Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (962)

plakát

Zahřívací kolo (2006) 

Britská komedie s Rebeccou Hall a Jamesem McAvoyem? Ano prosím. Boužel ani tyhle atributy nezachrání tuctovou a vlastně ani ne tak zábavnou komedii, kde celou zápletku odhalíte po dvou minutách. Humoru ani té romantiky tam opravdu moc není, a kdo by snad prahnul po napětí při soutěži universit, toho je tam asi tak 10 minut. Je to celé takové předvídatelné a fádní, že v tom bezpočtu naprosto skvělých britských romantických komedií, tuhle můžete klidně oželet.

plakát

Zabiják (2023) 

Ani velké režisérské jméno nedokázalo zbořit ty mantinely Netflixu, mám na mysli ten nepříjemný fakt, že to co vznikne na Netflixu je prostě těžký průměr, sterilní podívaná, kopie už mnohokrát viděného. Je fajn že dokáží přitáhnout ty největší hvězdy, ani budget nebude nejmenší, ale prostě tomu chybí něco po  čem vám spadne brada.

plakát

Motýlek (2017) 

Vcelku zbytečný remake dokonalého originálu s McQueenem a Hoffmannem.

plakát

Všichni moji přátelé jsou mrtví (2020) 

Poláci se předvedli. Dokonalý mix bláznivých amerických teen komedií z 90s a absurdního násilí s galony krve. Hravě se americkým produkcím vyrovná a že jde o polský film nepoznáte. Znalci ocení několik odkazů právě na slavnější americké kultovní klasiky, ať už Home alone, Terminátor či Shining. Český divák si musí postesknout, když proti tomu srovná českou kinematografii. To je zoufalství. Něco tak vtipného, s koulemi, kde nic není tabu, tu nevznikne. Tady se pořád točí pseudo umělecké sračky, kde se točí stejné ksichty, dotované státem, akademici z toho mají vyboulené poklopce, rozdají ceny těm asi pěti lidem co mezi sebe pustí, všichni se poplácají po zádech, přijde na to pár tisíc lidí, a za půl roku po tom pes neštekne. Fuck off český filme.

plakát

Pavučina (2023) 

Budování atmosféry, zejména díky rodičům, kdy nevíte zda jsou šílení, paranoidní, nebo výplodem představivosti schizofrenika, v tom film exceluje. Dokonce mi při jedné scéně přeběhnul příjemný mráz po zádech, jen škoda výrazně tmavé poslední třetiny filmu, kde toho fakt není moc vidět. A konec je prostě divný.

plakát

V ráji (2023) 

Silný námět, který je trestuhodně nevyužit. Obchodování s časem coby komoditou nahrazující peníze už tu bylo v podobě filmu Vyměřený čas, film z produkce Netflixu tohle vděčné téma rozvíjí po svém, boužel nedokáže po hříchu udržet tempo a závěrečná třetina, kdy by mělo celé vyprávění gradovat je podle mě vyloženě špatná. Nevyužitý potenciál, ale rozhodně jeden z lepších filmů, které si můžete na Netflixu pustit.

plakát

Barbie (2023) odpad!

Svět je připosraný z Barbie, Barbie trhá rekordy, Barbie chválí i filmoví fanšmekři.  Barbie na tebe čumí když spláchneš. Tak si říkám, že  asi to bude docela dobrý, a ta růžová všude kolem je jen balení, které by mě nemělo odradit.  Jdu na Barbie, a poprvé v životě jsem chtěl odejít ze sálu, poprvé v životě jsem si říkal, co tu do prdele dělám, někteří se smáli, netuším čemu, já se nesmál. Čekal jsem bláznivou komedii, což není, protože postrádá humor, není to ani parodie, chce být satirou, ale na to není dostatečně odvážný, ani provokativní, a když se snaží brát na paškál dnešní dobu, emancipaci a já nevím co všechno, tak je v tom jak to provádí, ten film neskutečně trapný, hloupý a nudný. Tohle mě totálně, ale totálně minulo.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Oppenheimer to je otec atomové bomby, a čekal jsem že atomovka bude nosné téma filmu, no není tomu tak. Je třeba říci, že část v Los Alamos je naprosto skvělá, a její vyvrcholení v podobě zkušebního výbuchu mě uvrtalo do sedačky takovým způsobem,  jako to žádný jiný film nedokázal za posledních několik let, a vrcholná scéna exploze je dechberoucí, úplně jsem cítil v kině to napětí při odpočtu, jednoznačně nejlepší část filmu, a tady to mohlo skončit a nikdo se nemohl zlobit. Boužel následuje bezmála další hodina soudního procesu, kde se vzletně mluví, hudba z toho dělá větší drama než to je, ale hlavně, mi to bylo úplně fuk, vůbec mě to nezajímalo, a uznávám, že po třech hodinách, jsem nebyl úplně soustředěný, ale začal jsem se v postavách ztrácet, jeden za všechny Malek, kdo to byl? měl tak asi tak 10 sekundový štěk a přitom jeho výpověd byla jedna z klíčových. Blunt mám rád, ale tady byla neskutečně afektovaná kravka, které jsem její výkyvy nálad, ale i povahy prostě vůbec nevěřil. Jak jsem Nolana u Teneta kritizoval za akci bez ladu a skladu, tak tady zase jako vždy audiovizuálně úchvatné dílo tak trochu pohřbil velkou ukecaností, která podle mě většinu vůbec nezajímala.

plakát

Emily in Paris (2020) (seriál) 

Guilty pleasure, hlavně díky sympatické Lily Collins. Připomíná to Ďábel nosí pradu, jen je to ještě více povrchnější a afektovanější, ale jako nenáročná zábava je to fajn, dát si na večer dva díly a nic neřešit a pokochat se Paříží je fajn, ale musím říct že toho cukrkandlu se člověk rychle přejí, a potřebujete to vyvážit něčím jako Narcos nebo Saw.

plakát

Milostná past (2021) 

To takhle projíždíte uprostřed léta Netflix, máte angínu a tak venkovní tropy jdou mimo vás a narazíte na komedii odehrávající se o vánocích, takže proč ne? Nenápadný, ale zatraceně good feeling a taky vtipný film se sympatickým obsazením.