. Podle traileru jsem čekala ztrhující podívanou, která mě neskutečně pobaví a bude plná nadčasových hlášek, což se tedy bohužel nekonalo. Kromě té hlašky s fotoshopem, kterou jsme už mohli vidět v traileru. Film je zbytečně dlouhý, svou délku totiž nedokáže zaplnit. Nahoru ho táhne pár vydařených scén, šarmantní a vždy skvělá Emma Stone a neuvěřitelný sexappeal Ryana Goslinga, jenže tyhle tři věci nevytvoří nadprůměrnou a kvalitní komedii.

plakát

Krátké filmy z Iráku (2008) 

Jedna dlouhá nuda. Dokument nepřináší vůbec nic nového. Všechny tyhle záběry jsme mohli vidět už tisíckrát před tím, než tenhle dokument vznikl. Možná by mě to šokovalo, kdybych nevěděla co je to Irák, co se v něm děje a jak vypadají záběry odtam. Jenže pro člověka co se zajímá o aktuální dění a pravidelně navštěvuje youtube, to byla a je ztráta času.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Dávám pět hvězdiček, ikdyž to vidím jen na čtyři, protože 63% je podle mě dost málo a Bad teacher si zaslouží víc. Snad první film ve kterém mě Cameron Diaz bavila, navíc byla děsně sexy. Úžasný scénář, úžasné provedení. Opravdu nemám co vytknout a až budu mít zase někdy volno, tak se na tuto nenáročnou, ale zábavnou komedii opět ráda podívám.

plakát

Strom života (2011) 

A co že se nám to Terrence Malick snažil říct? Rozhodně bych neřekla, že se film zabýval smyslem existence, lidským zrozením a nebo nečím podobným, protože tento film se nezabývá vůbec ničím. Strom života si hraje na velkolepé filmařské dílo, které doplňuje jak jinak než velkolepou hudbou. Narozdíl od té hudby ale film velkolepý není, ba naopak. Prvních padesát minut to vypadá spíš jako hodně nepovedený dokument z dílny BBC či Discovery, zbytek filmu nám pak nabízí příběh muže a jeho rodiny s nepříliš zajímavou dějovou linkou. Další věcí co filmu příliš neprospívá je jeho délka. Navíc ve mně film nezanechal vůbec žádné pocity a emoce a rozhodoně si nemyslím, že se jedná o náročný snímek. Leda v tom případě, že slovo náročný je pro vás synonymem slova nudný. Když si představím kolik tahle fraška musela stát peněz, už jen zaplatit Seana Penna, který ve filmu prakticky ani nehrál, tak se mi dělá špatně. A jestli takhle má vypadá umění 21. století tak se chci vrátit zpátky do 20.

plakát

Monte Carlo (2011) 

Co si budem povídat, kdyby v tomhle filmu nebylo tolik krásných herců a hereček a především úžasného oblečení, tak bych se na to asi ani nedodívala. Zápletka nulová, to stejné herecké výkony a i samotný film. Návíc jsem v Monte Carlu byla a tenhle film ho zachytil dost zvláštně, vypadalo to spíš jako nějaká italská riviéra. Asi vůbec nejhorší byla celá předvídatelnost filmu, ani jeden moment nepřinesl nic zajímavého popřípadě zábavného. Je to prostě propadák i na Selenu Gomez a to už je co říct. Chudák holka, její muzika nestojí za nic, její filmy nestojí za nic, tak aspoň že má ten status přítelkyně Justina Biebra:-D

plakát

Jmenuji se Oliver Tate (2010) 

Zajímavý snímek. Rozhodně se ale nejedná o komedii, jak tvrdili v Respektu a nebo jak se tu piše. To slovo komedie bychom si tedy měli odpustit, protože jediná vtipná věc na tomto filmu, je jen ten paradox. Jako drama, jak už jsem řekla zajímavé, ale i na mě zapřísáhlou pesimistku působil film dost negativně a depresivně. Craig Roberts vypadá jako mladší kopie Jamese McAvoye, což je jistě pozitivum. Další kladnou věcí na filmu mimo herecké obsazení je kamera. Pět hvězdiček ale dát nemohu, protože to věčné téma existencionalismu mě už přestává bavit a v podobě Olivera Tate nepřineslo nic nového.

plakát

Opilý koráb (2010) 

Ještě před tím než ČT2 vysílalo tento film tu nebyl ani jeden komentář a hodnocení. Teď několik málo vteřin po skončení filmu je tu najednou 28 hodnocení a několik komentářů. Nechápu uživatele co ohodnotí film ještě před tím, než ho viděli dokonce. Tento film je důkazem toho, že dělat něco takového, je pěkná hloupost. Ikdyž to byla smutná sonda do života nudných a smutných američanů, konec film naprosto změnil a přenesl ho do úplně jiných rozměrů. Posledních dvacet minut nám odhalilo a vysvětlito tu neuvěřitelně nudně zamotanou mozaiku a dá se říct, že i dost oživilo. V půlce filmu jsem byla rozhodnutá film ohodnotit jednou hvězdičkou, teď třemi. Bohužel je to jen další důkaz toho, že spousta uživatelů ČSFD stoji za ho....