Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (353)

plakát

Addamsova rodina 2 (2021) 

Lepší než první díl, určitě si zaslouží lepší hodnocení než aktuálních 45%.

plakát

Agenti Dementi (2014) 

Humor je poněkud španělsky specifičtější, ale pokud máte rádi Clevera & Smarta (jak se jmenovali v našem překladu komiksu), určitě si přijdete na své.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) odpad!

Záplavu klišé, nelogičností a patosu převyšuje jen množství špatných pokusů o vtip. Seriál pro děti bez vkusu.

plakát

Agora (2009) 

Bohužel, když čtu některé zdejší komentáře, kteří film pobrali pouze jako ateistickou agitku, musím citovat ze samotného filmu – "A já myslel, že jsme se změnili."____Historicky zřejmě velmi nepřesný, ač úchvatně natočený film, pojednávající o bludném kruhu skupinového násilí v byzantinské Alexandrii na přelomu čtvrtého a pátého století (násilí mezi řeky a židy bylo v tomto z nejnásilnějších měst Východořímské říše od nepaměti – viz např. dopis císaře Claudia z roku 41 n.l. s žádostí o usmíření). Výtky Italů se ovšem dají chápat – černobílá osvícenská legenda obsahuje snad jediný spolehlivý historický fakt (nepočítáme-li jména a tituly). I zaměření na pohled hlavní postavy je jasný – těžko ale říct, jestli její odsuzování násilí koresponduje s obzvláštním odsuzováním jedné strany, jako to činí režisér. Pokud se ale od tohoto prvku oprostíme (narozdíl od některých diváků s omezenějším rozhledem zde i jinde), potom se před námi rozvine hezký a nadčasový příběh o tom, jak končí filosofové mezi podezřívavými nefilosofy.

plakát

Ahoj, Terezko (2001) 

Skvělá studie toho, jak se to má s morálkou, dospíváním, nižší střední třídou a touhou po lepším životě.

plakát

Alcatraz (2012) (seriál) 

Zatím je to plné nenápaditého klišé bez větší vyhlídky na zlepšení... a to to má mít ještě 299 dílů!

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Pro mě asi nejlepší Burton, konečně je tu děj, který směrem ke konci nezačne kulhat na obě nohy. Vizuální stránka je dechberoucí, všechny klasické postavy jsou velmi sympatické – už jsem si myslel, že je nelze vyobrazit tak, aby nebyly přespříliš bizarní. S tím, že je ve filmu málo krve (jinými slovy, že je málo morbidní), problém nemám, pro požitek z pohledu na krev si pouštím typově jiné filmy. Škoda jen poněkud trapné závěrečné epizody vyrovnávání se s rodinnými problémy (která asi měla nahradit ono klasické zhroucení děje).

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Po druhé sérii.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Po zbytečné jedničce jsem nevěřil, že se série dokáže vyšvihnout až na nejlepší spidermanovskou adaptaci vůbec. Do závěrečných titulků jsem nechápal, jak je to možné, ale poté, co se přes obrazovku mihla jména Kurtzman a Orci, jsem pochopil.

plakát

Ame agaru (1999) 

Krásný vzkaz těm kvantům filmů vyskytujícím se spíše na oné temnější straně – i dobro má něco do sebe.