Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (962)

plakát

Městečko Twin Peaks - Návrat (2017) (série) 

Co na to říct. Něco tak ujetého, nepředvídatelného, neuchopitelného, že vám připadá že odumírají mozkové buňky, nebo se naopak rodí nové? Inland empire je proti tomu srozumitelný jako večerníček s Křemílkem a Vochomůrkou. Značnou dobu se to pohybovalo na hraně snesitelnosti, a hlavně epizoda 8 je peklo, kdy to vypnete nebo s lásky k Lynchovy dokoukáte. Ovšem jsou tam taky geniální momenty, které vám žádný jiný tvůrce nenabídne. Sem tam prvotřídní humor, sem tam krvavá řežba jako od Tarantina nebo Verhoevena. A herecké obsazení... Chápu hodnocení odpad, je to zcela legitimní stejně jako plný počet. Já se řadím ke druhé skupině, protože tuhle originální fantasmagorii či výplod chorého mozku je třeba ocenit.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Lekaček spoustu, ale žádná natolik silná aby sebou trhnul jediný chlup na těle. Nejvíc zabírá klišovité thání tělem alá Sadako z japonských Kruhů. Navíc moc korektní, ale něco prostě ve filmu být nesmí a vzhledem k tomu kdo je v hlavní roli si to logicky dosadíte. Jinak ale solidně zpracovaný horor, lepší než jednička.

plakát

Scream Queens (2015) (seriál) 

Dlouho jsem se tak nenasmál. Serial si bere na paškál veškerá klišé slasheru a povysuje je na min. úroveň Scary movies. Drmoleni a totalni tupost postav to je přímí útok na bráníci. Vtipné jsou ale i komentáře některých zdejsich hodnotitelu, kteří to očividně moc nepochopili a zfleku by mohli hrát postavu v tomhle seriálu.

plakát

Případ Sloane (2016) 

Výborná moje oblíbekyně Jessica Chastain. V takové roli jsem ji nečekal, nicméně zhostila se toho na jedničku a já z ní měl mrazení a skoro až strach, ale zároveň jí fandil. Možná zatím její nejlepší výkon? Jinak film je hodně náročný na sledování a přiznám se, že jsem se občas ztratil a musel si určité sekvence přehrát znova. Sledování s titulky tomu taky co se týče pochopení moc nepřidalo. Závěrečný twist je sice pěkný to ano, ale nutno říct že celkem očekávaný a já to tak nějak tušil.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Lepší než Prometheus. Někteří škarohlídi podotýkají že to zas tolik práce nedalo, ale mě se Prometheus líbil. Ale zpět k Alien: Covenant. Ridley Scott celou atmosféru více přiblížil k původním filmům, a tam kde film postrádá to napětí tak známé zejména z jedničky Aliena tam to vynahrazuje brutalitou, na které se nešetří a je asi nekrvavější z celé série. Hlavně ta asi desetiminutová sekvence kdy se poprvé setkáme s "malím alienem" to je adrenalinový šok a nutno říct, že asi nejlepší část celého filmu, ba dokonce celé Alienovské série vůbec a to je sakra co říct. Jako vždy u Scotta nás čekají vizuální orgie, tam není co vytknout, dívá se na to fakt dobře. V každém novém filmu se android jmenoval podle písmenka abecedy jak jdou v pořadí a pokaždé to byla zajímavá postava, tak tady se celá posloupnost poprvé porušila a taky to poprvé nefungovalo. Celá ta legenda o stvoření dokonalého organismu mě prostě neuspokojila a popravdě zklamala. Možná na to postupně změním názor, ale v tomto okamžiku to neumím zkousnout. Ono vůbec postavy jsou taky asi nejslabším článkem filmu, je to vlastně Fassbender a zbytek okolo je takřka komparz který vám k srdci nepřiroste tak jako to dokázala jistá Ripley. Navíc i to postupné vyvraždování posádky, to ať se na mě nikdo nezlobí ale pomáhat si šablonami jako z nejlevnějšího béčka, kdy postava pronese otřepanou větu "musím si na chvíli odskočit" aby to v další scéně koupila? To si snad tahle kultovní série nezaslouží ne? Stejně jako u Promethea i tady je film zakončen mohutným cliffhangerem, který je přímo vděčný, tak se nezbývá než tešit se, a doufat že to Ridley Scott zas tak úplně nepokazí.

plakát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Čerstvý zavan na hororovem poli vanouci ze zatuchle pitevny. Delat nocni sichtu v marnici nebo na pitevne to jd ma nocni můra a je to taky vděčný hororový námět. Na minimalnim prostoru se tu zručne pracuje s gradaci a napětím. A na tvar JD jen tak nezapomenu. Přes všechnu tu chvalu ve me tustava pocit ze romu neco chybí, ze to slo zpracovat ještě lépe a i ten konec si to zasloužilo lepší.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Solidní námět zabitý hloupým příběhem bez napětí či gradace která by tomu slušela. Navíc mám podezření že ty tři pipiny se chtěly nechat zabít. Nedovedu si jinak vysvětlit proč tam tak hloupě stály a čumely. Jak zaznělo v jednom filmu: "podívej jak je klidnej, jako to prase."

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Kdyby nebyl v nazvu Star Trek tak je to slusny scifi nářez. Ale jako nositel věhlasne znacky Star Trek je to proste zklamani. Nic na co bych si za par dnu vzpomněl. Par zabavnych momentu a vcelku sympatickou novou postavu mimozemstanky prebije nulove napeti protoze hrdinove jsou nesmrtelni jako Xena princezna bojovnice v nejlepsich letech a neskutečně natahovany závěr ktery dokáže spolehlivě uspat.

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) 

Hodnoceni nejsem schopen. Protoze pokud je to parodie tak nic lepsiho mozna dokonce v globalnim meritku nevzniklo. Jen si to vemte: sestra ridi od pultiku cely spital cetne primare jehoz smysl jsem dosud nepochopil- snad tam celou sichtu za stolem masturbuje a 2x si odskoci k pacientům ci podrizenym jako psycholog a psychiatr zaroven. Pak tu je Irondoctor ktery je zaroven spicka ve vsech odvetvich a eso mezi hasiči. Jednou operoval mozek u toho si sam delal anesteziologa a pravou rukou zrovna porazel Clarka Kenta v páce. Hrůzné dialogy, režie scénář jako bonus.

plakát

Scream (2015) (seriál) 

Hlavní hrdinku bych s chutí přeříz a nůž bych k tomu nepotřeboval, ale jinak jde o docela plnohodnotnou debilitu. Nevím jestli byl záměr tvůrců vzít si na paškál klasické klišé o totální vypatlanosti postav ve slasherech ale spíš ne a je to prostě tak pitomé až mě svrbí ruka. Tak třeba tam dojde už ke třetí vraždě studentky, ale všichni na škole nejvíc řeší to že někdo zveřejní hanbaté video jedné z postav a do toho kecy typu "že se nestydí, já být jí tak se přihlásím na jinou školu. "WTF?Jakože jo, ty vole půjdu na jinou školu, tam sice někdo zabil během tří dnů už pět studentů ale zas tam nemáš zmršenou pověst tím že tvůj první sex který trval tři minuty viděli všichni.