Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (460)

plakát

Nad krajinou (2019) (pořad) 

Toto je formát slow TV, žádný dokument. A jako příjemné slow TV funguje dokonale. Asi by si to měli uvědomit všichni, co tu rozdávají odpady.

plakát

Skyfall (2012) 

Celou historii Bondovek jsem sice vždy uznával, ale také jsem ji vždy bral s nadhledem a zároveň odstupem. Skyfall je první Bondovka, která mě opravdu zaujala, ve které opravdu o něco šlo. Nebo to bylo ve skutečnosti proto, že je to nejmíň bondovská Bondovka ze všech?

plakát

Mighty Boosh (2004) (seriál) 

Tak tohle je opravdu jen těžko popsatelný, ale řízený, úlet. Dadaistická a surrealistická záležitost!

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Jeden z nejlepších komediálních seriálů všech dob a to nejenom těch animovaných. Navždy se zapsal do popkulturního dědictví a právem se stal kultovním. U nás v Česku má ještě jedno plus, totiž skvělý dabing. Jistě vás neudiví, že mám doma seriál kompletní a mnohé epizody jsem viděl tolikrát, že je znám téměř nazpaměť. Nutno však podotknout, že mé vysoké hodnocení a komentář se týkají POUZE KLASICKÝCH SEZÓN, tedy zhruba do deváté, desáté sezóny. Poté začíná kvalita seriálu postupně upadat a dvacáté a třicáté sezóny jsou často těsně nad odpadem. Tady v komentářích se objevují otázky, co by se stalo, kdyby Simpsonovi skončili. Odpověď je: nic. Pro skalní příznivce seriál už dávno skončil.

plakát

Národní klenoty (2012) (seriál) 

Naprostá profesionalita. Od scénáře, skvělého průvodce Miroslava Táborského, až po (a především) úžasnou kameru a technickou práci s obrazem. Tento cyklus sám se stává klenotem!

plakát

Deváté srdce (1978) 

Ano, je to pohádka, ale přesahující hodně do hororu. Temná a tísnivá atmosféra druhé poloviny filmu je mistrná. Nezapomenutelná je především Síň času. Když jsem Deváté srdce viděl jako malý, zanechalo to ve mně velký dojem a ten přetrval i při sledování v pozdějším věku. Nesmím zapomenout také na výtečný a dojemný hudební motiv.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Někdy bývám skeptický - může skutečně animovaný film zaujmout a nebýt pro mě jen další pohádkou? Po Princezně Mononoke a Cestě do fantazie mě Miyazaki opět přesvědčil, že tomu tak může být. Zámek v oblacích je plný fantazie, nevídaných motivů, krásné valčíkové hudby a choreografie. Ano, choreografie, lepší popis mnohých scén mě nenapadá. Nejkrásnější scéna je na samém začátku filmu, kdy se Sophie poprvé potká s Howlem. Vše ve mně zanechalo dojem, jaký si od filmů často neodnáším. A to i přesto, že jsem se v nikerak plochém a jednoduchém ději možná trochu ztrácel. Pět hvězdiček nepadne pouze proto, že více než dvouhodinový snímek postupně trošku jakoby ztrácel na konzistenci a působivosti a některé motivy byly ne zcela dotažené či dokonalé. Jako obvykle bych napsal "chci mít na DVD", ale já už ho mám! (edit: Po čase jsem těch pět hvězd přece jenom dal!)

plakát

Sezame, pojď si hrát (2002) (seriál) 

Já to hodnocení skutečně myslím vážně! Pravda, nevím, co na to děti, ale mě to opravdu přijde nápadité a rozhodně bych svým ratolestem raději pustil tohle než akční slátaniny na konkurenčních kanálech. Taky jsem měl jeden téměř psychedelický zážitek, když jsem jeden díl náhodou viděl po pár pivech. Dlouho už jsem se tak nepobavil, zkuste to. :)))

plakát

Atomic Journeys: Welcome to Ground Zero (1999) 

Další "atomový" dokument, podobně jako Trinity and Beyond (*****). V tomto případě ovšem zaměřený na potenciální mírové využití jaderných výbuchů. A opět fascinující zpracováním i podanými informacemi.