Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (962)

plakát

Anna (2019) 

Luc Besson a Brutální Nikita vol.2. Nikitu poráží na celé čáře jak v tempu tak v akčních scénách. Jasně Nikita je 30 let starý film, ale prostě mě po letech začal nudit. U Anny nuda rozhodně nehrozí, pořád se něco děje. V čem naopak oproti Nikitě ztrácí, je na realičnosti. Ta zápletka jak se začíná čím dál víc zašmodrchávat a kombinovat, budí nechtěný smích. Celkový dojem ale určitě pozitivní. Pokud si budu chtít někdy pustit akční film o soubojích tajných služeb, se silnou hrdinkou v hlavní roli, tak Anna nezklame.

plakát

Máma (2019) 

Jednohubka, kterou sice s chutí smlsnete, ale znovu to už zas tak moc nemusíte. Octavia Spencer je jednou z nejzajímavějších hereckých tváří posledních let, ale tady jsem měl pocit že její role zmagořené psychopatky chvílema balancovala na hraně směšnosti a parodie.  Potěšilo teen obsazenstvo, které se kupovidu v rozporu s žánrovými pravidly, nechovalo jako parta oslů po lobotomii. Jasně, chodit chlastat k divné paní, někde v lese, sice moc rozumně nevypadá, ale chlastat vodku v parku na lavičce, nebo ve smradlavé dodávce vs. útulný suterén s pizzou - kdo by v šestnácti odolal.  Motivaci mamči a načasování toho celého nebudu rozebírat, raději, to se v tomhle žánru nenosí. Čekání na závěrečný finální mejdan nakonec docela rychle uteklo, a bylo to fajn, ale přece jenom čekáte pití pro velké, ne nějaké neškodné soft drinky.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Adar (2022) (epizoda) 

V tomhle díle se toho asi nejvíce dělo, co do akce určitě, ale paradoxně na mě dolehlo, jak se to táhne. První dva díly, to bylo čisté okouzlení, kdy nějaké ty nedostatky velkoryse přehlížíte. Ta výprava vám bere dech, minule Morie, teď Numenor, ty peníze v tom vidíte, ale i to okouzlení vyprchává, a fakt nechci aby se u toho stal nekonečný seriál, který i tu nejjednodušší zápletku rozvine do celé série. Vzhledem k tomu jaký máme přetlak seriálů, na tohle nebudu mít čas, ani energii.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Udělat skvělé pokračování kultovního filmu ze zlaté éry Arnolda? Minulé dekády nás přesvědčovaly, že to nejde. Vznikaly hrůzy, vymýšlely se neskutečné mixy s Alienama a byl to jeden průser za druhým. Dokonce i Hawkins "ty máš ale velkou kundu" Shane Black si na tom docela vylámal zuby. Ale až Trachtenberg dokázal, že to jde. A ve velkém stylu. Máme tu nejlepšího Predátora od roku 1987, sakra já nevěřil že tohle někdy napíšu. Stačilo nevymýšlet žádné kraviny, ale vrátit se k podstatě Predátora - lovce. Měl jsem jako malý plakát s Arnoldem k filmu Predátor, stálo tam Neviditelný, krutý, brutální, nelidský Predátor, a přesně tohle vystihuje tenhle ten film.  Ženská hrdinka je nadmíru sympatická a nelze jí nefandit, a zasazení do 18. století mezi kmen komančů, to byl nápad za milion. A odkaz na Predátora 2 potěšilo srdce každého fanouška téhle série.

plakát

Bullet Train (2022) 

Svižná akční jízda protkaná humorem sviští jako japonské šinkanseny. Vypadá to jako by se o režisérské křeslo dělil Quentin a Guy, zběsilé přestřelky, dialogy postav, flashbacky, zvraty, tohle všechno jsou atributy těhle dvou pánů režisérů. Humor je dávkován střídmě a hlavně se nesnaží o přehnanou infantilitu jako trapný Thor. Do toho dejte obsazení s Bradem Pittem v čele a máte letní trhák na světě.

plakát

Tragedy Girls (2017) 

Neskutečně hloupý film, který snad nikdo nemůže brát vážně. Celý ten neskutečně stupidní scénář, postavy, děj a nakonec i konečné poselství téhle hovadiny koresponduje s dnešní generací žijící svůj život na sociálních sítích. Jedna věc stojí mezi * a odpadem! a to jsou povedené gore scény a pár humorných scén.

plakát

Men (2022) 

Plná palba. Tolik toho v jednom filmu, to je skoro až plýtvání. Působivá scéna s ozvěnami, les jakožto dobré prostředí pro strašení se ví od 80 let, že ano Raimi. Většinu mužských postav hraje jeden herec, a všechny jsou tím či oním způsobem vyšinuté a creepy, a když jsou ještě všichni obyvateli jedné vesnice, no tak kdo by nechtěl v takovém prostředí řešit své psychické trable, to je panečku katarze. Závěrečná půlhodina je neskutečné psycho. To co se tam událo, to se jen tak nevidí, to vám zaručuju.

plakát

The Cellar (2022) 

Jako dítě jsem do sklepa taky nerad chodil, a tuhle úzkost z těchto prostor mi tenhle nenápadný horor dokázal pěkně oživit. Pěkně to od odsýpá, má to dobrou atmosféru a ani to nepotřebovalo moc lekaček a přece dokázal postrašit. Krásně zakončená pointa zaslouží palec nahoru.  BTW.Elishu jsem neviděl strašně dlouho, a její obsazení mě potěšilo.

plakát

Watcher (2022) 

Filmů s touhle tématikou bylo natočeno nespočet, nic objevného nečekejte. Plusové body film získává za prostředí a hlavně výbornou Maiku Monroe, kterou sleduju od It follows. Ona si tyhle thrillery a horory vybírá a je v nich vždy výborná. Celé to podtrhuje příjemně mrazivá atmosféra. Docela zdařile tahá diváka za nos a dokáže ho znejistit aby to celé učebnicově vygradovalo.

plakát

Elvis (2022) 

Trailer ve mě zasel mírné pochyby co se týče výběru herce hlavní postavy, ale Butler tyhle obavy rozprášil od prvního okamžiku co se zjevil na scéně. On prostě byl Elvis. A stejně jako Elvis dostával divačky a diváky do varu a televizního diváka přikoval do sedačky, stejně tak to filmový Elvis dělá s divákem v kině. Je to neskutečná vizuální a hudební smršť, a všechny ty nesmrtelné hity mi ožívaly na plátně, já se těšil co příjde příště. A všechno je to brutálně rychle a efektně sestříhané. Tam Hanks musel mít více maskérů než všichni účastnící show Tvoje tvář má známý hlas dohromady, ale nutno dodat, že odvedly skvělou práci, Forresta Gumpa tam fakt nenajdete. Trošku zamrzí přepálená stopáž a s tím už trochu únavný závěr. Každopádně jde o jeden z nejlepších filmů o životě nějaké hudební legendy co kdy vzniknul, a fanoušci Krále musejí vřískat štěstím a nadšením.