Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Oblíbené filmy (10)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Rozplývám se blahem!!! Už dlouho mi chyběl tak detailně propracovaný film s velkým tématem. Možná je dobře, že jsem od toho nic nečekala – ačkoliv to režíroval Nolan. Všechny recenze kolem mě prosvištěly bez zájmu, ani jsem nevěděla, o čem to má vlastně být. Nolan dokazuje, že je velkým režisérem, a já musím podotknout, že se mi Dokonalý trik líbil ještě o chlup víc než Temný rytíř. Nevím, čím to je, ale tenhle film se mi zažral přímo pod kůži. Na tak malé ploše navršeno tolik různých motivů a otázek – dvojnictví, touha po moci, slávě a bohatství, láska, risk na život a na smrt…vše v mých oblíbených kostýmech a s oblíbeným Jackmanem. Bale nezaostává ani na vteřinu a Caine je spolehlivý jako vždy. K tomu geniální Bowie jako Tesla (nejdřív jsem byla stopro přesvědčená, že to je on, pak zase ne, až titulky ukončily dohady). Tohle je jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla. Nemá slabé místo. Kéž by takových bylo víc! Asi bychom si měli „namnožit“ Nolana…

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Kolikrát jsem to už jenom viděla? Nevím, poprvé kdysi celé v angličitně a aniž bych nějak zásadně rozuměla, už tehdy mě film uchvátil. A tak je tomu pořád, i když děj znám už skoro nazpaměť. Pokaždé se k filmu vrátím a pokaždé mě dostane. Co chtít víc?

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Co psát novátorského o Forrestovi? Snad jen to, že postava prosťáčka procházejícího všemi zásadními obdobími druhé poloviny minulého století mě stále baví a udivuje jako napoprvé.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Krásná pohádka s nápaditým dějem, který se hodně liší od knižní předlohy Neila Gaimana. Naštěstí místo avizované Sarah Michelle Gellar hrála Yvaine Claire Danes, která jí dodala naprostou přirozenost a lehkost. Vedle její hvězdné krásy i fešanda Siena Miller vypadala obyčejně. Ke Claire Danes neměl režisér Vaughn strach obsadit neokoukaného Charlieho Coxe, který přesvědčivě zvládl přeměnu z nedospělého joudy na mužného hrdinu. Ústřední dvojici výborně doplňuje Robert DeNiro v netypické roli kapitána Shakespeara, jemuž je pověst drsňáka nadevše. A hlavní záporačka Michelle Pfeifer? Na to, jak v padesáti vypadá, má určitě nějaký elixír mládí, kdoví, jestli to fakt není srdce padlé hvězdy :-). I další herci si užívají své malé role, ať už je to Ricky Gervais jako odporný obchodník Ferdy, Peter O´Toole coby umírající král nebo Rupert Everett a Mark Strong jako jeho synové. Krásná hudba a povedené masky jen všechno doplňují. Tenhle film asi nesedne každému, na to je tam moc černohumorných scének a nekorektních poznámek, ale mně takový humor přesně vyhovuje.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Ústřední dvojice naprosto výtečná. Scénář skvělý. Režisér výborný. Dojetí velké. Scéna z tiskovky nezapomenutelná. Happyend není. Ještě se divíte, že jde o jeden z nejlepších romantických filmů, co kdy kdo natočil?

Clerks 2: Muži za pultem

Clerks 2: Muži za pultem (2006)

Jak podat vážné věci zábavně až úchylně? Zeptejte se Kevina Smithe. Oproti jedničce je dvojka o velký kus dál. Naštěstí nechybí Jay ani Mlčenlivej Bob a přibyla další zábavná postavička pomocníka Eliase, který spekuluje opravdu o zajímavých tezích (vaginální troll :-)). Hlavně Rosario Dawson však svou přirozeností ukazuje, že je velká herečka. A romantické finále na pozadí mezidruhové erotiky? Kdybych neviděla, neuvěřím.

Tootsie

Tootsie (1982)

Dustina Hoffmana nijak nemusím, ale v Tootsie je vynikající! Tenhle film považuju za nejlepší komedii, jaká vznikla v Holywoodu v minulém století.

Šeptej

Šeptej (1996)

Pro mě velmi osobní film o proměně ve velkém světě. Filmařsky určitě není dokonalý, ale i po letech na mě stále působí, stejně jako vynikající hudba Colorfactory. Víc vysvětlování by stejně nepomohlo, řeknu jen, že jedno moje životní období se naprosto ztotožnilo s postavou Táni Vilhelmové, a proto ten film mám tak ráda.

Pravdivé lži

Pravdivé lži (1994)

Kamenný Arnold Schwarzenegger, odvážná a ve striptýzu velmi sexy Jamie Lee Curtis a srandovní teroristi. Podařená parodie, kterou můžu vidět co půl roku a vždycky mě pobaví

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Soudržná mouzaika minipříběhů, které velmi dobře drží pohromadě. A to nejlepší, co Zdeněk Svěrák kdy napsal. Komu čest, tomu čest!