Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (515)

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Neil Marshall zase spěchal a potřeboval mít ve filmu zběsile nařachanou jednu věc za druhou, ale tentokrát mi to sedlo. Popravdě bych dal objektivně za 4*, ale po tom, co jsem viděl zase to nízké hodnocení tady, rozhodl jsem se jít do plných. Už jen za to eRko využité na maximum si to zaslouží. Další nesporný plus jsou výborně zvládnuté obludy a kreatury, to byl fakt top. Samozřejmě, že už to je zase o dost jiné, než starý Hellboy, ale jak říkám, mě to neuvěřitelně sedlo. Normálně bych to napálil tak na úroveň Deadpoola. No dobře, druhého Deadpoola, ale pořád hutný nářez. Jo, asi mi fakt stačí v jistých věcech málo :-)

plakát

Zúčtování (2016) 

Tak jo, viděl jsem Bena jako Batmana a už předtím jsem si říkal něco jako: a vlastně proč ne? Ale že letos uvidím Bena jako autistického Johna Wicka, to bych fakt nikdy nehádal :-D A víte co? Vlastně proč ne, šlo mu to :-)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Nekdy kdyz jsem zadal o prava psat komentare jsem v pravidlech cetl, abych se vyhnul komentarum typu Matrix je film meho zivota. Tak ted pisu ze Hardcore Henry je Matrix meho zivota. V ramci moznosti a rozpoctu si Rusko s Hollywoodem vytrelo prdel. Libilo se vam Wanted? Že film pochází z produkce ala Wanted je na filmu taky dost vidět. JIZDA.

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Novější série narozdíl od Simpsnů nejen že neztrácí dech (a vtip), ale jsou chytřejší a ve své podstatě téměř geniální. Samozřejmě byly i slabší chvilky, ale v průměru si seriál pořád drží status nadstandardu. Navíc tak vysokou úroveň cynismu, satiry a kritiky společnosti jen tak někde nenajdete. Zápletky založené na běžných věcech vyhnané do maximálního absurdna. Miluji to :-)

plakát

Zátah 2 (2014) 

Takhle si kurva představuju akční film! V rámci žánru bezchybné. Některé výtky co se tu objevují na dlouhou stopáž mi přijdou docela mimo. Naopak mi film přišel dost svižný, úvodní "kecy"a část ve vězení srazili na minimum (Rama jde do lochu, bitka kde dostanu přes hubu, další bitka, skok o dva roky dále kdy už jde z vězení ven a jede se dál - s čím máte problém?). Parádní hudba, herecké výkony v pohodě, akce nápaditá a bitky samozřejmě nejlepší :-) Jinak ať vás ani nenapadne zkoušet prasácký anglický dabing který se válí na internetu, originální znění je povinost! A frajerům co tomu napálí odpad protože přece nejsou žádné ovečky bych asi zatleskal - párádní způsob jak ukázat, že nejsi ovečka, ale obyčejný kretén :-)

plakát

Godzilla (2014) 

Za me absolutni spokojenost. Vsechny ty kecy o prazdnych charakterech a zbytecnych postavach jsou fakt jen kecy, a hodnoceni pod tri hvezdy jsou pak totalne mimo misu (osobne bych takove uzivatele nejradeji zabanoval). Film v trailerech lakal predvsim na atmosferu, ktera se skutecne povedla. Prvni monstrum se objevi na scene cca po pul hodine a film se od te doby ani na vterinu nezastavi a graduje az do paradniho finale mezi mrakodrapy. V kine primo na posrani. Chvala bohu ze to i pres to, ze tolik lidi blbe pinda a kefra ze tam meli malo akce (zajimave, ze napr. u Pacific Rim nebo poslednich Transformerech je profil zas plny stiznosti na premiru akce ktera uz nudi, lidi fakt asi nevi co chteji), tak vydelal dost penez na to, aby si to sve obhajil a zajistil pokracovani. 9/10.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Prehistoricka filmova perla, kterou jsem poprve videl az v roce 2014 v kine. Ono driv jsem moc moznosti videt takovy film v kine ani nemel, a dobre jsem udelal ze jsem si pockal. Jednak proto, ze pri srovnani s dnesnimi filmy je fakt krasne videt nadcasovost, kterou Odysea ma, jednak i proto, ze doma v tv bych to dost mozna vzdal :-) Co se konce tyce, bez dodatecneho vykladu bych to nejspis moc dobre nepochopil (v podstate jsem se ztratil jakmile Dave vletel do toho halucinogeniho sporice obrazovky), ale ono to tady zas tak moc nevadi. Uz jen to jak to vypada, vazna hudba pri proplouvani vesmirem, hratky s perspektivou a celkove vypiplanost dela z toho filmu vazne bombu.

plakát

Gravitace (2013) 

Je to tedy spis mezi 4 a 5, kazdopadneurcite kino povinost. Cim vetsi platno, tim lepe. Zacatek je mirne pomalejsi, avsak s pribyvajicimi prusery se kterymi se hrdinove musi potykat film neustale graduje a je cim dal napinavejsi. Jinak samozrejme nejvetsim plusem na filmu je audiovizualni stranka. Obraz perfektni, je tam plno zaberu ktere jsem nikde jinde nevidel. 90ti minutova stopaz k filmu sedi tak akorat. Za me spokojenost, tech 91% ktere snimek momentalne ma je zaslouzenych.

plakát

Ti druzí (2001) 

10 z 10ti farsu, Tohle je jeden z vrcholnych topu zanru. Mrazivy horor ktery si vystaci s malem. Misto lacinych lekacek perfektne nastinena atmosfera kde staci drobny naznak, a divak se misty posere strachy, i kdyz mu tvurci vlastne nic neukazou. Perfektni zaverecny zvrat to spolehlive dotahne do plneho hodnoceni. Vic takovych!