Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Muž, který chtěl být králem (1975) 

Pěkný film, z ne moc okoukaného prostředí, postavený na Connerym a Cainovi. Oba jsou výteční, jen stopáž mohla být trochu kratší.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Film na který člověk musí mít náladu. Na poprvé mi to nesedlo a po půl hodině jsem u toho usnul. Druhý pokus byl mnohem lepší, užil jsem si pomalý a srozumitelný příběh, 100% vtáhnutí do děje, zajímavé postavy, poctivých 80%.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Je to dlouhý film, pro mě na dva večery. Přestože je film z roku 1954, nepůsobí nijak zastarale, postavy jsou zajímavé a většina dialogů taky. Dost se mi líbilo úvodní představování děje a postav, a také čekaní na bitvu i když trvá prakticky dvě hodiny, než se něco semele. Jsem rád, že jsem film viděl a mohu ho doporučit i těm, kteří ještě váhají.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Bavilo mě to víc, než jsem podle hodnocení a většiny reakcí čekal. Ne, není to žádná vypointovaná sci-fi záležitost, ale nenáročná zábava se zajímavým světem, podařenou výpravou a triky, a trochu netradičními hlavními představiteli. Některé akční scény by mohli být trochu lépe zrežírované, ale jinak slušné čtyři hvězdy.

plakát

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda) 

V prvních řadách seriálu jsem měl pocit, že prostředí v kterém se odehrává je plné zajímavých postav, které se chovají víceméně pochopitelně v rámci svého charakteru. To, že jejich osudy byly nepředvídatelné a občas násilně ukončené bylo něco nového a osvěžujícího. Chápu, že hlavní dějová linka se ubírá asi jediným smysluplným směrem, ale to jak je teď vyprávěna mi vyhovuje čím dál míň. Možná, kdyby mi bylo méně let, tak bych neřešil všechny ty časové skoky, stupiditu v chování a užil si všechny ty boje, ale teď je pro mě uvěřitelnost celého světa celkem dost mizivá.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Možná vše nebylo v průběhu sledování vždy za plných 5, ale po skončení seriálu a hlavně z jeho celkového pocitu doznívání dávám nekompromisně plné hodnocení. Aspoň v mém případě jsem si trochu připomněl, jak jsem se cítil, když mi bylo čerstvě ...náct a viděl jsem poprvé některé kultovní filmy 80. a 90. let. Doufám, že bude i druhá série.

plakát

Prometheus (2012) 

Nic jsem neočekával, abych se vyhnul zklamání a stejně to dopadlo bídně. Prvních 20 minut je dobrých, ale pak film zabije chování postav (na úrovni 15letých, včetně dialogů), slabý scénář a nudná režie. Film jsem si neužil, ztráta času.