Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (17)

Maurice Richard

Maurice Richard (2005)

Roli slavného útočníka Canadiens Bernieho "Boom Boom" Geoffriona ztvárnil tehdy aktivní hokejista NHL Ian Laperrière.

Maurice Richard

Maurice Richard (2005)

Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil.

Maurice Richard

Maurice Richard (2005)

Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull.

Maurice Richard

Maurice Richard (2005)

Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga.

Pěst plná hněvu

Pěst plná hněvu (1972)

Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji.

Pohřeb v Berlíně

Pohřeb v Berlíně (1966)

Paul Hubschmid a Eva Renzi sice ve filmu hrají nepřátele na život a na smrt, ve skutečnosti se však rok po natáčení vzali.

Pohřeb v Berlíně

Pohřeb v Berlíně (1966)

Ruští vojáci na východní straně Berlínské zdi často přerušovali natáčení zrcátky, kterými oslňovali kamery. Scéna, kde Harry Palmer poprvé překračuje Checkpoint Charlie, byla kvůli tomu natáčena z velké dálky.

Pohřeb v Berlíně

Pohřeb v Berlíně (1966)

Do role Samanthy Steel byla původně obsazena Anjanette Comer, která dokonce figurovala na propagačních materiálech. Z důvodu nemoci ji však nakonec nahradila Eva Renzi.

Japonská mafie

Japonská mafie (1974)

Hazardní hra, kterou ve filmu hrají příslušníci Jakuzy, se jmenuje Tehonbiki.

Japonská mafie

Japonská mafie (1974)

Za scénář dostal autor zaplaceno 300 000 dolarů, což v té době byla nejvyšší vyplacená částka za filmový scénář.

Eso es

Eso es (1982)

Adolf Hitler měl skutečně sestru Angelu, byť nevlastní. Jeho otec ji měl se svou druhou manželkou, zatímco Adolf a jeho pět vlastních sourozenců pocházelo z otcova třetího manželství. Hitler s Angelou vyrůstal a jako o jediné ze svých sourozenců se o ní zmínil v díle Mein Kampf.

Drsný Harry

Drsný Harry (1971)

Scéna se sebevrahem, kterou režíroval Clint Eastwood místo nemocného Siegela, se původně měla odehrávat ve dne. Eastwood to změnil na noc, aby snížil počet zvědavců z řad veřejnosti, kteří by filmaře rušili a zdržovali. Díky tomu byla scéna natočena daleko rychleji, než se plánovalo.

Reklama