Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (475)

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) odpad!

Filipa Renče mám rád a jeho filmy se mi líbí. A právě proto musím dát jeho novému filmu odpad. Nemohu totiž pochopit, proč tvůrce Rebelů, Románu pro ženy, Hlídače č.47, natočil tak trapnou, nevkusnou a nevtipnou "věc". Přesně takhle si představuji zábavu á la Nova. Tváře z jejich nekonečných seriálů, nesympatické "herectví" a look telenovely. Připadalo mi, jako bych se koukal na vykastrovaný Kameňák.

plakát

Paříž 15:17 (2018) 

Je otázkou, zda-li by pomohlo, kdyby Clint obsadil film skutečnými herci. Příběh sám o sobě neunese delší stopáž než nějakých 20 - 30 minut, raději bych se na něj díval v rámci nějakého povídkového filmu o terorismu, ale Clint je natolik zručný režisér, že si s tím poradil celkem dobře. Z minima vykřesal maximum, což na tři hvězdy stačí... Co se týká IQ hlavních hrdinů, beru to tak, že člověk nemusí být zrovna génius, nebo být v životě extra úspěšný, aby dokázal čelit násilí, aby prokázal statečnost, která tak často chybí třeba právě těm intoušům, co vše pak s křížkem po funuse kritizují.

plakát

Mamka a taťka (2017) 

Parádní odvaz a konečně role která padne Cageovi jako ulitá. Šílená hororová komedie, kde se nešetří ani krví, ani ujetými hláškami. Chvíli trvá než se to rozjede, ale pak už se to valí jako urvaná hlava z kopce. P.S. Jestli ještě jednou sáhneš na moje auto, tak tě kurva zabiju!

plakát

Špindl (2017) odpad!

Kam ještě může český film klesnout? Sled trapných scének s herci, jimž není téměř rozumět. Kohák coby povinný talisman a figurkaření Oldy Navrátila hloupý film beznadějně srážejí na úplné dno...

plakát

Hroši v Africe (1979) 

Vždycky jsem měl pro ty dva kluky slabost, ale tentokrát to nezvládli. Možná se spolehli na to, že vše vyřeší africká flora a fauna a že se s tím divák spokojí. Nicméně tady se nepovedlo téměř nic. Nevýrazné postavy záporáků, dětinsky trapné gagy. Když si vzpomenu na šéfa a jeho psychoušskýho psychiatra bodajícího vidličkami do rukou z Jestli se rozzlobíme, nebo na indoše a jeho poskoky, jak dostali nakládačku na miamském stadiónu ve Dvou výtečnících, tak bych plakal... Tady není nic, na co bych si i po letech vzpomněl.

plakát

Snajpr (2012) 

Když chci vidět pořádně drsný a temný francouzský film, kde hraje Daniel Auteuil, pustím si MR 73, nebo Válku policajtů. Pokud chci vidět francouzskou kriminálku, kde mohu fandit gangsterům a kde se zároveň vyskytují dobře napsané postavy, podívám se na Gang Story. Pokud bych se však chtěl nudit a z nudy hledat chyby ve filmu, vidět Daniela ve své roli naprosto bezvýrazného, ztrácejícího se v plytkém ději, tak pak bych zvolil tenhle nezajímavě natočený příběh na který zapomenu ještě než skončí...

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Jasně, oproti jedničce je tady více exotiky, akce, ale výsledný dojem to vůbec nezachrání. Taková nuda v džungli... Výsledek nezachrání ani digitální triky, ani krásná havajská příroda. Co se týká herců, stejná tragédie, není nikdo, kdo by film táhnul a když už, tak spíš ke dnu a Dwayne, i když vypadá pořád dobře, to sám nedává, hlavně když vlastně nehraje sám sebe, ale studentského outsidera.

plakát

25. Český lev (2018) (pořad) odpad!

Tady si někdo předávání filmových cen spletl s politickou agitací. Vrchol trapnosti pak pro mě představoval výkřik Nevolte Miloše Zemana! Na to mě fakt nemusí upozorňovat chytrolín z televize...

plakát

Tvář vody (2017) 

Vizuálně zajímavé, jinak ovšem velká nuda. Řekl bych, že byl nevyužitý jak námět, tak i potenciál režiséra, škoda.

plakát

Díky za každé nové ráno (1994) 

Trapný film o Ukrajincích v Čechách, kde hrají převážně nesympatičtí herci, mě nezaujal ani před lety, ani teď.