Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 180)

plakát

Kimecu no jaiba - Mugen rešša hen / Júkaku hen (2021) (série) 

V téhle řadě oceňuji design hlavně démonů, i když si myslím, že v první byli lepší. Zároveň to úplně fantasticky vypadá. Ale nelíbí se mi ta opakovaná linka ve stylu, je tu nějaký super démon, na kterého nemáme, ale naštěstí je to i Hašira, který se s ním utká a my mu pomůžeme a budeme důležitou, i když ne nejpodstatnější součástí bitvy. Všechny ty hlasitě vyvolávané schopnosti, ovládání dýchání a nekonečné regenerace se taky po chvíli omrzí. Celkově se mi vlak líbil víc, než "vykřičená" čtvrť, ale Lord Inosuke v dragu byla "pure comedy".

plakát

Reality Z (2020) (seriál) 

První polovina je téměř doslovný, ale dost špatně udělaný remake Dead Set. Zpomalené záběry, kamera a boj se zombíky je na hodně nízké úrovni. Předělat Dead Set, ale vyhodit z něj jakoukoliv myšlenku, jim zřejmě nestačilo a pokusili se na na to naroubovat druhou půlku se svým vlastním, originálním příběhem, který ale většinu času nedává smysl. Věci se tam vynořují odnikud, všichni se chovají jako ti největší kreténi a pronášejí se tam moudra, pro která to dění v seriálu ani nemá oporu. Skončí to pak v podstatě stejně a o to je to zbytečnější, proč něco takového vůbec přidávat. Hrozný anglický dabing, se kterým jsem to poslouchal tomu rozhodně nepřidal, ale i bez něj by to byla slabá splácanina, která má v jedné půlce prostě mnohem lepší alternativu a v té druhé je hrozně hloupá. 25 %.

plakát

Slasher - Kat (2016) (série) 

Děsná blbost plná tupých ohraných klišé, nesympatických postav a s trapným, průhledným příběhem, který někdy ani moc nedával smysl. Vrah je jasný skoro celou dobu a ta snaha navést jinam byla hodně slabá. Do příběhu se snažili nacpat úplně všechno, ale jako celek to vůbec neobstojí vykrádá to vše, od Vřískotu až po Room. Oběti byli až komicky padoušští a město jimi jen překypovalo. Měli jsme ženu, která způsobila kóma své kamarádce, únosce, vraha, nebo třeba chlapíka, který nechtěl dělat přesčas. Prostě ty největší zrůdy. Samotný konec byla spíš úsměvná parodie, než nějaké emotivní vyvrcholení. A úplný konec už byl opravdu spíš z parodie. 20 % a další řady už ani náhodou.

plakát

Hammer and Bolter (2021) (seriál) 

Nějak jim tam zabloudilo pár fantasy dílů, nevím co tam dělaly, ale snést se to dalo. Oceňuji, že je to antologie, které poskytuje zcela nesouvisející historky ze všech možných ras a zákoutí. Chválím také barevnost, která vůbec nebyla na škodu a ukazuje to že tenhle praštěný svět nemusí být jen černobílý grimdark. Pro mě lepší než Exodite nebo Interrogator a to o hodně.

plakát

The Exodite (2022) (seriál) 

Trochu moc malé a nevýrazné. Potřebovalo by to aspoň dvojnásobnou délku. A trochu víc barev.

plakát

Zmrzlá planeta - Série 2 (2022) (série) 

Je to krásná podívaná, ale kdo už viděl víc dokumentů od BBC podobného střihu, tak se pro něj bude spousta věcí opakovat a neohromí ho tolik nových věcí. Ale i tak jsem to žral a skvěle se na to kouká.

plakát

Hero Inside (2023) (seriál) 

Ech, úplně si dokážu představit, jak z toho Tencent udělá mobilní hru, která bude ještě otravnější, než je tenhle seriál s chabým příběhem o sbírání stvoření, která jsou pak použita k boji s jinými sběrateli, plný nesympatických postav a s průměrnou akcí. 30 %.

plakát

Naměkko (2023) (seriál) 

Nijak moc zábavné a je na tom vidět, že se jedná hlavně o vlastní rodinný projekt. Jenže ta rodina je tam to nejméně zajímavé a vtipné. Rob hraje trochu vyšinutějšího Chrise Trägera a jeho syn je nemastný neslaný. Nejvíc to zachraňuje duo vědkyň, od nich vzešly prakticky všechny vtipy, kterým jsem se za celou dobu zasmál. Na druhém místě podivná dvojčata, poté Fred Armisen, ale hlavní ústřední rodinný pár jsou zábavností daleko vzadu. Na zabití času a jako kulisa to ještě jde, ale nic si z toho člověk neodnese. Druhou řadu budu hodně zvažovat. Velmi slabé 3*.

plakát

Scooby Doo: Záhady s.r.o. (2010) (seriál) 

Asi nejlepší Scooby-Doo věc, kterou jsem zatím viděl. Neopakuje se to, jako jiné (třeba Guess Who? má díly jako přes kopírák), je tam dokonce "skutečné" nadpřirozeno, vedlejší postavy jsou dobré, padouši vynalézaví a umí to být zároveň vtipné i překvapivě vážné. Příběhová linka táhnoucí se napříč celým seriálem je taky kvalitní a opět něco, co ve Scooby-Doo nebývá. Osobně vždy ocením, když i v epizodních seriálech je nějaký příběhový oblouk na delší dobu. Kdo zná i jiné věci z toho světa to asi ocení trochu víc, ale velmi dobře to obstojí i samo o sobě. 75 %.

plakát

Easy (2016) (seriál) 

Tohle je tak strašně low-stakes, že je to až nezajímavé, většinu času to nikam nevede a téměř nic se tam nestane. Pointu člověk musí hledat s mikroskopem a i tak ji většinu času vůbec nenajde. Povídka prostě jen tak nějak doběhne a vyšumí. Nejvíc to dokáže zaujmout snad jen nahotou a některými slavnějšími jmény, ale to na kvalitní seriál nestačí.

Ovládací panel
3 body