Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (460)

plakát

Nevada Smith (1966) 

Blonďatý modrooký třicátník McQueen hrající náctiletého indiánského míšence je jedno z nejhorších obsazení v historii. Jinak se na film dívat dá, ovšem od zařazení do sta nejlepších vesternů bych čekal mnohem víc.

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Válečné dobrodružné béčko a nic víc. Jako historický válečný film jde o směšnou taškařici, která nemá s realitou skoro nic společného. Celý průběh bitvy je vyfabulovaný, produkce trapná. Obyčejně chápu použití dostupné techniky místo té originální, v tomto případě ale filmaři doslova uráží diváky a nedali si ani tu nejmenší práci na ty (tehdy) současné tanky aspoň navěšet papundeklové imitace němčourů. O široširé polopoušti místo lesnatých Arden ani nemluvě. Mimochodem, všimli jste si, že štábní maringotka německého důstojníka je zevnitř podstatně větší než zvenčí?

plakát

Legenda o čtyřech bojovnících (2015) odpad!

Směšné ve všech ohledech. Nějak takto by vypadal amatérský filmeček natočený partou nadšenců na víkendovém soustředění příznivců LARPu. Že jej někdo vydává za plnohodnotný film, je buď dílem hlouposti nebo nebetyčné drzosti.

plakát

Maltézský sokol (1941) 

Je mi jedno, jestli je to klasika. Jediné, co mě zaujalo, byl Peter Lorre, jeho výkon a jeho role.

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Příběhově jde o kombinaci Krásky a zvířete, Modré laguny a všech Stmívání. Roztažené do skoro dvou romantických hodin to může být už trochu moc. Ale výtvarně je to krásné, opravdu krásné. Všechna čest ruským filmařům! (Jste-li náctileté divačky, přidejte si k mému hodnocení tři hvězdičky. A ano, já vím, že jich pak bude šest.)

plakát

Génius (2015) (seriál) 

Po dvou zhlédnutých epizodách (atomová bomba, závod o vesmír) jsem seriál přestal sledovat. I přes atraktivní a zajímavé podání byly ty dvě epizody plné věcných chyb a zjednodušení. Něco může jít na vrub překladu, něco bylo zcela očividně špatně už v originále. Že si herečtí představitelé nejsou podobní s historickými postavami, které hrají, už byla vedle toho přehlédnutelná maličkost.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Kravina na úrovni béčkových akčňáků s Lungrenem nebo Seagalem. Akorát s vyšším rozpočtem. Zároveň jediný díl ze série, ve kterém klidně mohla troska zbylá z Johna McClanea umřít a mně by to bylo jedno.

plakát

Zombieland (2009) 

Jako komedie to určitě funguje. Líbily se mi nápady, které opravdu pobavily, nebo třeba skutečně povedené kameo B.M.. Jenomže pak film najednou končí a vlastně se v něm nic moc neudálo. Možná jeden z mála filmů, kterému by neuškodilo být delší. Jeho 88 minut stačilo tak na rozjezd.

plakát

Teror (2016) (TV film) 

Celý případ byl pochopitelně podán ve značně zjednodušené formě, stejně jako zobrazení soudního líčení sloužilo spíše nastolení dilematu pro diváky než realistickému průběhu. Jako samotné televizní drama bych to asi neohodnotil nejlíp, ale tady šlo o zajímavý projekt, který se určitě povedl. Za sebe jednoznačně: Nevinen.

plakát

Atlantic Rim – Útok z moře (2013) odpad!

Tyvole, tyvole, tyvole! Po náhodném zhlédnutí nemám slov, kromě jednoho: D E M E N C E. Opravdu není možné označit cokoliv na tomto filmu nějakým jiným výrazem. Cokoliv. Až mi někdo zase řekne, že nejhorší filmy točil Ed Wood, ukážu mu tohle. Na druhou stranu je Atlantic Rim tak špatný, až je zábavný. Svolejte kamarády, otevřete si pivko a pusťte si to.